ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

ΗΠΑ: Ακροδεξιά εξτρεμίστρια καταδικάζεται να εκτίσει 18 χρόνια κάθειρξης για σχέδιο επίθεσης

· Κατοχικά Νέα

Η 36χρονη Σάρα Κλεντάνιελ ανήκει στο κίνημα του λεγόμενου «επιταχυντισμού», σκοπός του είναι να επισπεύσει «πόλεμο ανάμεσα στις φυλές»

Εξτρεμίστρια της αμερικανικής άκρας δεξιάς καταδικάστηκε χθες Τετάρτη να εκτίσει 18 χρόνια κάθειρξης επειδή απεργαζόταν σχέδιο επίθεσης σε υποδομές του συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρισμού γύρω από τη Βαλτιμόρη, πόλη σε μικρή απόσταση από την Ουάσιγκτον, με κατά πλειονότητα μαύρο πληθυσμό.

Η Σάρα Κλεντάνιελ, 36 ετών, συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2023 στην πολιτεία Μέριλαντ, ταυτόχρονα με ομοϊδεάτη της, τον Μπράντον Ράσελ, συνιδρυτή της αμερικανικής νεοναζιστικής οργάνωσης Atomwaffen, από τη Φλόριντα (νοτιοανατολικά).

Και οι δύο ανήκουν στο κίνημα του λεγόμενου «επιταχυντισμού», στο οποίο είναι στρατευμένοι ιδίως οπαδοί της θεωρίας περί ανωτερότητας της λευκής φυλής. Αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ κι έχει εμπνεύσει επιθέσεις σε διάφορες άλλες περιοχές του κόσμου· σκοπός του είναι να επισπεύσει «πόλεμο ανάμεσα στις φυλές», που χαρακτηρίζει αναπόφευκτο.

Η Σάρα Κλεντάνιελ ομολόγησε τον Μάιο του 2024 ότι σχεδίαζε επίθεση εναντίον υποδομών του συστήματος ηλεκτροδότησης στο Μέριλαντ και πως είχε στην κατοχή της όπλο — παράνομα, καθώς είχε ποινικό μητρώο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταδικάστηκε χθες αντίστοιχα σε 18 και 15 χρόνια κάθειρξης για τις δυο κατηγορίες, ποινές που θα εκτίσει κατά συγχώνευση (15 χρόνια στη φυλακή, τρία χρόνια ελεύθερη υφ’ όρον, ισόβια υπό περιοριστικούς όρους), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Η Σάρα Μπεθ Κλεντάνιελ επιδίωκε να ‘καταστρέψει ολοσχερώς’ την πόλη της Βαλτιμόρης, στοχοποιώντας πέντε υποσταθμούς του συστήματος ηλεκτροπαραγωγής, στο όνομα της βίαιης ρατσιστικής ιδεολογίας της», σχολίασε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ.

«Η κατηγορούμενη απεργαζόταν σχέδιο για την παράλυση του δικτύου ενέργειας σε όλη την περιφέρεια της Βαλτιμόρης και για να βλάψει χιλιάδες ανθρώπους προκειμένου να εφαρμόσει εξτρεμιστικό βίαιο πρόγραμμα με ρατσιστικά κίνητρα», πλειοδότησε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), ο Κρίστοφερ Ρέι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Law and Crime

ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πανοραμική φωτογραφία Μακάο, εικόνα αρχείου και όχι από τη δικαστική αίθουσαΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΚΑΟ: 12,5 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ – Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εμπορικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε λιμάνι, συμβολική φωτογραφία και όχι το Contship JetΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Η ΑΘΗΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΙΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αεροδρόμιο και αεροσκάφος, συμβολική φωτογραφία και όχι εικόνα από τις απειλές της 6ης ΝοεμβρίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ: Νέες απειλές για βόμβες σε αεροδρόμια και πτήσεις – Εκκενώθηκαν μεγάλα ΜΜΕ στην Ιρλανδία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *