Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
10:17 - 13/08/2022

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΠΡΟΩΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

Η πρώιμη είσοδος στην εφηβεία θεωρείται ισχυρός δείκτης προβλημάτων ψυχικής και σωματικής υγείας όπως υψηλότερος κίνδυνος κατάθλιψης, κατάχρησης ουσιών, ενώ οι γυναίκες μπορεί να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού ή της μήτρας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid παιδίατροι από όλο τον κόσμο κάνουν λόγο για εμφανή αύξηση του φαινομένου (στα κορίτσια).

Ιταλική μελέτη αναφέρει ότι κατά το επτάμηνο Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020 κατεγράφησαν 328 τέτοιες περιπτώσεις έναντι 140 την προηγούμενη χρονιά καταλήγοντας ότι υπήρχε συσχέτιση μεταξύ του φαινομένου και ‘των περίπλοκων αλλαγών στον τρόπο ζωής που σχετίζονται με το lockdown’.

Δεν είναι σαφές εάν η τόσο εντυπωσιακή μεταβολή προκλήθηκε από το αυξημένο άγχος, τον πιο καθιστικό τρόπο ζωής και τη μειωμένη σωματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με αυξημένη κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων ή αν απλώς οι γονείς βρίσκονται σε στενότερη επαφή με τα παιδιά τους κι έτσι παρατηρούν τις αλλαγές, αλλά πιο πιθανό θεωρείται ένας συνδυασμός αυτών και άλλων παραγόντων.

Πάντως το φαινόμενο αν και εντάθηκε κάθε άλλο παρά παρουσιάστηκε την τελευταία διετία.

Μελέτες από δεκάδες χώρες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ηλικία εισόδου στην εφηβεία για τα κορίτσια μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 3 μήνες ανά δεκαετία από το 1977 έως το 2013 (και ακόμα συνεχίζεται).

Πέρα από την γενικώς αναγνωρισμένη επίδραση του αυξημένου βάρους οι ερευνητές διερευνούν κι άλλες πιθανές επιδράσεις όπως οι φθαλικές ενώσεις (χημικές ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ‘ενδοκρινικών διαταρακτών’ καθώς μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των ορμονών και τις τελευταίες δεκαετίες χρησιμοποιούνται σε πλαστικά για να τα κάνουν πιο ανθεκτικά).

Φυσικά ένας συνήθης ύποπτος είναι και το στρες που δημιουργεί ο μοντέρνος τρόπος ζωής, το οποίο σίγουρα αυξήθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

enimerotikosympliroma

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. το εμβόλιο δεν είναι στις πιθανές αιτίες, ξέρουμε αυτομάτως ότι δεν φταίει αυτό

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*