Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Η Ινδονησία αύξησε στην υψηλότερη βαθμίδα το επίπεδο συναγερμού για το όρος Λεβοτόμπι Λάκι-λάκι, αφού εξερράγη οκτώ φορές το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ηφαιστειολογική Υπηρεσία της χώρας.

Το Λεβοτόμπι Λάκι-λάκι, που βρίσκεται στο νησί Φλόρες, στην ανατολική Ινδονησία, εκτόξευσε ηφαιστειακή τέφρα σε ύψος 3 έως και 5,5 χιλιομέτρων την Κυριακή, είπε ο Μοχάμαντ Ουάφιντ, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής.

«Η ανάλυσή μας έδειξε ότι η δραστηριότητα του όρους παραμένει υψηλή και κατά συνέπεια αυξήσαμε το επίπεδο συναγερμού», σημείωσε.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία δείχνουν πυκνά νέφη γκρίζας τέφρας να αναδίδονται από τον κρατήρα. Τη στιγμή της έκρηξης ακούστηκε ένα βουητό στον πλησιέστερο σταθμό παρακολούθησης. Σήμερα το πρωί, το ηφαίστειο εξερράγη ξανά, εκτοξεύοντας τέφρα σε ύψος 1,2 χιλιομέτρου.

Η Υπηρεσία ζήτησε να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα και προειδοποίησε τους κατοίκους για τον κίνδυνο ροής ψυχρής λάβας από τον κρατήρα, εάν ξεκινήσει βροχόπτωση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι, ούτε έχουν ακυρωθεί πτήσεις λόγω των εκρήξεων, είπε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Jetstar και Qantas Airways, ακύρωσαν ή καθυστέρησαν πτήσεις προς το Μπαλί. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη το ηφαίστειο τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού», μια περιοχή υψηλής σεισμικής δραστηριότητας όπου συναντιούνται πολλές τεκτονικές πλάκες.

zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek