ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Η Nike έφτιαξε παπούτσι που προσαρμόζεται στο πόδι που το φοράει – Παίρνει «εντολές» μέσω κινητού!

· Κατοχικά Νέα

Κοστίζει 350 δολάρια – Απαιτεί φόρτιση ανά διαστήματα και διατίθεται μαζί με «πατάκι» επαναφόρτισης
Η εταιρεία Nike παρουσίασε τα πρώτα αθλητικά παπούτσια, τα οποία προσαρμόζονται μόνα τους στο σχήμα του ποδιού, ελεγχόμενα με εντολή που παίρνουν από ένα “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο ή με το πάτημα ενός κουμπιού πάνω στο παπούτσι.

Το αθλητικό παπούτσι «Nike Adapt ΒΒ», που καταργεί την ανάγκη για λύσιμο και δέσιμο κορδονιών και έχει σχεδιασθεί κατ’ αρχήν για παίκτες μπάσκετ, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σπορ, θα κοστίζει 350 δολάρια και θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο αρχικά στην αμερικανική αγορά.

Το παπούτσι θα απαιτεί φόρτιση ανά διαστήματα και γι’ αυτό θα διατίθεται μαζί με ένα “πατάκι” επαναφόρτισης. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πώς ακριβώς επικοινωνεί το παπούτσι με το τηλέφωνο και λαμβάνει εντολές.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής καινοτομιών της εταιρείας, Έρικ Αβάρ, σύμφωνα με το BBC, «στη διάρκεια ενός παιγνιδιού μπάσκετ το πόδι του αθλητή αλλάζει και η ικανότητα να αλλάζει εξίσου γρήγορα η προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι, χαλαρώνοντας ώστε να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και μετά σφίγγοντας πάλι για καλύτερη απόδοση, είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει την όλη εμπειρία ενός αθλητή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν την αυτόματη προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι τους, μέσω μιας κινητής εφαρμογής (app), που αποθηκεύει εκ των προτέρων τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη και μετά τις ενεργοποιεί στο παπούτσι στον κατάλληλο χρόνο. Οι αισθητήρες του «έξυπνου» παπουτσιού αντιλαμβάνονται την ένταση που βάζει το πόδι σε διαφορετικές φάσεις (π.χ. αν υπάρχει ‘τάιμ-άουτ’ ή αντίθετα γρήγορο παιγνίδι μέσα στο γήπεδο) και ανάλογα χαλαρώνουν ή σφίγγουν το παπούτσι.

Η Nike προτίθεται να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία και σε άλλα παπούτσια της στο μέλλον, αλλά, σύμφωνα με τους αναλυτές, παραμένει ερωτηματικό σε ποιο βαθμό θα την «αγκαλιάσουν» οι καταναλωτές.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

WMO: Το Ελ Νίνιο μπορεί να γίνει ισχυρότερο από κάθε προηγούμενο εδώ και δεκαετίεςΔΙΕΘΝΗ

El Niño 2026: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν κιτ έκτακτης ανάγκης – Τι πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι

ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Τραγωδία σε θρησκευτικό πανηγύρι – 10 νεκροί και 81 τραυματίες από έκρηξη πυροτεχνημάτων

ΔΙΕΘΝΗ

Καύκασος: Φονική χιονοστιβάδα στο Μιζιργκί – 11 νεκροί, 6 αγνοούμενοι και επιχείρηση διάσωσης σε ακραίες συνθήκες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά