ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ μεταξύ Νότιας Αμερικής και Ανταρκτικής

· Κατοχικά Νέα

Σεισμός 7,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) μεταξύ της Νότιας Αμερικής και της Ανταρκτικής (Drake Passage).

Μετά την ισχυρότατη δόνηση εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές της Χιλής, που ήρθη μετά από περίπου 3 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθος του σεισμού, που αρχικά είχε αναφερθεί ως 8 Ρίχτερ, προσθέτοντας ότι το εστιακό βάθος ήταν στα 11 χλμ.

Όπως μετέδωσε το Reuters, o σεισμός σημειώθηκε περισσότερα από 700 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ουσουάια της Αργεντινής, με πληθυσμό περίπου 57.000 κατοίκους, σύμφωνα με την USGS.

Η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του Ναυτικού της Χιλής εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ανταρκτική, μετά τον σεισμό που έπληξε 258 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της βάσης Frei, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, η προειδοποίηση τελικά ήρθη καθώς δεν παρατηρήθηκε κανένα φαινόμενο στις ακτές.

Δείτε πώς αποτύπωσαν την ισχυρότατη δόνηση οι σεισμογράφοι του Πανεπιστημίου Πατρών:

Το Πέρασμα Ντρέικ συνδέει τον Νότιο Ατλαντικό με τον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ του νοτίου άκρου της Νότιας Αμερικής και της Χερσονήσου της Ανταρκτικής.

Αν και είναι λιγότερο σεισμογενής περιοχή, σε σύγκριση με άλλες εκτάσεις της ακτογραμμής της Χιλής, το Πέρασμα Ντρέικ διασχίζει μια ιδιαίτερα ενεργή σεισμικά και γεωλογικά ζώνη.

Η περιοχή είναι εξαιρετικά απομονωμένη και δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ζημιές ή θύματα.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

H τέλεια «οικονομική καταιγίδα»

Κατεστραμμένο κτίριο – συμβολική φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Νέος απολογισμός στην Κομισουβάχα – 43 νεκροί και ένας επιζών βρέθηκε ζωντανός

Βιομηχανική εγκατάσταση – συμβολική εικόνα διυλιστηρίουΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΣΙΑ: Πάνω από 200 drones στην περιοχή Ριαζάν – Φωτιά κοντά σε μεγάλο διυλιστήριο και φόβοι για τα καύσιμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *