ΗΠΑ: Με εξέταση DNA θα ταυτοποιούν τους γονείς παιδιών μεταναστών;

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Οι αμερικανικές αρχές σχεδιάζουν να υποβάλουν σε εξετάσεις γενετικού υλικού γονείς παιδιών μεταναστών για να ταυτοποιείται η συγγένεια

Με μία εξέταση DNA οι αμερικανικές αρχές θα μπορούν να ταυτοποιούν τους γονείς παιδιών μεταναστών και να εντοπίζουν τους διακινητές.

H σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση Τραμπ, με τους αυστηρότερους αστυνομικούς ελέγχους στα σύνορα με το Μεξικό είχε ως αποτέλεσμα να χωριστούν περίπου 1.800 οικογένειες.

Η πολιτική «μηδενικής ανοχής» που εξήγγειλε και εφαρμόζει από τον Μάιο ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης,Τζεφ Σέσιονς,στο πλαίσιο της οποίας όσοι εισέρχονται παράνομα σε αμερικανικό έδαφος θα ασκείται εναντίον τους ποινική δίωξη,έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.

Παρά την καταδίκη της αντιμεταναστευτικής πολιτικής από τις οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών και των μεταναστών, αλλά και τον ΟΗΕ, η αμερικανική κυβέρνηση υποστήριξε ότι, παρά τον χωρισμό των οικογενειών,τα παιδιά προστατεύονται, και ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι νομικές διώξεις όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Για να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα, οι αμερικανικές αρχές σχεδιάζουν να υποβάλουν σε εξετάσεις γενετικού υλικού γονείς παιδιών μεταναστών για να ταυτοποιείται η συγγένεια.

Οι αρχές υποστηρίζουν μέχρι τώρα ότι δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι μητέρα και παιδί είναι συγγενείς.Βασικό επιχείρημα των αρχών για την αυστηρότητα που επιδεικνύεται είναι ότι οι διακινητές συχνά χρησιμοποιούν παιδιά για να μπορέσουν να φέρουν στις ΗΠΑ ενηλίκους χωρίς να είναι συγγενείς τους. Ωστόσο οι οργανώσεις για την προστασία των παιδιών επισημαίνουν ότι δεν μπορεί κανείς να εφαρμόζει «δρακόντεια μέτρα» τα οποία βλάπτουν τα συμφέροντα των παιδιών.

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος «The Daily Caller» επικαλούμενος δηλώσεις του προέδρου του Συμβουλίου Έρευνας για την Οικογένεια,Τόνι Πέρκινς,o υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς διερευνά τη δυνατότητα εφαρμογής της εξέτασης DNA για να εξακριβωθεί η συγγένεια των μεταναστών- παιδιών που προσπαθούν να διασχίσουν τα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Περίπου 12.000 παιδιά βρίσκονται υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Υγείας και Ανθρωπίνων Πόρων μετά την είσοδό τους στις ΗΠΑ.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ, μεταξύ 6 και 19 Μαΐου 658 παιδιά χωρίστηκαν από 638 γονείς εξαιτίας των νομικών διώξεων.

protothema.gr

One thought on “ΗΠΑ: Με εξέταση DNA θα ταυτοποιούν τους γονείς παιδιών μεταναστών;

  1. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

    Ε ρε και να το έκαναν αυτό εδώ, στην Ελλαδα. Να δειτε ποσοι γονεις…δεν ειναι γονεις και ποσα παιδάκια δεν ειναι παιδια τους. Θυμαμαι την λιμενικο που ελεγε πως μόλις ερχονται στην Ελλαδα, μας παρατάνε τα παιδια τους στις αγκαλιές μας και φεύγουν. Και οταν τους λέμε που πάτε, πάρτε τα παιδια σας, μας λενε κρατήστε τα, θα κανουμε αλλα. Χαχαχαχα. Ποια μανα μωρε παρατάει το παιδι της;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *