in

Χα χαΧα χα LikeLike ουαουουαου λυπηλυπη θυμοςθυμος ελεοςελεος ΤέλειοΤέλειο

Η Κων/πολη ”εκδικείται” τους Τούρκους: Καταρρέουν τα βυζαντινά τείχη!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

H Kωνσταντινούπολη ”εκδικείται”. Η ιστορία ”μιλάει” και ”θρηνεί”. Οι βέβηλοι Τούρκοι το τελευταίο διάστημα δεν σέβονται την χώρα που τους φιλοξενεί, το τονίζουμε, τους φιλοξενεί!

Με αίμα και καταπίεση κατέκτησαν την Μ. Ασία, την Πόλη και τα άγια χώματα του Πόντου!

Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να μετατρέψουν το σύμβολο της Ορθοδοξίας σε τζαμί! Το σύμβολο του Ελληνισμού, που στέκεται αγέρωχα παρά τις φθορές.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ένα ακόμα τμήμα των ιστορικών τειχών της Κωνσταντινούπολης, κατέρρευσε πριν λίγα 24ωρα.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε τα εξής:

”Χρειάζεται επείγουσα παρέμβαση από τον Δήμο και την Κυβέρνηση. Δεν μιλάμε μόνο για μία καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά υπάρχει και κίνδυνος να χαθούν ζωές. Όπως μπορείτε να δείτε, οι άνθρωποι ζουν γύρω από τα τείχη και έχουν γεωργικές καλλιέργεις.”

Οι καταρρεύσεις στα ιστορικά τείχη στην Κωνσταντινούπολη είναι πλέον συχνές. Λόγω του γεγονότος ότι έχει παραμεληθεί με την πάροδο των ετών, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μελέτες κάνοντας έρευνες στο περιοχή όπου συνέβη η κατάρρευση.”

Οι Τούρκοι λοιπόν είναι ανίκανοι να προστατεύσουν και τα τείχη της Πόλης! Που είναι η UNESCO; Η ΕΕ; Οι ΗΠΑ; Προφανώς και ειρωνευόμαστε. Μιλάμε για οργανισμούς και χώρες που έχουν γίνει τα ”σκυλάκια” του Ερντογάν!

Τα «Θεοφύλακτα» Θεοδοσιανά Τείχη

Ως Θεοδοσιανά τείχη της Κωνσταντινούπολης είναι γνωστά τα χερσαία τείχη με τα οποία ο Θεοδόσιος Β’ «εντοίχισε» την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η κατασκευή τους ξεκίνησε το 408 υπό την επίβλεψη του επάρχου των πραιτορίων της Ανατολής Ανθέμιου, ενώ μετά από ένα σεισμό επισκευάστηκαν και απέκτησαν την τελική τους μορφή το 447.

Η ισχυρή διπλή σειρά των τειχών προστάτευσε την πόλη και κατά συνέπεια την Αυτοκρατορία σε πολλές πολιορκίες δια μέσω των αιώνων, οδηγώντας στην προσωνυμία τους ως «θεοφύλακτα».

Η μόνη φορά που παραβιάστηκαν από εχθρό ήταν το 1453, όταν οι Οθωμανοί, με τη χρήση ισχυρού πυροβολικού, τα διέσπασαν και κατέλαβαν την πόλη, καταλύοντας έτσι και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Δείτε εικόνες:

pentapostagma.gr

Report

What do you think?

12 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τό Μυστικόν τής Τουρκίας μάς τό είπε ό Κίσσιγκερ πρίν 10 έτη! Αυτός ό Χάρτης δημιουργήθηκε μετά τήν ήττα τών Αχαιών στήν Τροία από τούς Χετταίας μετά τήν Άλωση…

Γιατί οι Ιάπωνες ξέρουν…