Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:33 - 25/05/2023

ΗΠΑ-Αρνητική αξιολόγηση-σοκ από τον Fitch> Προειδοποίηση και για παγκόσμιο οικονομικό χάος.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το αδιέξοδο στο Κογκρέσο, που έχει οδηγήσει την Αμερική στο χείλος της χρεοκοπίας, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την πιστοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Fitch σε μια αυστηρή προειδοποίηση την Τετάρτη.

Ο οίκος τοποθέτησε την κορυφαία πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ σε αρνητική αξιολόγηση, αντανακλώντας την αβεβαιότητα γύρω από την τρέχουσα συζήτηση για το ανώτατο όριο του χρέους και την πιθανότητα μιας πρώτης χρεοκοπίας.

Η κίνηση έρχεται καθώς Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί νομοθέτες διαπραγματεύονται για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ. Με την υπουργό Οικονομικών Janet Yellen να λέει ότι οι ΗΠΑ μπορεί να μην είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους μόλις την 1η Ιουνίου, η χώρα αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας άνευ προηγουμένου χρεοκοπίας, η οποία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε όλο τον κόσμο.

Ο Fitch, ένας από τους τρεις κορυφαίους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας μαζί με τους Moody’s και S&P, τοποθέτησε το αμερικανικό «AAA» στην βαθμίδα «Rating Watch Negative», δηλαδή υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση, σηματοδοτώντας ότι θα μπορούσε να υποβαθμίσει το χρέος των ΗΠΑ εάν οι Αμερικανοί νομοθέτες δεν συμφωνήσουν σε ένα νομοσχέδιο που να αυξάνει το όριο χρέους του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Το Rating Watch Negative αντικατοπτρίζει τον αυξημένο πολιτικό κομματισμό που εμποδίζει την επίτευξη απόφασης για την αύξηση ή την αναστολή του ορίου χρέους παρά την ημερομηνία Χ που πλησιάζει γρήγορα (όταν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξαντλεί τη ταμειακή του θέση και την ικανότητά του για έκτακτα μέτρα χωρίς να δημιουργήσει νέο χρέος)». ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος.

Ο οίκος πρόσθεσε ότι η αποφυγή μιας χρεοκοπίας με μη συμβατικά μέσα, τα οποία περιλαμβάνουν την κοπή νομίσματος τρισεκατομμυρίων δολαρίων ή την επίκληση της 14ης τροπολογίας, θα ήταν επίσης επιζήμια για την αξιολόγηση «AAA».

Ωστόσο, ο Fitch πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες θα εγκρίνουν ένα ψήφισμα πριν από την ημέρα Χ.

Αν και ο οίκος έδωσε έμφαση στη χαμηλή πιθανότητα χρεοκοπίας, δήλωσε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των ΗΠΑ σε περιορισμένη χρεοκοπία (RD) και ότι οι τίτλοι χρέους που επηρεάζονται από την χρεοκοπία θα υποβαθμίζονταν σε «D»- τη χαμηλότερη αξιολόγηση. Άλλοι τίτλοι με πληρωμές εντός των επόμενων 30 ημερών θα υποβαθμιστούν σε «CCC», ενώ τα βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα που λήγουν στις επόμενες 30 ημέρες θα υποβαθμιστούν σε «C».

Ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη επεσήμανε την κίνηση της Fitch Ratings ως αιτία επείγουσας ανάγκης για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους.

«Αυτό είναι ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο ότι η χρεοκοπία δεν είναι επιλογή και όλοι οι υπεύθυνοι νομοθέτες το καταλαβαίνουν. Ενισχύει την ανάγκη για το Κογκρέσο να εγκρίνει γρήγορα μια λογική, δικομματική συμφωνία για να αποτραπεί η χρεοκοπία», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε δήλωση.

Το υπουργείο Οικονομικών το βράδυ της Τετάρτης τόνισε επίσης ότι μια πιθανή υποβάθμιση δείχνει γιατί το Κογκρέσο πρέπει να αντιμετωπίσει αμέσως το ανώτατο όριο του χρέους.

«Όπως έχει προειδοποιήσει η υπουργός Yellen εδώ και μήνες, η αστοχία πάνω από το όριο χρέους βλάπτει σοβαρά τις επιχειρήσεις και τις αμερικανικές οικογένειες, αυξάνει το βραχυπρόθεσμο κόστος δανεισμού για τους φορολογούμενους και απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών Lily Adams.

«Η αποψινή προειδοποίηση υπογραμμίζει την ανάγκη για ταχεία δικομματική δράση από το Κογκρέσο για την αύξηση ή την αναστολή του ορίου χρέους και την αποφυγή μιας τεράστιας κρίσης για την οικονομία μας», πρόσθεσε η Adams.

Το 2011, η S&P έκανε την πρώτη της υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας στις ΗΠΑ, μειώνοντας την αξιολόγησή της σε AA+. Περισσότερο από μια δεκαετία αργότερα, ο συγκεκριμένος οίκος δεν έχει αποκαταστήσει ακόμη την αξιολόγησή του.

Μια χρεοκοπία των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει κρουστικά κύματα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία και ενδεχομένως να προκαλέσει ύφεση, σύμφωνα με ειδικούς. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει υψηλότερο κόστος δανεισμού για την κυβέρνηση και τους ίδιους τους Αμερικανούς και μια τεράστια οπισθοδρόμηση στην οικονομική ανάπτυξη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow υποχώρησαν περισσότερο από 85 μονάδες το βράδυ της Τετάρτης εν μέσω προειδοποίησης του Fitch, αλλά ο S&P 500 και ο Nasdaq διαπραγματεύθηκαν σε θετικό έδαφος.

kourdistoportocali.com

Σας Ενδιαφερουν:

Eίναι εύκολο να κόψετε το κάπνισμα σε μια μέρα παρότι καπνίζατε όλη τη συνειδητή σας ζωή!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μια ασθένεια που εμφανίζεται πάντα, όταν δεν την περιμένεις - είναι η κυστίτιδα. Πώς και με τι να τη...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ζώντας με το διαβήτη: Πώς το INSUMED με βοήθησε να πάρω τον έλεγχο της υγείας μου
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μέθοδος για τη θεραπεία των κιρσών χωρίς χειρουργική επέμβαση και λαϊκές θεραπείες
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Η μάχη με την αρθρίτιδα: 1: 0 υπέρ της επιστήμης
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Knee Bandage - Επιδεσμος γονατου-αγκωνα , μειωστε τον πονο και την αποθεραπεια του τραυματος!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Υποφέρετε από χρόνιες παθήσεις; Ξεφορτωθείτε τα παράσιτα!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ξεκλειδώστε τη μαγεία των χριστουγεννιάτικων αγορών: 'Εξοικονομήστε πολλά και κάντε καλύτερα δώρα με...
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ: 8 χρόνια βασανιστηρίων και μια θαυματουργή σωτηρία
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Στο Ισραήλ έμαθαν να γιατρεύουν τους άντρες από την προστατίτιδα μέσα σε 2-3 εβδομάδες, μια και για ...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...
Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΣΤΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.(ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ)-ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΟΣ-ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ORDO AB CHAO, Η.Π.Α.-ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΣΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*