ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ισχυρή έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο του Ερμπίλ στο Ιρακινό Κουρδιστάν

· Κατοχικά Νέα

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα σε περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Ερμπίλ, πρωτεύουσας του Ιρακινού Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Στήλη καπνού που υψωνόταν στον ουρανό ήταν ορατή πάνω από τα περίχωρα του αεροδρομίου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Η Ερμπίλ φιλοξενεί ένα σημαντικό συγκρότημα προξενείων των ΗΠΑ, ενώ στο αεροδρόμιο σταυμεύουν Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού.

Οι δυνάμεις του συνασπισμού που βρίσκονται εκεί βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο επιθέσεων ενόπλων οργανώσεων που πρόσκεινται στο Ιράν, με τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones), τα οποία εν γένει αναχαιτίζονται και καταρρίπτονται από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κουβέιτ: Επίθεση με drone προκάλεσε ζημιές στο ραντάρ του αεροδρομίου

Το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ βρέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα, αλλά το σύστημα ραντάρ υπέστη σημαντική ζημιά.

naftemporiki.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ισλανδία: Το «όχι» στις συνομιλίες ένταξης στην ΕΕ παγώνει το ευρωπαϊκό σχέδιο έως το 2028ΔΙΕΘΝΗ

Ισλανδία: Το «όχι» στις συνομιλίες ένταξης στην ΕΕ παγώνει το ευρωπαϊκό σχέδιο έως το 2028

Καζακστάν: Ο Τοκάγεφ επαναφέρει την αντιπροεδρία και τοποθετεί διάδοχό του τον Έρλαν ΚαρίνΔΙΕΘΝΗ

Καζακστάν: Ο Τοκάγεφ επαναφέρει την αντιπροεδρία και τοποθετεί διάδοχό του τον Έρλαν Καρίν

Ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκλείει ανάπτυξη στρατού στα εκλογικά τμήματα τον ΝοέμβριοΔΙΕΘΝΗ

Ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκλείει ανάπτυξη στρατού στα εκλογικά τμήματα τον Νοέμβριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά