ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ιταλία: Αμερικανίδα πέθανε από αλλεργική αντίδραση μετά από παρεξήγηση με σερβιτόρους εστιατορίου

· Κατοχικά Νέα

Μια 20χρονη Αμερικανίδα πέθανε στην Ιταλία έπειτα από σοβαρή αλλεργική αντίδραση που υπέστη αφού έφαγε σε εστιατόριο, σύμφωνα με την Corriere della Sera.

Η Anne Avarie Tierney, από την Καλιφόρνια, σπούδασε στο πανεπιστήμιο Biola κοντά στο Λος Άντζελες, τον περασμένο Ιανουάριο ωστόσο βρέθηκε στη Ρώμη με το πρόγραμμα Erasmus. Η νεαρή ήταν τόσο ενθουσιασμένη που είχε δημιουργήσει και ένα προφίλ στο Instagram με το όνομα «Averys Abroad», στο οποίο δημοσίευε στιγμιότυπα από τη ζωή της στην Ευρώπη.

Έφυγε από το μπιστρό και ξεκίνησε η αλλεργική αντίδραση

Στις 2 Απριλίου, γευμάτισε με μια Αμερικανίδα φίλη της σε ένα μικρό εστιατόριο στην περιοχή Pigneto, που βρίσκεται λίγα λεπτά με τα πόδια από την πανεπιστημιακή της εστία. Παρήγγειλε ένα τοστμε αβοκάντο. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, προσπάθησε να διευκρινίσει στον σερβιτόρο ότι είναι αλλεργική στα κάσιους και σε διάφορους παρόμοιους ξηρούς καρπούς, αλλά δυστυχώς η πληροφορία δεν μεταδόθηκε σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις έφυγε από το μπιστρό, η 20χρονη άρχισε να μην αισθάνεται καλά, ωστόσο είχε ξεχάσει να πάρει μαζί της το κιτ κορτιζόνης για την περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης, αν και κανονικά το είχε πάντα μαζί της.

Η φίλη της την συνόδεψε γρήγορα πίσω στην κατοικία της, αλλά η Αμερικανίδα έχασε τις αισθήσεις της πριν καν φτάσει στο δωμάτιό της. Η φίλη της κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και προσπάθησε να την επαναφέρει ακολουθώντας τις οδηγίες που της έδιναν τηλεφωνικά.

Της χορηγήθηκαν κορτικοστεροειδή που υποτίθεται ότι θα σταματούσαν την αλλεργική αντίδραση και της έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά πέθανε την ίδια μέρα.

«Δεν μας είπε τίποτα»

Από την πλευρά του, το εστιατόριο δήλωσε στη La Repubblica ότι το μενού αναφέρει σαφώς ότι ορισμένα πιάτα μπορεί να περιέχουν αλλεργιογόνα. «Η νεαρή γυναίκα δεν μας είπε τίποτα», διαβεβαίωσε ένας υπάλληλος του καταστήματος. Συμφοιτητές της έκαναν λόγο για τραγωδία.

Μετά τον θάνατο της 20χρονης Αμερικανίδας ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η νεκροψία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από αναθυμιάσεις σε παράνομη άντληση πετρελαίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τοξικές αναθυμιάσεις σε περιστατικό κλοπής πετρελαίου

Αυγά - έξαρση σαλμονέλας στη ΒρετανίαΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Βρετανία: Πάνω από 500 κρούσματα σαλμονέλας και δύο νεκροί – Στο μικροσκόπιο εισαγόμενα αυγά

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσειςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά