ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ιράκ: Έξι νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών βόρεια της Βαγδάτης

· ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε επίθεση τζιχαντιστών βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας.

Το Ιράκ ανακήρυξε στα τέλη του 2017 τη «νίκη» των δυνάμεών του επί της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όμως πυρήνες της συνεχίζουν να δρουν σε ορισμένους τομείς της χώρας.

Την Τετάρτη, «οπλισμένοι άνδρες του ΙΚ επιτέθηκαν στο σπίτι του πρώην βουλευτή Αντνάν αλ Τζουμπούρι (…), στο χωριό Ασντίρα, 90 χιλιόμετρα βόρεια του Τικρίτ» είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Αρχικά άνοιξαν πυρ «με όλμους εναντίον του σπιτιού», χωρίς να προκαλέσουν θύματα, εξήγησε. Όμως όταν αστυνομικοί, παραστρατιωτικοί της οργάνωσης Χασντ αλ Σάαμπι («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης») και πολίτες έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης, «ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσά τους, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις», πρόσθεσε ο αξιωματικός της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

.militaire.gr

ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Συγκομισμένες ελιές στη Μάλαγα της Ισπανίας, φωτογραφία αρχείου 2023 για την ισπανική αγορά ελαιολάδουΔΙΕΘΝΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΚΡΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ 188.000 ΤΟΝΟΥΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – Ποιος κερδίζει και τι σημαίνει για την Ελλάδα

Αγροτικό μηχάνημα σε καλλιεργημένο χωράφι, συμβολική φωτογραφία για την κρίση λιπασμάτων και το κόστος αγροτικής παραγωγήςΔΙΕΘΝΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ: Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ – Τι απειλεί τις σοδειές του 2027

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αλγοριθμικός Αφανισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *