in

Ισραήλ: Χάθηκε το όνειρο της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

 

Ο Εχούντ Γιαάρι [Ehud Yaari], αναλυτής της Μέσης Ανατολής στην ισραηλινή τηλεόραση, εξέφρασε τη θλίψη του ότι «το όνειρο της ίδρυσης κουρδικής οντότητας έχει χαθεί αφού το Ισραήλ  έχει επενδύσει για δεκαετίες στο σχέδιο ανεξαρτησίας των Κούρδων με στρατιωτική βοήθεια, συμβουλευτικές αποστολές, διπλωματική βοήθεια και μυστικές αγορές πετρελαίου».

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Ισραηλινού καναλιού 12, ο Γιαάρι επέκρινε «τους Κούρδους ηγέτες στο Ιράκ και τη Συρία ως υπεύθυνους για τη μη ίδρυση κρατικής κουρδικής οντότητας, υποδεικνύοντας ότι η Τουρκία άρχισε πρόσφατα να δημιουργεί ζώνη ασφαλείας εντός του ιρακινού εδάφους που εμποδίζει την ίδρυση συνδεδεμένης κουρδικής οντότητας».

Πρόσθεσε ότι ακόμη και αν ο Τζο Μπάιντεν εκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα έφερνε την παλιά του πρόταση  για «να διαχωριστεί η κουρδική περιοχή από το Ιράκ κάτω από ένα ομοσπονδιακό σύστημα. Και αυτό γιατί οι Κούρδοι δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις βλαβερές παραδόσεις τους, στο να πνίγονται σε εμφύλιους πολέμους και εσωτερικές συγκρούσεις, αναζητώντας συμμάχους έξω από αυτούς. Επιπρόσθετα μαστίζονται από τη διαφθορά».

Ο Γιαάρι επισήμανε τα λόγια του Κούρδου στοχαστή Μπιλάλ Γουάχαμπ που δήλωσε αυτήν την  εβδομάδα ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καταλήξουν τελικά να σταματήσουν να βλέπουν την κουρδική κυβέρνηση ως αξιόπιστο εταίρο. Ενώ οι Κούρδοι έχουν από καιρό απασχοληθεί με εσωτερικούς λογαριασμούς και οι ηγέτες τους προτιμούν να μποϊκοτάρουν ο ένας τον άλλον και να ανταλλάσσουν προσβολές στα μέσα δικτύωσης. Πραγματικά, ακόμη και οι καλύτεροι φίλοι τους δεν μπορούν να βοηθήσουν».

Πρόσθεσε  ότι «οι Κούρδοι αρνήθηκαν πεισματικά να ακούσουν τις συμβουλές που έλαβαν από όλους τους φίλους τους, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, για να μην διενεργήσουν δημοψήφισμα το φθινόπωρο του 2017 σχετικά με τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας»…

Διευκρίνισε ότι η Τουρκία είχε αρχίσει να «κατακερματίζει τις περιοχές του ελέγχου των κουρδικών πολιτοφυλακών στο βόρειο Ιράκ για να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στην περιοχή όπως είχε κάνει στη βόρεια Συρία. Στην ίδια την τουρκική επικράτεια, οι Κούρδοι μαχητές υποχωρούν καθώς οι ηγέτες του κύριου κουρδικού κόμματος στη χώρα βρίσκονται στη φυλακή».

Πηγή: echedoros-a.gr

Πηγη

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

One Comment

Leave a Reply
  1. Ας το ξαναγράψουμε όπως πρέπει. “Χάθηκε το ισραηλινό όνειρο του διαμελισμού της Συρίας και της ίδρυσης ενός εξαρτημένου από το Ισραήλ κουρδικού κράτους. Και για όλα φταίει ο Πούτιν.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δασκάλα από τή Κύπρο υπερασπίστηκε τό Έθνος καί λύσσαξαν εναντίον τής.

Αξίζει να το διαβάσετε. Σίγουρα όσοι γνωρίζουμε Ιστορία δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε όλα…!!!!!