15:07 - 06/12/2022

Ινδονησία: Απαγορεύεται το σεξ εκτός γάμου – Φυλακή για τους παραβάτες

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Η Ινδονησία ψήφισε σήμερα (6/12) τον νέο ποινικό κώδικα που απαγορεύει το σεξ εκτός γάμου με τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κάνουν λόγο για τεράστιο «πισωγύρισμα» στις προσωπικές ελευθερίες

Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας ενέκρινε έναν νέο ποινικό κώδικα που απαγορεύει σε οποιονδήποτε στη χώρα να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις και περιορίζει τις πολιτικές ελευθερίες. Το σεξ εκτός γάμου θα επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ σε τρία χρόνια.

Η σειρά των αλλαγών έρχεται μετά την άνοδο του θρησκευτικού συντηρητισμού στην πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο. Οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για «καταστροφή» για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πιθανό πλήγμα για τον τουρισμό και τις επενδύσεις.

Ομάδες νέων διαδήλωσαν ενάντια στη νομοθεσία έξω από το κοινοβούλιο στην Τζακάρτα αυτή την εβδομάδα. Αναμένεται ότι οι νέοι νόμοι θα αμφισβητηθούν στο δικαστήριο. Ισχύουν εξίσου για ντόπιους και για αλλοδαπούς που ζουν στην Ινδονησία ή επισκέπτονται προορισμούς διακοπών όπως το Μπαλί. Σύμφωνα με τους νόμους, τα ανύπαντρα ζευγάρια που «συλλαμβάνονται» να κάνουν σεξ μπορεί να τιμωρούνται με φυλάκιση έως και ενός έτους.

Τους απαγορεύεται επίσης να συζήσουν, μια πράξη για την οποία οι άνθρωποι θα μπορούσαν να φυλακιστούν έως και έξι μήνες. Η μοιχεία θα είναι επίσης αδίκημα για το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να φυλακιστούν. Η Aτζένγκ, μια 28χρονη μουσουλμάνα που ζει στην πόλη Ντέποκ της Δυτικής Ιάβας, είπε ότι τώρα κινδυνεύει αν ζήσει με τον σύντροφό της εδώ και πέντε χρόνια.

«Με τον νέο νόμο, και οι δύο μπορούμε να πάμε φυλακή αν κάποιος από την οικογένεια αποφασίσει να κάνει αναφορά στην αστυνομία», είπε στο BBC. «Νομίζω ότι η συμβίωση ή το σεξ εκτός γάμου δεν είναι έγκλημα. Στη θρησκεία μου, θεωρείται αμαρτία. Αλλά δεν νομίζω ότι ο ποινικός κώδικας πρέπει να βασίζεται σε μια συγκεκριμένη θρησκεία»

Είπε ότι είχε συμμετάσχει στις πανεθνικές διαδηλώσεις το 2019, όταν ο νόμος είχε για πρώτη φορά επιβληθεί. Είχε βγει στους δρόμους όπως λέει «για το δικαίωμα στην αγκαλιά». Σήμερα (6/12) το κοινοβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τον νέο κώδικα που έχει περισσότερα από 600 άρθρα.

Οι ομάδες δικαιωμάτων λένε ότι οι νέες διατάξεις επηρεάζουν δυσανάλογα τις γυναίκες και τις εθνοτικές μειονότητες. Πολλές επιχειρήσεις είχαν επίσης αντιταχθεί στη νομοθεσία, λέγοντας ότι θα αποθαρρύνει τους επισκέπτες και τις επενδύσεις. Αλλά οι νομοθέτες πανηγύρισαν την αναθεώρηση των νόμων που χρονολογούνται από την ολλανδική αποικιακή κυριαρχία.

Η νέα νομοθεσία περιέχει πολλές νέες ρήτρες που ποινικοποιούν την ανηθικότητα και τη βλασφημία και περιορίζουν την πολιτική και θρησκευτική έκφραση. Η διευθύντρια του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ασία, Έλειν Πίρσον, δήλωσε στο BBC ότι ήταν «τεράστια οπισθοδρόμηση για μια χώρα που προσπαθεί να απεικονιστεί ως μια σύγχρονη μουσουλμανική δημοκρατία».

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*