ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ίωνας Καρούσης: Ποιος είναι ο 26χρονος Έλληνας που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

· Κατοχικά Νέα

Ένας 26χρονος Έλληνας ταυτοποιήθηκε ανάμεσα στα θύματα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης (1/10).

Όπως έγραψε νωρίτερα το iefimerida.gr πρόκειται για τον Ίωνα Καρούση, γιο του γνωστού καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση, ο οποίος είναι senior Consulting Neurologist στο Hadassah, Πρόεδρος της Ισραηλινής εταιρείας Νευροανοσολογίας και Διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης κατά πλάκας στα Ιεροσόλυμα.

Ο άτυχος 26χρονος έχασε τη ζωή του χθες στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ, σε σταθμό του τραμ, όταν τρομοκράτες επιτέθηκαν σε περαστικούς με πυροβόλο όπλο και μαχαίρι. Ο ένας από τους δράστες πυροβολούσε κατά πολιτών και ο άλλος τους επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 άτομα. Τα διεθνή ΜΜΕ σήμερα μιλούν για τουλάχιστον 7 νεκρούς.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Ίωνας Καρούσης: Ποιος είναι ο 26χρονος Έλληνας που έπεσε νεκρός

Ο 26χρονος είχε ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα και την επισκεπτόταν συχνά, παρόλο που η βάση του ήταν το Ισραήλ. Μάλιστα στον λογαριασμό του στο Instagram υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες από τη χώρας μας την οποία επισκεπτόταν συνήθως τα καλοκαίρια μαζί με την οικογένειά του, αφού τόπος καταγωγής τους είναι η Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο Έλληνας νεαρός που έπεσε νεκρός αγαπούσε την άθληση και ιδιαίτερα το μπάσκετ, ενώ ήταν λάτρης του πιάνου. Μάλιστα σπούδασε επί 12 χρόνια στη Μουσική Ακαδημία της Ιερουσαλήμ (2004-2016). Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με το βιογραφικό του σημείωμα, παρουσιαζόταν ως ένα «κοινωνικό άτομο» που «αγαπά την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και τη συνεργασία».

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο του Ισραήλ, ενώ τελευταία εργαζόταν στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah στο Κέντρο Νευροανοσολογίας σε ένα έργο καταγραφής και στατιστικής ανάλυσης δεδομένων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πλήθος στην Ινδία – εικόνα αρχείου, όχι από σημερινή διαδήλωσηFEATURED

Ινδία: Μαζικές διαδηλώσεις και πορεία στο Ανώτατο Δικαστήριο – Σφοδρή σύγκρουση για τους εκλογικούς καταλόγους

Μνημείο στην Πιονγκγιάνγκ – εικόνα αρχείουFEATURED

Βόρεια Κορέα: Πολλαπλές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων – Ένας πέταξε πάνω από 900 χιλιόμετρα

Σχολικό κτίριο – εικόνα αρχείου, όχι το σχολείο στη ΓαλλίαFEATURED

Γαλλία: 14χρονος πυροβόλησε διευθυντή και καθηγητή σε σχολείο κοντά στη Μασσαλία – Δύο τραυματίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *