Αν κάποιον θες να έχεις για Θεό, ας είναι αυτός η Φύση… Αναλογίσου τώρα πως συμπεριφέρεσαι στο Θεό σου…


meresparaxenes

Loading...

13 thoughts on “Αν κάποιον θες να έχεις για Θεό, ας είναι αυτός η Φύση… Αναλογίσου τώρα πως συμπεριφέρεσαι στο Θεό σου…

 1. Ανώνυμος says:

  ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ…ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ…ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 2. 02-11 says:

  ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΕ 6:30 ΛΕΠΤΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

  Στην ακρογιαλιά στον άμμο
  Κάνει μια χελώνα γάμο
  Όλοι τους οι καλεσμένοι
  Στο μετάξι είναι ντυμένοι

  Και η νύφη η χελώνα
  Καμαρώνει σαν κοκόνα
  Κι ο γαμπρός στην νύφη πάει
  Με λαχτάρα την κοιτάει

  Κι ο κουμπάρος στέκει ίσια
  Κάνει μάτι στα κορίτσια
  Και μια αλεπού κοιτάζει
  Και το στόμα του σαλιάζει

  Κι ο σκαντζόχοιρας ο μάγκας
  Έρχεται από μακριά
  Είναι τύφλα στο μεθύσι
  Με κλαρίνα και βιολιά

  Ο λαγός βαρεί τη βιόλα
  Η αλεπού τη μπασαβιόλα
  Το κουνέλι μαντολίνο
  Και ο ελέφαντας κλαρίνο

  Και ο σκύλος παίζει (πλούτο)?
  Και ο (λύκος)? το λαγούτο
  Η μαϊμού παίζει κιθάρα
  Τραγουδάει μια γαϊδάρα

  Κι ο σκατζόχοιρας κοιτάζει
  Και τη νύφη όλο πειράζει
  Και τη ρόμπα της κοιτάζει
  Και το στόμα του σαλιάζει

 3. Ανώνυμος says:

  Τα ζώα αξίζουν σεβασμό γιαυτό ο Κύριος έδωσε πλούτο απο φυτά…φρούτα και λαχανικά… προς Βρώσιν.

  Αν κάποιον θες να έχεις για Θεό, ας είναι αυτός ο Δημιουργός και όχι η κτισις !

  • Ακουων says:

   ο δημιουργός εφτιαξε την κτιση και η κτιση εσενα… εσυ παλι φτιαχνεις υπολογιστες οι οποίοι εχουν εσενα για θεο… μεχρι κι αυτοι να αντιληφθουν την υπαρξη τους και να επαναστατησουν… εκπεσουν… αν καταλαβαινεις τι εννοω……….

  • Ανώνυμος says:

   ΣΕΒΑΣΜΌΣ ΣΤΑ ΖΏΑ!!! τi άλλο θα ακούσουμε εδω μέσα!!! τι ακριβώς εκτιμάς στα ζώα δηλαδή την απυθμενη σοφία τους η τα ψυχικά τους χαρίσματα; τα ζώα είναι απλά μέρος της φύσης όπως και εμείς και όλοι ανήκουμε κάπου στην τροφική αλυσίδα … το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό τέλος. δεν είναι κακό ούτε καλό είναι η φύση. αν ήξερες μόνο την έκταση γης που χρειάζεται απλά για να ταΐσει μια οικογένεια θα άλλαζες γνώμη για τη βρώση φυτών και φρούτων… το να τρως κρέας είναι και μέρος της οικονομίας και της συντήρησης και ο πάνσοφος θεός σου έπρεπε να το ξέρει αυτό

   • ΟΥΡΑΝΙΑ says:

    ΠΟΣΗ ΕΚΤΑΣΗ ΓΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΒΟΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΟΔΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΤΡΟΦΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?
    ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΝΟΗ ΕΧΕΙ ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΟΦΙΑ…ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑΧΕΙΣ ΠΟΤΕ…Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ…ΑΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΣΟΦΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ…ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΜΗ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΣΑΡΚΩΝ ΑΘΟΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ…

    • Ανώνυμος says:

     δεν είχα σκοπό να απαντήσω αλλά αφού με χαρακτηρίζεις θα σου το ανταποδώσω. πρώτον αν χρειάζονταν τόση έκταση γης για να τραφεί ένα βόδι δεν θα συνέφερε η κτηνοτροφία του… αλλά μάλλον δεν πρεπι να σκέφτεσαι αρκετά εκεί ανάμεσα στα πιάτα σου. δεύτερον για να έχει κάτι σοφία πρέπει να έχει λογική σκέψη και τα ζώα δυστυχώς για σένα έχουν ένστικτα… τη σχέση έχει ο υλισμός με τους κοπτήρες που έχεις και εσύ και είναι για να τρως κρέας; για την τσίκνα που λες μαγκιά μας και το χαιρόμαστε δεν χρειάζεται να απολογηθώ ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος για το πως θα φάω. α και όσο για τα ζώα που είναι αθώα πάνε και ζήσε σε ένα δάσος να δεις πως θα σε υποδεχτούν αυτά τα αθώα πλάσματα

     • ΟΥΡΑΝΙΑ says:

      Για κάθε κιλό ζωϊκής πρωτεϊνης που παράγεται, τα ζώα καταναλώνουν σχεδόν έξι κιλά φυτικής πρωτεϊνης από σιτηρά. Χρειάζονται πάνω από 100.000 λίτρα νερό για να παραχθεί ένα κιλό βοδινού κρέατος. Χρειάζονται 3.500 λίτρα για να παραχθεί ένα κοτόπουλο. Χρειάζονται μόνο 900 λίτρα για να παραχθεί ένα κιλό σιτάρι και 500 λίτρα για να παραχθεί ένα κιλό πατάτες. Η κτηνοτροφία καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας, και έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του υπεδάφους και τη μόλυνση του αέρα και του νερού. Τα ζώα που τρώμε παράγουν δισεκατομμύρια αποβλήτων κάθε χρόνο και αυτά τα απόβλητα ρίχνονται μέσα σε νερό που καταλήγει στη βρύση μας. Κι επειδή αυτή η κτηνοτροφία καταναλώνει τόσες πηγές ενέργειας, στην ουσία καταδικάζει ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου σε πείνα. Πάνω από το 50% της αμερικανικής παραγωγής σε σιτηρά και το 40% της παγκόσμιας παραγωγής ταϊζεται σε ζώα για να παράγουν κρέας, αντί να καταναλωθούν κατευθείαν από ανθρώπους. Χρειάζεται μόλις το 1/6 ενός εκτάριου για να τραφεί ένας vegan για ένα χρόνο ; Χρειάζονται 3 1/4 για να τραφεί ένας κρεατοφάγος. Αυτό σημαίνει πως ένα εκτάριο γης μπορεί να θρέψει 20 φορές περισσότερους vegans από ότι κρεατοφάγους.

      Συμπέρασμα:
      Δολοφονούμε δισεκατομμύρια ζώων κάθε χρόνο για λόγους που είναι αποδεκτοί από όλους ως ‘απαραίτητοι’ αν και διατηρούμε την εντύπωση πως είναι βάναυσο να προκαλείς πόνο σε ένα ζώο αθώο, χωρίς λόγο. Όταν αναφερόμαστε σε άλλα ζώα, εμείς οι άνθρωποι δείχνουμε μία συμπεριφορά που περιγράφεται ως ηθική σχιζοφρένεια. Λέμε πως θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα και γυρνάμε και κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Η σκεψη μας είναι μπερδεμένη. Πολλοί από εμάς έχουμε κατοικίδια ζώα, όπως σκύλους και γάτες. Φερόμαστε σε αυτά τα ζώα σαν να ήταν μέλη της οικογενείας μας. Την ίδια στιγμή καρφώνουμε τα πιρούνια μας σε άλλα ζώα που δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτά που φιλοξενούμε στα σπίτια μας. Πρέπει να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με τα ζώα. Αν τα ζώα έχουν σημασία για εμάς, αν πραγματικά πιστεύουμε πως δεν είναι ‘αντικείμενα’ και πως το τι θέλουν είναι ηθικά σημαντικό, τότε πρέπει να δώσουμε σε όλα τα ζώα τα ίδια δικαιώματα..

     • ΟΥΡΑΝΙΑ says:

      Η φυσιολογία του ανθρώπου δείχνει καθαρά ότι δεν είμαστε σαρκοφάγοι. Η ανατομία μας και το πεπτικό μας σύστημα δείχνουν ότι έχουμε εξελιχθεί τρεφόμενοι για εκατομμύρια χρόνια με φρούτα, ξηρούς καρπούς, σιτηρά και λαχανικά. Επίσης είναι φανερό ότι τα φυσικά μας ένστικτα δεν είναι σαρκοφάγο. Οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν άλλους να σκοτώσουν τα ζώα για το κρέας τους και αρρωσταίνουν όταν το κάνουν οι ίδιοι. Αντί να τρώνε ωμό κρέας όπως όλα τα σαρκοφάγο οι άνθρωποι το μαγειρεύουν και του βάζουν μπαχαρικά και σάλτσες και δεν έχει πλέον καμιά ομοιότητα με το ωμό κρέας.

      Ένας επιστήμονας το εξηγεί ως εξής: «Η γάτα θα σαλιώσει με πεινασμένη επιθυμία εάν μυρίσει ένα κομμάτι ωμό κρέας, αλλά καθόλου στη μυρωδιά ενός φρούτου. Εάν ο άνθρωπος έβρισκε ευχαρίστηση με το να μπήχνει τα δόντια του σε ένα πουλί, να σκίζει τα ζωντανά ακόμη μέλη του κορμιού του και να πίνει το ζεστό αίμα τους τότε θα καταλήγαμε ότι η φύση τον προίκισε με σαρκοβόρα ένστικτα. Αλλά αντίθετα ένα τσαμπί σταφύλια κάνει στο στόμα του να σαλιώσει και ακόμη χωρίς να πεινά θα έτρωγε ένα φρούτο μόνο για την υπέροχη γεύση του».

 4. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. says:

  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *