ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Τέξας – Εν αναμονή του σαρωτικού κυκλώνα Χάνα

· Θεοχάρης

Το Τέξας ετοιμάζεται σήμερα για την έλευση του κυκλώνα Hanna, του πρώτου της περιόδου των κυκλώνων για το 2020 στον Ατλαντικό Ωκεανό, που μπορεί να προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες, προειδοποίησαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Ο κυκλώνας πλησιάζει την νότια ακτή του Τέξας, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) στο τελευταίο δελτίο του, εκδίδοντας προειδοποίηση για πλημμύρες.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες καλούν τους πολίτες που βρίσκονται στην τροχιά του κυκλώνα «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν και να παρακολουθούν ενδεχόμενες εντολές εκκένωσης και άλλες συστάσεις των τοπικών αρχών».

Ο κυκλώνας βρισκόταν περίπου 70 μίλια (115 χλμ) νοτιοανατολικά της παράκτιας πόλης Κόρπους Κρίστι στο Τέξας, κόμβου της πετρελαϊκής βιομηχανίας της πολιτείας, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 80 μιλίων την ώρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις σε διάφορα μέρη του νότιου Τέξας και του βορειοανατολικού Μεξικού, ανακοίνωσε το NHC προσθέτοντας ότι οι βροχοπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν «απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες».

Στον Ειρηνικό Ωκεανό, ο τυφώνας Ντάγκλας που έφθασε την Παρασκευή την κατηγορία 4 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσει πλησιάζοντας το αμερικανικό αρχιπέλαγος της Χαβάης.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Παρατήρησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA) είχε ανακοινώσει τον Μάιο ότι η περίοδος των κυκλώνων θα είναι πιθανόν «πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα» στον Ατλαντικό με μια πρόβλεψη τριών έως έξι κυκλώνων κατηγορίας 3 ή περισσότερο.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Βαγδάτη ΙράκΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τέλος εποχής στο Ιράκ – Αποχωρούν από τις τελευταίες βάσεις μετά από δύο δεκαετίες

Ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη τον χειμώναΔΙΕΘΝΗ

Ευρώπη: Το φυσικό αέριο πάνω από τα 80 ευρώ/MWh – Πίεση σε ευρώ, βιομηχανία και νοικοκυριά

Χρηματοοικονομικές αγορές και ομόλογαBusiness

Οι αγορές ομολόγων σε αναταραχή: Υψηλά επιτόκια και ακριβό πετρέλαιο πιέζουν την παγκόσμια οικονομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *