09:09 - 21/10/2021

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ;

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ : Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ DAN ANDREWS ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΤΩΝ «ΕΙΔΙΚΩΝ».

Της Alexandra Marshall

Η κυβέρνηση της Βικτώριας έχασε τον αγώνα της να διατηρήσει ένα πέπλο μυστικότητας σχετικά με τις αμφιλεγόμενες υγειονομικές εντολές του Covid που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια του κλειδώματος του Φεβρουαρίου του 2021.

Τα απόρρητα έγγραφα που ενημέρωσαν την κυβέρνηση Andrews για την αμφιλεγόμενη απόφαση να βυθίσει τη Βικτώρια σε λουκέτο (lockdown) πρέπει να δημοσιοποιηθούν, αποφάνθηκε η πολιτειακή αρχή προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Σε μια απόφαση-βόμβα, το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών της Βικτώριας (OVIC) διέταξε τη δημοσιοποίηση 176 εγγράφων του Υπουργείου Υγείας που καθοδήγησαν την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει περιορισμούς κλειδώματος σταδίου 4 σε ολόκληρη την πολιτεία στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Daniel Andrews και ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Βικτώριας Brett Sutton θα αναγκαστούν να δώσουν στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες των μυστικών συναντήσεων και περισσότερες από 100 σελίδες εμπιστευτικών ενημερώσεων από το Υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση έχει προθεσμία 14 ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, προτού οι ενημερώσεις καταστούν ανοικτές σε αιτήματα για την Ελευθερία της Πληροφορίας.

“Η μυστικότητα, η συγκάλυψη, η αντίσταση του Εργατικού Κόμματος στην παρεμπόδιση της δημοσιοποίησης αυτών των εγγράφων είναι επαίσχυντη.

Οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και οι οικογένειες που εμποδίζονται να δουν τους αγαπημένους τους δικαιούνται να δουν τους λόγους πίσω από το κλείδωμά τους στο σύνολό τους”, δήλωσε ο David Davis, ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Άνω Βουλή. “Είναι σκάνδαλο το γεγονός ότι τα έγγραφα αυτά κρατήθηκαν μυστικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας”.

Αναμένεται ότι η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω εντολές για τη δημοσιοποίηση πρόσθετων μυστικών πληροφοριών σχετικά με τα άλλα λουκέτα του κράτους.

Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν το σκεπτικό πίσω από τα λουκέτα, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τις επισκέψεις στα νοσοκομεία, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και άλλες παρεμβατικές υγειονομικές διαταγές που άλλαξαν ριζικά την καθημερινή ζωή των κατοίκων της Βικτώριας.

Σύμφωνα με την Herald Sun, το Υπουργείο Υγείας προσπάθησε να σταματήσει τη δημοσιοποίηση του υλικού που αφορούσε τις υγειονομικές διαταγές του Κόβιντ, αναφέροντας ότι οι ενημερώσεις κινδύνευαν να θέσουν σε κίνδυνο τη “δημόσια εμπιστοσύνη” μεταξύ των δημόσιων υπαλλήλων και ενός υπουργού, επειδή περιείχαν “υψηλού επιπέδου διαβουλευτικές διαδικασίες της κυβέρνησης”.

Υποστήριξαν επίσης ότι η αποκάλυψη αυτών των υψηλού επιπέδου συμβουλών υγείας θα επηρέαζε την ικανότητα του Υπουργείου Υγείας να προσανατολίζεται σε μελλοντικές ενημερώσεις με “κατάλληλες” συμβουλές.

Η ένσταση αυτή απορρίφθηκε από την Επιτροπή Πληροφόρησης της Βικτώριας, καθώς οι συμβουλές υγείας του Covid της Βικτώριας θεωρήθηκαν ότι είχαν δημόσιο ενδιαφέρον.

“Θεωρώ ότι υπάρχει σημαντικό δημόσιο συμφέρον στο να παρέχεται στα μέλη της κοινότητας η δυνατότητα να συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες και να λογοδοτούν οι κυβερνήσεις για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί”, δήλωσε η αναπληρώτρια επίτροπος για την πρόσβαση του κοινού Joanne Kummrow.

“Υπό αυτές τις συνθήκες, τα μέλη της κοινότητας έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε έγγραφα που περιγράφουν τις πληροφορίες του ιστορικού που εξετάστηκαν, τους λόγους, τη νομική βάση και τα έγγραφα που καταγράφουν αυτές τις αποφάσεις”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση διστάζει να δημοσιοποιήσει τις συμβουλές υγείας που σχετίζονται με τις εντολές Covid.

Το Εθνικό Υπουργικό Συμβούλιο διατάχθηκε να αποκαλύψει τις μυστικές συζητήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών, του πρωθυπουργού και διαφόρων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας νωρίτερα φέτος και στη συνέχεια έχασε την έφεσή του.

Ο πρωθυπουργός Scott Morrison συνεχίζει να πολεμά την απόφαση, ανησυχώντας ότι η αποκάλυψη των “ορθών και ειλικρινών πληροφοριών και ιδεών” μεταξύ των μελών του Εθνικού Υπουργικού Συμβουλίου θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού.

Το νομοσχέδιο 2021 για την τροποποίηση της νομοθεσίας COAG έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξαιρεί το Εθνικό Υπουργικό Συμβούλιο από τα αιτήματα για την ελευθερία της πληροφόρησης, περιφρονώντας έτσι τις δικαστικές αποφάσεις.

***********

ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Dan Andrews FORCED to reveal health advice – Rebel News

Victoria lockdown: Daniel Andrews ordered to reveal secret Covid-19 documents | news.com.au — Australia’s leading news site

Φωτογραφία: David Crosling

telegra.ph

ΠΗΓΗ

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*