14:49 - 20/04/2021

Ιντρίς Ντεμπί: σκοτώθηκε κατά τη συμπλοκή του με αντάρτες

Ντεμπι

Ιντρίς Ντεμπί: σκοτώθηκε κατά τη συμπλοκή του με αντάρτες

Ο Πρωθυπουργός της Τσατ, Ιντρίς Ντεμπί, έχασε τη ζωή του σε ξαφνική συμπλοκή με αντάρτες. Οι συμπλοκές έλαβαν μέρος σε βόρειες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του στρατού.

Η δολοφονία του Ντεμπί ήρθε λίγες μέρες μετά από τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για τις επερχόμενες εκλογές. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έδειχναν πως θα κέρδιζε τις εκλογές, έχοντας το 80% των ψήφων! συνταγες Αυτό θα σηματοδοτούσε την έκτη θητεία του Ντεμπί στη Τσαντ.

Η Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Τσαντ διαλύθηκαν

Σε υποχρεωτική διάλυση προχώρησε η Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Πρωθυπουργού. Ένα προσωρινό Στρατιωτικό Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε για να κυβερνήσει για τους επόμενους 18 μήνες. Οι στρατιωτικές αρχές τονίζουν ότι ο Ιντρίς Ντεμπί απέκτησε την εξουσία το 1990 με χρήση βίας και όπλων.

Μόλις είχε επισκεφθεί τις πρώτες γραμμές το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ελέγξει τα στρατεύματα που πολεμούσαν τους αντάρτες στα σύνορα της Λιβύης.

 

suge

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh