ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ιορδανία: Τα Carrefour έβαλαν λουκέτο μετά το μποϊκοτάζ των κατοίκων

· Κατοχικά Νέα

Η Carrefour ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων της στην Ιορδανία λόγω της κλιμάκωσης του μποϊκοτάζ από τους κατοίκους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Το μποϊκοτάζ, που υποστηρίζεται από το κίνημα BDS, έχει οδηγήσει στην αφαίρεση πινακίδων και στο σταδιακό κλείσιμο υποκαταστημάτων, με τους Ιορδανούς να ζητούν τον τερματισμό των σχέσεων με την Carrefour.

Δημοσκόπηση έδειξε ότι πάνω από το 90% των Ιορδανών συμμετείχαν σε εκστρατείες μποϊκοτάζ, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη υποστήριξη για τους στόχους της εκστρατείας.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων της στην Ιορδανία, από χθες, Δευτέρα (4/11), μετά την κλιμάκωση του μποϊκοτάζ των Ιορδανών κατά της πολυεθνικής ισραηλινών συμφερόντων Carrefour, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επίσημη δήλωση στη σελίδα της στο Facebook, η Carrefour Jordan επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει όλες τις δραστηριότητές της στο Βασίλειο, ευχαριστώντας τους πελάτες για την υποστήριξή τους και εκφράζοντας τη λύπη της για οποιαδήποτε ταλαιπωρία μπορεί να προκαλέσει αυτή η απόφαση.

Η κλιμάκωση του μποϊκοτάζ των Ιορδανών είχε οδηγήσει στο σταδιακό κλείσιμο ορισμένων υποκαταστημάτων της Carrefour στην Ιορδανία αλλά και στην αφαίρεση των πινακίδων της εταιρείας από άλλα υποκαταστήματα

Το κίνημα μποϊκοτάζ BDS (Boycott Divestment and Sanctions) κατά του Ισραήλ και των μεγάλων πολυεθνικών ισραηλινών συμφερόντων, περιέγραψε αυτή την απόφαση ως «νίκη για τον ιορδανικό λαό», ο οποίος απαίτησε τον τερματισμό της σχέσης με την Carrefour και την απαγόρευση της πώλησης των προϊόντων της στα τοπικά καταστήματα.

Μια δημοσκόπηση, που διεξήχθη από το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο της Ιορδανίας, έδειξε ότι το ποσοστό όσων συμμετείχαν σε εκστρατείες μποϊκοτάζ ξεπέρασε το 90%, γεγονός που καταδεικνύει την ευρεία σύμπλευση των Ιορδανών με τους στόχους της εκστρατείας.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: elnashra

dedomeno.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ινδονησία: Σχεδόν 800 μαθητές και εκπαιδευτικοί ασθένησαν από το πρόγραμμα δωρεάν γευμάτωνΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Σχεδόν 800 μαθητές και εκπαιδευτικοί ασθένησαν από το πρόγραμμα δωρεάν γευμάτων

Νεπάλ: 20.000 σπίτια πρέπει να ξαναχτιστούν ενώ συνεχίζεται η αγωνιώδης έρευνα στις υπόγειες σήραγγεςΔΙΕΘΝΗ

Νεπάλ: 20.000 σπίτια πρέπει να ξαναχτιστούν ενώ συνεχίζεται η αγωνιώδης έρευνα στις υπόγειες σήραγγες

Ο Μαδούρο ζητά να ακυρωθεί η δίωξή του στις ΗΠΑ επικαλούμενος ασυλία αρχηγού κράτουςΔΙΕΘΝΗ

Ο Μαδούρο ζητά να ακυρωθεί η δίωξή του στις ΗΠΑ επικαλούμενος ασυλία αρχηγού κράτους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά