in

Η Κίνα θα κατασκευάσει εργαστήριο ιολογίας τύπου Γουχάν κοντά στα ρωσικά σύνορα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η Κίνα θα κατασκευάσει επτά νέα εργαστήρια για την αντιμετώπιση επικίνδυνων ασθενειών και ένα θα απέχει λίγες μόνο ώρες από τα ρωσικά σύνορα. Επί του παρόντος, η χώρα διαθέτει μόνο μία τέτοιου τύπου εγκατάσταση, στη Γουχάν, πόλη που αποτέλεσε το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού.

Πριν από το 2026, η Κίνα σχεδιάζει να κατασκευάσει πέντε έως επτά εργαστήρια, σε διαφορετικές περιοχές, το καθένα με τη δική του εξειδίκευση. Στην πόλη Χαρμπίν το εργαστήριο θα ασχολείται με ζωονοσογόνες λοιμώξεις, όπως ο κορονοϊός καθώς και άλλες ασθένειες που μεταδίδονται από ζώα στον άνθρωπο.

«Το Χαρμπίν αποτελεί το κέντρο της επαρχίας Heilongjiang, όπου εντοπίζονται πολλές φυσικές εστίες εγκεφαλίτιδας που προκαλούνται από κρότωνες, ιούς αφθώδους πυρετού και πανώλης», δήλωσε ο Σεργκέι Νετέσοφ, επιστήμονας στο κρατικό πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ. «Η τοποθεσία ενός τέτοιου εργαστηρίου είναι λογική και δικαιολογημένη».

Τα νέα ερευνητικά κέντρα της Κίνας θα κατασκευαστούν για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις BSL-4, το υψηλότερο επίπεδο προφυλάξεων βιοασφάλειας. Τα εργαστήρια BSL-4 χρησιμοποιούνται συχνά για έρευνα σχετικά με εύκολα μεταδιδόμενα παθογόνα, όπως ο ιός έμπολα.

Οι προφυλάξεις περιλαμβάνουν εξελιγμένα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα καθώς και συσκευές χωρίς ραφές και τραχιές επιφάνειες. Όλες οι εργασίες εκτελούνται με ενδυμασία υπό πίεση και το προσωπικό πρέπει να περάσει από ντους χημικής απολύμανσης πριν φύγει.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, ορισμένοι συνωμοσιολόγοι ισχυρίστηκαν πως η πανδημία είναι αποτέλεσμα διαφυγής του ιού από εργαστήριο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει ότι έχει δει αποδείξεις που δίνουν υψηλό βαθμό εγκυρότητας ότι ο ιός προήλθε από κινεζικό εργαστήριο.

sputniknews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η απάτη των απολιθωμένων καυσίμων και της έλλειψής τους

Σολζενίτσιν : «Η αθεΐα, το πρώτο βήμα για τα γκουλάγκ»