ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ισραήλ: Για «πράξη τρομοκρατίας» καταγγέλλει εποίκους της Δυτικής Όχθης o πρεσβευτής των ΗΠΑ

· Κατοχικά Νέα

O πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ, αν και ένθερμος υποστηρικτής των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη, κατήγγειλε την πολιορκία κατοικιών Παλαιστινίων από εποίκους χαρακτηρίζοντάς την «πράξη τρομοκρατίας».

«Οι ενέργειες όσων βρίσκονται πίσω από αυτή τη φοβερή πράξη τρομοκρατίας, με στόχο να εκφοβίσουν και να παρενοχλήσουν αυτή την οικογένεια, είναι αποκρουστικές», έγραψε ο Μάικ Χάκαμπι στην πλατφόρμα X.

Από την Κυριακή, δεκάδες έποικοι εμποδίζουν την πρόσβαση σε κατοικίες Παλαιστινίων στο χωριό Κούσρα κοντά στη Ναμπλούς, το ένα από τα οποία ανήκει σε έναν Παλαιστίνιο που έχει επίσης αμερικανική υπηκοότητα. Οι κάτοικοι λένε πως έχουν αποκοπεί από κάθε παροχή τροφίμων και άλλων απαραίτητων υπηρεσιών.

Οι δηλώσεις του Χάκαμπι, ο οποίος έχει υποστηρίξει κατ΄επανάληψη στο παρελθόν τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη και απορρίπτει την ιδέα να ιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστες, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χάκαμπι είπε πως το Ισραήλ επενέβη στο σημείο έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών — κύριου συμμάχου του.

Ο ισραηλινός στρατός έστειλε στρατιώτες που διέλυσαν «δύο παράνομες δομές» και προχώρησαν σε μία προσαγωγή.

Περισσότεροι από 500.000 Ισραηλινοί ζουν σε οικισμούς στην παλαιστινιακή περιοχή, που είναι παράνομοι με βάση το διεθνές δίκαιο, εν μέσω περίπου τριών εκατομμυρίων Παλαιστινίων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, AFP

ertnews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Στρατιώτες σε ευρωπαϊκή στρατιωτική τελετή - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πολλαπλά εμπορικά πλοία χτυπήθηκαν στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν

ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Νέα εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου στο Yongbyon – Συναγερμός από τον IAEA

ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε στον Καναδά η διεξαγωγή 4ήμερης έρευνας στο Κοινοβούλιο για τους τραυματισμούς από το εμβόλιο κατά της COVID

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά