ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

ΗΠΑ: «Τίναξαν τα ταμεία» οι Αμερικάνοι – Πάνω από 18 δισεκατομμύρια δολάρια η βοήθεια στο Ισραήλ!

· Κατοχικά Νέα

Το κράτος των ΗΠΑ παρουσιάζει διαρκώς μεγαλύτερο οικονομικό έλλειμμα αλλά η συνδρομή στους Ισραηλινούς δεν σταματά ποτέ

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστήμιου του Brown με θέμα «Κόστος Πολέμου», οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δαπανήσει σχεδόν 18 δισεκατομμύρια δολάρια για παροχή εξοπλισμού και στρατιωτικής αρωγής προς το Ισραήλ, από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Ωστόσο, εκτός από αυτά τα χρήματα, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Brown υποστήριξαν ότι στα ευρήματα τους δεν συγκαταλέγονται άλλα 4,86 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν για την συγκρότηση αποστολής του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού και τη προστασία εμπορικών πλοίων από τους Χούθι στην Υεμένη, οι οποίοι έχουν συνάψει συμμαχίες με τη Χαμάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα αυτά έρχονται σε απόλυτη συνεννόηση με δημοσίευμα από το Associated Pess, σχετικά με τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι Αμερικάνοι με το Ισραήλ.

Σε σχετικό του δημοσίευμα το Associated Press αναφέρει πως οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να παρέχουν δισεκατομμύρια σε στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ και την Αίγυπτο κάθε χρόνο, όταν οι δύο χώρες υπέγραψαν μεταξύ τους την ειρηνευτική συνθήκη του 1979, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός αυτού, έχει επισυναφθεί μια ακόμη συμφωνία από την κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία καθόρισε το ετήσιο ποσό για το Ισραήλ σε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028.

Παρόλα αυτά βλέπουμε πως το Ισραήλ έχει λάβει πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Αμερικάνοι είχαν αποστείλει 34.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή την ημέρα που η Χαμάς έσπασε τα οδοφράγματα γύρω από τη Γάζα για να επιτεθεί στο Ισραήλ.

pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αγορά τροφίμων, ενδεικτική φωτογραφία αρχείουFEATURED

Γάζα: Σταμάτησε η είσοδος εμπορικών αγαθών – Φόβοι για νέες ελλείψεις τροφίμων ενόψει χειμώνα

Υποβρύχιο, ενδεικτική φωτογραφία αρχείουFEATURED

Βόρεια Κορέα: Πρώτες υποβρύχιες πυραυλικές δοκιμές έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια – Τι φοβάται η Σεούλ

Αεροδρόμιο, συμβολική εικόνα αρχείου, όχι του ΛάοςFEATURED

Κίνα: Νέα κοινή αεροπορική εγκατάσταση στο Λάος – Ο διάδρομος των 2.000 μέτρων και το στρατηγικό μήνυμα στην Ασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *