12:45 - 11/08/2017

Υπάλληλος της Google της άσκησε κριτική για τις πολιτικές «διαφορετικότητας» και είπε ότι υπάρχουν διαφορές στα δύο φύλα και απολύθηκε

Ο μηχανικός που συνέταξε το μανιφέστο των 10 σελίδων (υπό τον τίτλο «Google’s Ideological Echo Chamber») στο οποίο επικρίνει τις πολιτικές της Google για την «διαφορετικότητα» (diversity) απολύθηκε.
Η είδηση από το Bloomberg:
Η Alphabet Inc. της Google απέλυσε έναν υπάλληλο ο οποίος έγραψε ένα εσωτερικό σημείωμα που ανατίναξε τις πολιτικές πολυμορφίας της εταιρίας, βάζοντας φωτιά σε όλη την Silicon Valley.
Ο James Damore, ο μηχανικός της Google που έγραψε το κείμενο, επιβεβαίωσε την απόλυσή του σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λέγοντας ότι είχε απολυθεί επειδή “διαιώνιζε τα στερεότυπα φύλου.” Κανένας εκπρόσωπος της Google δεν έστειλε αμέσως αίτημα για σχολιασμό.
Υπάλληλος της Google της άσκησε κριτική για τις πολιτικές «διαφορετικότητας» και είπε ότι υπάρχουν διαφορές στα δύο φύλα και απολύθηκε - Εικόνα1 Το περιστατικό στην Google είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά συμβάντων που αφορούν την προκατάληψη σχετικά με το φύλο και την “διαφορετικότητα” στον τεχνολογικό θύλακα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Technologies Inc. Travis Kalanick έχασε τη δουλειά του τον Ιούνιο εν μέσω σκανδάλων για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις και επιθετική κουλτούρα. Η δίκη της Ellen Pao για διακρίσεις λόγω φύλου κατά του Kleiner Perkins Caufield & Byers το 2015 έφερε στο φως το ζήτημα και περισσότερες γυναίκες μιλούν για να δηλώσουν ότι έχουν παραγκωνιστεί στον κλάδο που κυριαρχείται από άνδρες, ειδικά σε θέσεις μηχανικών.
Υπάλληλος της Google της άσκησε κριτική για τις πολιτικές «διαφορετικότητας» και είπε ότι υπάρχουν διαφορές στα δύο φύλα και απολύθηκε - Εικόνα2 Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο ινδικής καταγωγής CEO της Google Sundar Pichai (Σουντάρ Πιτσάι) έστειλε σημείωμα στους υπαλλήλους ότι τα τμήματα του σημειώματος “παραβιάζουν τον Κώδικα Συμπεριφοράς μας και διασχίζουν τη γραμμή προωθώντας επιβλαβή στερεότυπα φύλου στον χώρο εργασίας μας.” Αλλά δεν είπε αν η εταιρεία έλαβε μέτρα κατά του εργαζομένου.
Στο κείμενο 10 σελίδων ο Damore (Νταμόρ) κατηγορεί την Google ότι φιμώνει τις συντηρητικές πολιτικές απόψεις και υποστήριξε ότι οι βιολογικές διαφορές παίζουν ρόλο στην έλλειψη γυναικών σε θέσεις τεχνολογίας και ηγεσίας. Το κείμενο κυκλοφόρησε ευρέως εντός της εταιρείας και έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δημιουργώντας πίεση στα στελέχη της Google να πάρουν μια πιο οριστική στάση.
Το μανιφέστο που συνέταξε ο Damore και αμφισβητεί τα προγράμματα «διαφορετικότητας» της Google, αρχικά προοριζόταν για εσωτερική κατανάλωση, αλλά διέρρευσε και γρήγορα έγινε είδηση. Η δημοσιότητα που την περιβάλλει ώθησε την Google να τον απολύσει με τον ισχυρισμό ότι παραβίασε τον “κώδικα δεοντολογίας” της.
Η φοβερή πτυχή αυτής της ιστορίας είναι ότι τις απόψεις του Νταμόρ είναι μάλλον κεντρώες (όχι ακραίες) και δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις αμφιλεγόμενες. Αν και αναγνωρίζει ότι η «διάκριση» μπορεί να προκαλέσει ανισότητες μεταξύ των φύλων, ο Damore υποστηρίζει ότι η βιολογία παίζει επίσης ρόλο. Μεταξύ άλλων εμπειρικών συμπερασμάτων, οι γυναίκες εμφανίζουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση και υψηλότερο νευρωτισμό από τους άνδρες και είναι επομένως καλύτερα προσαρμοσμένες σε ορισμένες σταδιοδρομίες. Στη συνέχεια συνεχίζει, στο υπόμνημά του, προτείνοντας μεθόδους για τη δημιουργία μιας ισότητας μεταξύ των φύλων, έχοντας υπόψη αυτά τα βιολογικά χαρακτηριστικά.
Υπάλληλος της Google της άσκησε κριτική για τις πολιτικές «διαφορετικότητας» και είπε ότι υπάρχουν διαφορές στα δύο φύλα και απολύθηκε - Εικόνα3 Για αυτό του το «έγκλημα» τιμωρήθηκε από την αντιπρόεδρος της Διαφορετικότητας της Google, Danielle Brown, που δημιούργησε μια συναισθηματική διαμάχη εναντίον του Νταμόρ και ο Σουντάρ Πιτσάι δήλωσε στους υπαλλήλους ότι ο Νταμόρ είχε προωθήσει στον χώρο δουλειάς «βλαπτικά στερεότυπα για τα δύο φύλα». Αν μη τι άλλο, οι ενέργειες της Google επιβεβαιώνουν μόνο τους χειρότερους φόβους του Damore, ότι η “αριστερή προκατάληψη της Google έχει δημιουργήσει μια πολιτικά ορθή μονοκαλλιέργεια”, στην οποία η ελεύθερη έκφραση τιμωρείται..
Στο παρακάτω βίντεο ο Καναδός YouTuber Stefan Molyneux πήρε συνέντευξη από τον Νταμόρ.
Αυτό που είναι ενδιαφέρον στη συνέντευξη είναι το γεγονός ότι ο Damore φαίνεται σαν τον μέσο τύπο που θα βρεθεί στον τομέα της τεχνολογίας. Έχει ένα χαμηλό προφίλ και αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσα από μια πολύ λογική προοπτική. Οι πολιτικές του πεποιθήσεις δεν φαίνονται ούτε καν ακραίες, ούτε φυσικά, εθνικιστικές.
Αυτό που πυροδότησε τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση ήταν η δήλωσή του ότι άντρες και γυναίκες είναι βιολογικά διαφορετικοί. Αυτό δεν είναι αποτελεί γνώμη. Είναι απλώς μια δήλωση γεγονότων με την οποία κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να διαφωνήσει.
Στο μανιφέστο του δήλωσε επίσης ότι σκέφτηκε ότι η «διαφορετικότητα» είναι κάτι καλό. Απλώς τόνισε πως η διαφορετικότητα της σκέψης είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της διαφορετικότητας.
Το κύριο σημείο είναι ότι αυτές οι εταιρείες δεν κάνουν καμία διαφορά για κάποιον σαν τον Νταμόρ και κάποιον που κάνει έκκληση για φυλετικό πόλεμο. Αντιλαμβάνονται αμφότερους τους τύπους ανθρώπων ως εξίσου «κακούς» (ή “αιρετικούς”) γιατί και οι δύο εκθέτουν τις πολλές λογικές πλάνες της πολιτικής ορθότητας και του Πολιτιστικού Μαρξισμού.
Αν η Google απέλυσε κάποιον σαν τον Νταμόρ, θα απολύσει τον καθένα. Αυτή η νοοτροπία της Google είναι παρούσα σε εταιρείες σε όλο τον δυτικό κόσμο. Πολλές εταιρείες χρησιμοποίησαν την Google ως παράδειγμα για να διαμορφώσουν την εταιρική τους κουλτούρα εν συνεχεία. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε από εσάς εκεί έξω θα μπορούσε να είναι επόμενος.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

redskywarning

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Τρία πουλάκια κάθονταν 11 Αυγούστου 2017 @ 13:33
    3
    1
    Καμία διαφορά, και τα δύο φύλα πουλάκι έχουν. Γι αυτό φέραμε και τρίτο, πώς θα λέμε.. δύο πουλάκια κάθονταν? Ε δεν πάει..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί