ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΙΣΡΑΗΛ: Ετοίμασαν τους «άρτους της προθέσεως» για τον Τρίτο Ναό στα Ιεροσόλυμα

· Κατοχικά Νέα

Από την ιστοσελίδα Breaking Israel News* / ΚΟ
«Και θέλεις βάλει εφ’ εκάστην σειράν λιβάνιον καθαρόν, και θέλει είσθαι επί τον άρτον προς μνημόσυνον, εις προσφοράν γινομένην διά πυρός προς τον Κύριον» (Λευιτικό 24: 7)
ΙΣΡΑΗΛ: Ετοίμασαν τους «άρτους της προθέσεως» για τον Τρίτο Ναό στα Ιεροσόλυμα - Εικόνα1 ΦΩΤΟ: Οι 12 άρτοι της προθέσεως ή “panim lechem”, στην ειδική τους σχάρα από χρυσό.
Το περασμένο Σάββατο, μια αναπαράσταση ενός τελετουργικού του Ιουδαϊκού Ναού πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χεβρώνας, δίνοντας στους συμμετέχοντες μια γεύση της υπηρεσίας του Ναού όπως ήταν στους βιβλικούς χρόνους, και κάνοντας παράλληλα ένα πρακτικό βήμα για την προετοιμασία του Τρίτου Ναού.

ΙΣΡΑΗΛ: Ετοίμασαν τους «άρτους της προθέσεως» για τον Τρίτο Ναό στα Ιεροσόλυμα - Εικόνα2 Περισσότεροι από 80 συμμετέχοντες έγιναν δεκτοί στη Χεβρώνα το απόγευμα της Παρασκευής υπό το φωτισμό της Menorah (επτάφωτη λυχνία) του ναού, την οποία άναψε ο Shimshon Album και ο ραβίνος Yaakov Hayman, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Κινήματος του Ναού (Temple Movement).
Απέναντι από την Menorah ήταν η ειδική σχάρα που θα τοποθετούνται οι “12 άρτοι της προθέσεως”.
ΙΣΡΑΗΛ: Ετοίμασαν τους «άρτους της προθέσεως» για τον Τρίτο Ναό στα Ιεροσόλυμα - Εικόνα3 Οι panim lechem είναι άζυμα ψωμιά, παρόμοια με τα matzah που τρώγονται το ιουδαϊκό Πάσχα, και τα 12 καρβέλια απαιτούνται από την βιβλική εντολή να βρίσκονται στο εσωτερικό του ναού, ανά πάσα στιγμή. Κύπελλα με λιβάνι αναμεμειγμένα με αλάτι τοποθετήθηκαν στα ψωμιά.
«Και θέλεις λάβει σεμίδαλιν και θέλεις εψήσει απ’ αυτής δώδεκα άρτους· δύο δέκατα θέλει είσθαι έκαστος άρτος». (Λευιτικό 24:5)
ΙΣΡΑΗΛ: Ετοίμασαν τους «άρτους της προθέσεως» για τον Τρίτο Ναό στα Ιεροσόλυμα - Εικόνα4 Στην εποχή του Ναού, οι Kohanim (οι άνδρες της ιουδαϊκής ιερατικής κάστας) χωρίστηκαν σε ομάδες οικογενειών που ήρθαν στην Ιερουσαλήμ για να υπηρετήσουν στο ναό για μία εβδομάδα κάθε έτος. Η ομάδα των ιερέων θα φτάσει την Παρασκευή για να ξεκινήσει την υπηρεσία της το Σάββατο. Το Σάββατο το απόγευμα, οι ιερείς θα αφαιρέσουν τους άρτους της προθέσεως που ήταν διατεθειμένοι για μια εβδομάδα, αντικαθιστώντας τους με πρόσφατα ψημένους άρτους.
ΙΣΡΑΗΛ: Ετοίμασαν τους «άρτους της προθέσεως» για τον Τρίτο Ναό στα Ιεροσόλυμα - Εικόνα5 «Πάσαν ημέραν σαββάτου θέλει διαθέσει ταύτα διαπαντός ενώπιον του Κυρίου, παρά των υιών Ισραήλ εις διαθήκην αιώνιον». (Λευιτικό 24: 8)
Οι δύο οικογένειες Κοέν, στη συνέχεια, θα καθίσουν μαζί σε ένα γεύμα, τρώγοντας τους panim lechem που μόλις θα έχουν αντικατασταθεί.
ΙΣΡΑΗΛ: Ετοίμασαν τους «άρτους της προθέσεως» για τον Τρίτο Ναό στα Ιεροσόλυμα - Εικόνα6 Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το αναδυόμενο Σανχεντρίν. Ο Ραβίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος του Σανχεντρίν, εξήγησε γιατί η Χεβρώνα και όχι η Ιερουσαλήμ επελέγη για τη εκδήλωση αυτή του ναού.
“Η πρώτη θυσία που έγινε ποτέ από Εβραίο ήταν όταν ο Αβραάμ θυσίασε ένα κριάρι αντί του Ισαάκ, έτσι ώστε η υπηρεσία του ναού είναι πραγματικά ριζωμένη εδώ, όπου οι πατριάρχες είναι θαμμένοι”, εξήγησε ο ραβίνος Weiss στο Breaking Israel News.
“Πριν ιδρύσει τη βασιλεία του και τα θεμέλια του Ναού στην Ιερουσαλήμ, ο βασιλιάς Δαβίδ ήταν επτά χρόνια στη Χεβρώνα,” είπε ο Ραβίνος Weiss. «Οι σπόροι του Μεσσία που θα αυξάνονταν στα Ιεροσόλυμα και θα έφερναν πίσω την υπηρεσία Ναό φυτεύτηκαν εδώ στη Χεβρώνα.”
ΙΣΡΑΗΛ: Ετοίμασαν τους «άρτους της προθέσεως» για τον Τρίτο Ναό στα Ιεροσόλυμα - Εικόνα7 Η Tzipporet Chezi, μέλος της ομάδας υπεράσπισης «Γυναίκες για το Ναό», οργάνωσε τα logistics. Εξήγησε στο Breaking Israel News ότι η εκδήλωση δεν είχε την πρόθεση να τιμήσει την μνήμη των χαμένων Ναών, αλλά να κοιτάξει προς το μέλλον. “Η τελετή αυτή είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον Τρίτο Ναό που σύντομα θα οικοδομηθεί”, είπε.
Ο πρόεδρος του Κινήματος του Ναού Ραβίνος Hayman εξήγησε γιατί η ομάδα κρίνει ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την οικοδόμηση του Τρίτου Ναού σήμερα.
“Ο Ναός δεν είναι απλώς κάτι το ιστορικό”, είπε ο ραβίνος Hayman στο Breaking Israel News. «Φέρνει την ειρήνη στον κόσμο, και ο κόσμος δεν λειτουργεί σωστά χωρίς αυτόν».
* Η ιστοσελίδα Breaking Israel News που την διαχειρίζονται Εβραίοι της Αμερικής που μετανάστευσαν στο Ισραήλ, ασχολείται με ειδήσεις που επικεντρώνονται στην Βίβλο και φαίνεται να απευθύνεται πιο πολύ σε χριστιανούς (και δη χριστιανούς σιωνιστές) και λιγότερο σε Ιουδαίους.
Για τον Τρίτο Ναό δες εδώεδώ κι εδώ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
kokkinosouranos

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυκνή αιθαλομίχλη από πυρκαγιές στην ΙνδονησίαΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδονησία πνίγεται στον καπνό: Χιλιάδες εστίες φωτιάς – Η αιθαλομίχλη περνά τα σύνορα

Φορτηγό πλοίο σε θάλασσα - έρευνα για 22 αγνοούμενους ναυτικούςΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ στον Κόλπο της Βεγγάλης: Άφαντοι 22 ναυτικοί μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου

Βουδαπέστη - έρευνα για την προμήθεια αναπνευστήρων COVID στην ΟυγγαρίαΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Ποινική καταγγελία για προμήθεια αναπνευστήρων COVID ύψους 965 εκατ. δολαρίων

4 απαντήσεις στο “ΙΣΡΑΗΛ: Ετοίμασαν τους «άρτους της προθέσεως» για τον Τρίτο Ναό στα Ιεροσόλυμα”

    • κοντα μισο αιωνα νωριτερα ! Βατοπεδινος : Αυτα, θα τα δουνε 30 – 40 χρονια μετα την παραδοση της Πολης στους Ελληνες ! “Θεος βιαζεται ο Αντιχριστος, του κοσμου για να γινει” Βατοπεδινος, παλι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά