ΗΠΑ – Ιράν: Αβεβαιότητα για τη συνάντηση της Παρασκευής στη Γενεύη μετά την ψηφιακή υπογραφή του μνημονίου

0
384

Ασαφές παραμένει τι ακριβώς θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Γενεύη, μετά την ανακοίνωση ότι το μνημόνιο κατανόησης (MoU) μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν έχει ήδη υπογραφεί ψηφιακά από τις δύο πλευρές.

Αρχικά, αξιωματούχοι και διαμεσολαβητές ανέφεραν ότι θα ακολουθούσε επίσημη τελετή υπογραφής στην Ελβετία. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπαγκαεΐ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει φυσική τελετή, καθώς το κείμενο έχει ήδη υπογραφεί ηλεκτρονικά από τους ηγέτες των δύο χωρών.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ τροποποίησε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, αφαιρώντας την αναφορά σε τελετή υπογραφής την Παρασκευή, γεγονός που ενίσχυσε τις αμφιβολίες για το πρόγραμμα των επαφών.

Σύμφωνα με το Associated Press, η συμφωνία βρίσκεται ήδη σε ισχύ μετά τις υπογραφές των προέδρων των ΗΠΑ και του Ιράν, ενώ η συνάντηση στη Γενεύη αναμένεται να επικεντρωθεί στις επόμενες διαπραγματεύσεις και στην εφαρμογή του μνημονίου.

Παράλληλα, ο Μπαγκαεΐ ανέφερε ότι ακόμη και η πραγματοποίηση της συνάντησης της Παρασκευής επανεξετάζεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις, χωρίς να υπάρχει οριστική επιβεβαίωση από τις δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα, ο Ιρανός διαπραγματευτής Μοχαμάντ Μπαγέρ Γκαλιμπάφ υποστήριξε ότι οι διπλωματικές επαφές απέδωσαν περισσότερα αποτελέσματα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, εκφράζοντας αισιοδοξία για τη συνέχιση της διαδικασίας αποκλιμάκωσης.

Το μνημόνιο προβλέπει παύση των εχθροπραξιών και ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων διάρκειας 60 ημερών για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

Πηγές: Reuters, Associated Press, Al Jazeera

ertnews.gr

STRANGERS E-BOOKS
Προηγούμενο άρθροΒιβλική καταστροφή στην Ισπανία από σφοδρή κακοκαιρία
Επόμενο άρθροΙράν: Οι επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο θα παραβίαζαν τη συμφωνία
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ