ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ισπανία: Πρόωρες εκλογές στις 29 Νοεμβρίου – Ο Σάντσεθ παίζει το πολιτικό του μέλλον

· Κατοχικά Νέα

Μαδρίτη Ισπανία

Η Ισπανία οδηγείται σε πρόωρες εκλογές στις 29 Νοεμβρίου. Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει το κοινοβουλευτικό αδιέξοδο που έχει παραλύσει βασικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Η απόφαση έρχεται μετά την απόρριψη κρίσιμων στεγαστικών μέτρων και μέσα σε κλίμα έντονης κοινωνικής πίεσης, με διαδηλώσεις για το κόστος ζωής και τη στεγαστική κρίση.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο: ο Σάντσεθ επιχειρεί να μετατρέψει μια περίοδο πολιτικής φθοράς σε νέα λαϊκή εντολή, γνωρίζοντας ότι μια αδύναμη επίδοση μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για αλλαγή κυβέρνησης.

Η Ισπανία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, άρα η πολιτική της σταθερότητα έχει ευρύτερη σημασία για την Ευρώπη, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η Γαλλία και άλλες χώρες αντιμετωπίζουν αυξημένη δημοσιονομική πίεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι έντονες, με την οικονομία, τη στέγαση, τη μετανάστευση και τη σχέση της Μαδρίτης με τις Βρυξέλλες να κυριαρχούν στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Πηγή: Reuters, 5/10/2026.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία καταιγίδας, όχι από την καταιγίδα BoeloΔΙΕΘΝΗ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Δεύτερη σφοδρή καταιγίδα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο – Διακοπές ρεύματος και ακυρώσεις μεταφορών

Ενδεικτική φωτογραφία θαλάσσιας πλατφόρμας, όχι του Prospector 5ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΓΚΑΜΠΟΝ: Βυθίστηκε θαλάσσια πλατφόρμα γεώτρησης με 115 εργαζομένους – Πέντε αγνοούμενοι

Ενδεικτική εικόνα λεωφορείου, όχι από το δυστύχημα στην ΚένυαΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΕΝΥΑ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό – Φόβοι για αύξηση των θυμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *