Η τρομερή σαουδαραβική εκδίκηση: Θα μετατρέψουν το Κατάρ σε νησί…

Μπορεί το Εμιράτο του Κατάρ να έχει εξέλθει αλώβητο σχετικά από τη σύγκρουσή του με τις υπόλοιπες σουνιτικές μοναρχίες τους Κόλπου, συν την Αίγυπτο, κυρίως λόγω των ειδικών σχέσεων που διατηρούν και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως, η σαουδαραβική «ιερή οργή» εξακολουθεί να είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να έχουν εκπονήσει ένα «σατανικό» σχέδιο απομόνωσης του «απείθαρχου» Εμιράτου…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, σύμβουλος του πρίγκιπα-διαδόχου και σημερινού υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, γνωστού και ως MbS πλέον στους διεθνείς διπλωματικούς κύκλους, κατέθεσε μια φοβερή από πάσης απόψεως ιδέα:

Αυτή είναι η υποχρεωτική μετατροπή του Εμιράτου του Κατάρ που δεν είναι παρά μια μικρή χερσόνησος… σε νησί (East Salwa island project), με την κατασκευή καναλιού πλάτους 200 μέτρων και μήκους 60 χιλιομέτρων, ενώ το βάθος του θα φθάνει τα 20 μέτρα!

Στόχος θα είναι η πλήρης απομόνωσή του και η αποτελεσματικότερη εφαρμογή του εμπάργκο! Εκτιμάται πως το έργο θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα – ρεκόρ, που υπολογίζεται σε ένα χρόνο μετά από την επίσημη έναρξή του.

Σα να μην έφτανε αυτό, στην πρόταση περιλαμβάνεται η κατασκευή στρατιωτικής βάσης εντός της νήσου που θα δημιουργηθεί, αλλά και σημείο – ασφαλούς υποθέτουμε – απόρριψης πυρηνικών αποβλήτων… μαζί με ένα υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα!

Υπάρχουν μάλιστα αναφορές σύμφωνα με τις οποίες οι Σαουδάραβες έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται για την υλοποίηση των σχεδίων τους, έχοντας προσκαλέσει πέντε μη κατονομαζόμενες κατασκευαστικές εταιρίες για να καταθέσουν τις προστάσεις τους με την ανακοίνωση του νικητή να πραγματοποιείται εντός του τρέχοντος μηνός!

Μπορεί ασφαλώς να πρόκειται για τη δημοσιοποίηση μιας ιδέας που στόχο έχει τη μεγιστοποίηση της πίεσης στη Ντόχα (πρωτεύουσα του Κατάρ), καθώς το σχέδιο αυτό δημοσιοποιήθηκε ταυτόχρονα σε δυο σαουδαραβικές εφημερίδες, την Sabq και την al-Riyadh τον περασμένο Απρίλιο.

defence-point.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *