Η αρχή μιας βιομηχανίας του δυτικού κόσμου με σκοπό την διατροφική χειραγώγηση του παγκόσμιου πληθυσμού. Η διάθεση το συνθετικού κρέατος, σύμφωνα με τις διεθνείς διαδικτυακές πηγές, αυξάνεται αλλά εξακολουθεί να είναι περιορισμένη, με εγκρίσεις στη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία που επιτρέπουν τις πωλήσεις σε επιλεγμένα εστιατόρια και σε ορισμένα καταστήματα λιανικής, αν και προκλήσεις όπως το κόστος παραμένουν. Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο κινούνται προς την διαδικασία έγκρισης με τα αρχικά προϊόντα να εμφανίζονται συχνά σε εστιατόρια υψηλής ποιότητας ή σε εξειδικευμένες αγορές όπως οι τροφές για κατοικίδια, στοχεύοντας σε ευρύτερη διαθεσιμότητα στα ράφια των παντοπωλείων μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020 ή τις αρχές της δεκαετίας του 2030.”
Στην Γερμανία η διάθεση του κρέατος άρχισε από εταιρεία που προφασίζεται οικολογικές και φιλοζωικές ανησυχίες. Διαβάσαμε στον ιστότοπο της τελευταίας ότι : ” Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αξίζει ένα νέο κρέας, φυτικής προέλευσης γεγονός ωφέλιμο για το περιβάλλον αλλά και ευγενές (sic) για τα ζώα. ( τα έντομα;;;;;). Αυτό φυσικά είναι μόνο η αρχή. Σε μια παγκόσμια πρωτιά, οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση σολομού που καλλιεργείται σε εργαστήριο αυτό το καλοκαίρι.
Το think tank Good Food Institute Europe εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά θα μπορούσε να αξίζει 510 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2050, με την ανάπτυξη να καθοδηγείται από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Ωστόσο, ο τομέας απέχει πολύ από τη βιομηχανική και από την επέκταση από μια χούφτα εστιατορίων υψηλής ποιότητας στα ράφια των σούπερ μάρκετ.” Μάθαμε επίσης ότι ο τομέας συνθετικού κρέατος θα επεκταθεί και στα θαλασσινά προϊόντα με σκοπό την δημιουργία μιας πλήρης γκάμας συνθετικών προϊόντων υποκατάστατα των ζωικών.
Όταν γράφτηκε για Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκάθαρα εννοείται η ” ναυαρχίδα της Ένωσης, δηλαδή η Γερμανία. Στα προϊόντα περιλαμβάνονται ο κιμάς, τα μπιφτέκια, οι μπριζόλες τα φιλέτα , οι κεφτέδες και τα λουκάνικα. Πέρα από την διάθεση σε “αμετανόητους” χορτοφάγους (vegans) άρχισε και η διάθεση σε συγκεκριμένα καταστήματα εστίασης.
Βέβαια όλα αυτά είναι ένας συνδυασμός της βρώσης συνθετικού κρέατος συνεπικουρούμενή από την τεράστια απώλεια τεράστιου ζωικού κεφαλαίου με ευθανασία, με την δικαιολογία της ευλογιάς καθώς των “εκπομπών ζωικών ρύπων” ( τα εντερικά αέρια των βοοειδών), σχεδιάζεται να ενθαρρύνει τον πληθυσμό στην βρώση εργαστηριακών προϊόντων απομίμησης κρέατος. Ο αποτρεπτικός παράγοντας στην παρούσα φάση είναι το υψηλό κόστος δημιουργίας καθώς απαιτείται τεράστιο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ειδικά αν είναι προϊόν σχεδιασμού μέσω τεχνητής νοημοσύνης.
Σε γενικές γραμμές πλασάρεται ως προϊόν που διαθέτει λιγότερο λίπος από το αυθεντικό κρέας γεγονός που υπονοεί ότι το συνθετικό είναι υγιεινοτερο από το κρέας που είναι προϊόν “σφαγής”. Περίπου 40 εταιρείες ασχολούνται με την δημιουργία συνθετικού κρέατος, με την πλειοψηφία αυτών να εδρεύει στις ΗΠΑ ( περίπου οι μισές) και την αμέσως επόμενη χώρα να είναι το Ισραήλ. Οι σύμμαχοι της Ελλάδος δηλαδή. Λέτε να υπογραφεί και συνθήκη εισαγωγής συνθετικό κρέατος στην πατρίδα μας;;;
voicenews.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice



