Η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Συρία ως νέο σκαλοπάτι στη κλίμακα του πολύμορφου πολέμου των ηπείρων

1- Ο συνδυασμένος μαζικός βομβαρδισμός από ΗΠΑ – Μ. Βρετανία – Γαλλία της Συριακής επικράτειας δεν ήταν «συμβολικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα» όπως αξιολογήθηκε εσφαλμένα από κάποιους αναλυτές. Μεταξύ των άλλων στόχευε στη διάλυση των αεροδρομίων και στη παράλυση της αεροπορίας της Συρίας. Αν και η επίθεση αυτή τελικά απέτυχε, δεν παύει να αποτελεί (ως συνέχεια των επεμβάσεων της Νέας Τάξης που ξεκίνησαν με τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου το 1990, με τη διάλυση και τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και απλώθηκαν στην Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν ) ένα νέο σκαλοπάτι στην κλίμακα της πολύτροπης στρατιωτικής επιθετικότητας της υπερ- ατλάντειας αυτοκρατορίας κατά της Ρωσίας καθώς και του Ιράν. Η Συρία είναι στη συγκυρία το επίκεντρο του πολέμου των ηπείρων (Δύσης -Ανατολής) και του κινδύνου της πυρηνικής κλιμάκωσης στον εσχατολογικό Αρμαγεδώνα.

2-Στο κόσμο της μονοπολικής Νέας Διεθνούς Τάξης επικρατεί η τριαδική αρχή Συμφέροντα-Ισχύς-Βία (όχι η Ηθική και το Δίκαιο).

3-Η διεθνής ολιγαρχία, οι παγκοσμιοποιητές και το ΝΑΤΟ χειρίζονται το διεθνές δίκαιο (το οποίο καταρχάς είναι δικό τους προϊόν) είτε προπαγανδιστικά (όποτε τους εξυπηρετεί) είτε κυρίως ως ένα άχρηστο κουρελόχαρτο.

4-Το λεγόμενο «διεθνές σύστημα ασφαλείας» (ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας του), που δημιουργήθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι σχεδόν νεκρό.

5-Τα συμφέροντα των χρηματοδεσποτών παγκοσμιοποιητών και των πολυεθνικών εταιριών, εδώ και 30 χρόνια επιβάλλουν μια γεωπολιτική σύγκρουση μεταξύ ατλαντιστών (υποστηρικτών του μονοπολικού κόσμου) και ευρασιανιστών (υποστηρικτών ενός πολυπολικού κόσμου). Προωθούνται από τον «βάλτο», το εντεταλμένο λειτουργικό δίκτυο των φανατικών νεοσυντηρητικών (με τους οποίους τώρα συμμαχεί ο Τραμπ) και των φιλελεύθερων παρεμβατιστών, ενώ νομιμοποιούνται από τον λόγο και ρόλο είτε της εκφυλισμένης ατλαντιστικής «αριστεράς» είτε των ισαποστάκηδων ταξικιστών του ψευδοδιεθνιστικού πασιφισμού.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


6-Η Δύση έχει καθορίσει τη Ρωσία ως τον κύριο αντίπαλο της τόσο ιστορικά (εισβολές Ναπολέοντα και Χίτλερ) όσο και στη σημερινή περίοδο καθώς (η Ρωσία) είναι φορέας μιας πολυπολικής αναδιάταξης των διεθνών σχέσεων, ενώ αντιθέτως θα όφειλε να αποικιοποιηθεί.

7-Η Τουρκία του Ερντογάν / AKP, επιδιώκοντας την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ και την αλλαγή καθεστώτος, υποστήριξε τους αμερικανο-νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Συρία. Αυτό συνάδει με τα βασικά στοιχεία στη στρατηγική του Ερντογάν που είναι: η εδραίωση της ηγεμονίας του, η προώθηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η αντιμετώπιση του κουρδικού, οι ελιγμοί και οι επιλεκτικές διασυνδέσεις τόσο με τον «δυτικό άξονα» (τον οποίο υιοθετούν η αξιωματική αντιπολίτευση Κιλιτσντάρογλου / CHP όπως και ο Γκιουλέν / κίνημα Hizmet) όσο και με τον «ευρασιατικό άξονα» (τον οποίο υιοθετούν ο Ντογκού Περιντσέκ / Vatan Partisi και ένα μικρότερο τμήμα του στρατού), προσβλέποντας βέβαια στον σχετικά αυτοτελή αυτοκρατορικό νεο-οσμανικό «τουρκικό άξονα».

8-Η Ρωσία ενώ είναι ο πυρήνας της παγκόσμιας αντίστασης, εξωγενώς βιώνει τη μοναξιά της απουσίας σοβαρών συμμάχων – υποστηρικτών της διεθνούς πολυπολικής της προσπάθειας. Η «κομμουνιστική» εξουσία της Κίνας είναι απόλυτα οπορτουνιστική. Με εξαίρεση το Ιράν (και την ιδιόμορφη περίπτωση της Βόρειας Κορέας) δεν διαθέτει την αλληλεγγύη και κάποιων άλλων δυναμικών κρατών. Ενώ βέβαια από την άλλη αρκετές χώρες –υποτελείς, απαιτούν από εκείνη (τη Ρωσία) να προστρέξει και να τους υποστηρίξει στα εξωτερικά ή εσωτερικά προβλήματα τους χωρίς ουδεμία ανταπόδοση (και αυτό δεν αφορά μόνο το ελληνικό προτεκτοράτο).

9- Πάνω από όλα όμως, για λόγους ενδογενείς, το σημερινό ολιγαρχικό οικονομικο-πολιτικό σύστημα και η κεντρική εξουσία της Ρωσίας έχουν «μπλοκαριστεί» και παρά το πλανητικό πολεμικο-πυρηνικό δυναμικό της δεν μπορεί να ανταποκριθεί με τη δέουσα κραταιότητα στους όρους και τις αναγκαιότητες του πολύμορφου και κλιμακούμενου πολέμου των ηπείρων.

10-Στη Συρία, την ευρύτερη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και αλλού, η επέκταση των τοπικών και περιφερειακών πολέμων είναι σίγουρα αναπόφευκτη. Η διαπιστωμένη και προσχηματική κατευναστική παθητικότητα της ρωσικής κυβέρνησης απέναντι στην βιαιότητα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ συμβάλει στην κλιμάκωση και συσσώρευση της δυτικής επιθετικότητας. Έτσι όμως αυξάνεται αντικειμενικά ο κίνδυνος του πυρηνικού πολέμου και της καταστροφής της ανθρωπότητας.

11-Στη Ρωσία η συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία υποστηρίζει την κίνηση προς την εθνική απελευθέρωση από την ξένη επιρροή. Το στοίχημα για τον Πούτιν είναι εάν στην νέα εξαετία του, θα συμβάλει στη κατεδάφιση της φιλελεύθερης ρωσικής ελίτ – που ως πέμπτη φάλαγγα της Δύσης ελέγχει τα βασικά πόστα των ρωσικών οικονομικών και πολιτικών θεσμών – ή όχι. Από αυτό θα κριθεί τόσο η ιστορική αποστολή της Ρωσίας όσο και η τύχη της ανθρωπότητας.

(Γιώργος Καπαρός 15.04.2018)

tileplagktoiplanai

9 thoughts on “Η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Συρία ως νέο σκαλοπάτι στη κλίμακα του πολύμορφου πολέμου των ηπείρων

 1. ΜΑΙΣΤΡΟΣ says:

  Μπράβο γιά το άρθρο.
  Τα μαντάτα μας τα είχε προαναγγείλει ο Μρεζίνσκι με το βιβλίο ¨Μεγάλη Σκακιέρα¨
  Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ-1998

  • ΚΑΡΙΜΠΟΥ says:

   ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ ΕΣΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΓΩΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΣΙΓΑΡΑ Κ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΤΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΤΗ…! ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ Κ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ…!ΑΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΑΝ ΤΕ ΣΤΗΝ ΟΕΑ Κ ΠΕΣΤΕ ΣΤΑ ΓΩΝΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ…! Κ ΑΦΗΣΤΕ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..! ΟΕΑ ΡΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!!! ΥΓ. ΠΑΥΛΟ ΑΠΟ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ…!

 2. ΑΕΡΑΚΗΣ says:

  Ποιος πόλεμος ηπείρων και κουραφέξαλα. Οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι σκοτεινές δυνάμεις Διαβόλου και δαιμόνων, δρουν αφανώς και καλύπτονται πίσω από κουρτίνες, επιστημών, θρησκειών κτλ …. ενώ προωθούν τα μίση μεταξύ των ανθρώπων σε ένα διαρκή αγώνα αλληλοεξόντωσης των ανθρώπων.
  Τα «αιθέρια» δαιμόνια χρειάζονται την μνήμη των σωμάτων μας γιατί πιστεύουν ότι θα έλθουν στον Υλικό Κόσμο μας ως ενσαρκωμένοι αθάνατοι δαίμονες….. Στα πλαίσια της αλληλοεξόντωσης θα ενεργήσουν εν γνώσει ή συνήθως εν αγνοία και άνθρωποι. Ποιο ευάλωτοι ανέκαθεν ήταν οι Βάρβαροι … Έτσι στα Ηρωικά Χρόνια κάτω από την στέγη των δαιμόνων – αρχαίων θεών, το Ηρωικό Γένος Ανθρώπων, φυλές Ηρώων (παιδιά προσώπων θεών και απρόσωπων ανθρώπων) ως Άτλαντες και Αθηναίοι (Κριτίας-Πλάτωνας) οδηγήθηκαν σε πόλεμο και την καταστροφή τους …. Όσοι έμειναν έγιναν πρόγονοι του Σιδηρού Γένους Ανθρώπων και της ανάπτυξης των νέων Ανθρώπινων Πολιτισμών, Μεσολιθικής-Νεολιθικής-Χαλκολιθικής. Η Ευσπλαχνία του Δημιουργού για τα εξαρτωμένα στους δαίμονες –θεούς, Γένη των Ανθρώπων (Ηρωικό-Σιδηρούν) οδήγησε στην Πλάση Νέου Κόσμου (Εδέμ) με ελεύθερης Συνείδησης πρωτόπλαστους (Αδάμ-Ευα) που είχαν προορισμό την απαλλαγή από τους δαίμονες –θεούς για να οδηγήσουν σε σωτηρία όλους τους Ανθρώπους. Η με ελευθέρα βούληση «αστοχία» των πρωτόπλαστων προκάλεσε την Ευσπλαχνία του Δημιουργού Θεού που έστειλε τον Υιό του ως Ενσαρκωμένο Θεάνθρωπο Σωτήρα Χριστό και τον Παράκλητο Άγιο Πνεύμα για να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σωτηρίας των ανθρώπων …
  Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι στον Κόσμο μας προωθούνται δυο δυναμικές με Πρόσωπα Ελεύθερης Βούλησης. Από την μια Αγάπης στον Πλησίον μας που διαθέτουμε όλοι μέσα μας και μας βεβαιώνει για αυτό ο Σωτήρας μας Θεάνθρωπος Χριστός και από την άλλη Μίσους … προς κάθε τι που εντέλλεται, αφανώς και καλυμμένα για τους περισσότερους από εμάς, ο Διάβολος και οι ακόλουθοι του Δαίμονες.
  Έτσι σήμερα ο ΔΙΑβολος προσβάλει με τις δυνάμεις του «ευδαιμονισμού» και ΔΙΑιρεί και υποΔΙΑιαιρεί όλο τον Κόσμο με στόχο τον ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟ μας … Για τον Διάβολο δεν έχει σημασία ποιος θα είναι νικητής και ποιος ηττημένος, γι αυτόν όλοι είναι Ηττημένοι …. Σε όλους μας έχει «φυτέψει» τα νήματα, πλην όμως βοηθά και προτάσσει όσους τον υπηρετούν … μεταξύ των οποίων είναι η τάξη Σιωνιστών …. Που καθοδηγούνται από μαγικά βιβλία που τον επικαλούνται μεταξύ των οποίων η Σολομωνική και η Καββάλα. Εντούτοις παρόλο ότι όλα δείχνουν ότι ωφελείται η κλειστή σημιτο-αραβική φυλή των αράβων-εβραίων, κάποιος πολύ μελετημένος καταλαβαίνει ότι οι Εβραίοι είναι και οι πλέον βλαπτόμενοι και τα μεγαλύτερα θύματα αφού είναι πολύ δύσκολο με την ελεύθερη βούλησή τους να απαγκιστρωθούν … από τους δαιμονισμένες επήρειες τους.
  Σήμερα η «Ρίζα του Κακού» του Διαβόλου και των Δαιμονικών Δυνάμεων αγγίζει τους ευρισκόμενους μακράν της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής Ελευθερίας Βάρβαρους, όπως τα μη εκχριστιανισμένα μέλη με κοιτίδα τις κεντροασιατικές Στέπες και τώρα απανταχού της γης διασκορπισμένους, της Ουραλοαλταϊκής Οικογένειας. Οι Βάρβαροι εύκολα προσβάλλονται με δαιμονισμό που εγκαθιστά την Ψυχοπροσωπική «Ουραλοαλταϊκή Ελεγχόμενη από Δαίμονες Συνείδηση» που τους μετατρέπει σε φυσικούς αυτουργούς της «βρώμικης δουλειάς» των πολέμων και τσιράκια των ηθικών αυτουργών, διαβόλου και δαιμόνων που δρουν ως επήρειες πνευματικές στις ανισορροπίες των ανθρώπων. Συγκεκριμένα σήμερα η ψυχοπροσωπική «Ουραλοαλταϊκή Ελεγχόμενη Συνείδηση» έχει επεκταθεί σε όλο το δυτικό Κόσμο και εντοπίζεται πρωτίστως σε ορισμένα δαιμονισμένα μέλη λαών που ελέγχουν κυρίως α) Γερμανούς και Γερμανογενείς (Φράγκους, Αγγλοσάξονες και άλλους) απογόνους Ουραλοαλταϊκών Βάνδαλων, Ούννων και άλλων β) Τούρκους και Τουρανογενείς απόγονους Σελτζούκων, Οσμανληδών, Βούλγαρων και άλλων και γ) Άραβες -Εβραίους και Αραβογενείς απογόνους Ουραλοαλταϊκών Αιθιόπων Ιβηρίας Καυκάσου με Αιθίοπες Αιθιοπίας Κέρατου Αφρικής καθώς και “νεογενείς” Εβραίους απόγονους Ουραλοαλταϊκών Χαζάρων αλλά και πολλούς άλλους.
  Φυσικό είναι η Μανία του Διαβόλου και των Δαιμόνων να Εστιάζεται στις χώρες που ζουν οι επικίνδυνοι για αυτούς διώκτες, Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί Ελλήνων και Ελληνογενών. Έτσι την Δαιμονική Καταιγίδα προσπαθούν να την κατευθύνουν προς την κοιτίδα των Ελληνορθόδοξων προσβάλλοντας όμως και όλους τους διαμορφωμένους λαούς της γειτονιάς τους, όπως Αίμου, Μικράς Ασίας, Μεσοποταμίας, Συρίας, Παλαιστίνης, Ιράν, Αίγυπτου, Λιβύης κτλ. Σε αυτές τις περιοχές αναδύθηκαν μέσα από την Αχλή της προϊστορίας πολιτισμικές κινήσεις του μεγάλου ελεύθερου Πολιτισμού των Ελλήνων και οι σημαντικοί δορυφορικοί πολιτισμοί Σουμερίων και Αιγυπτίων. Φυσικά ο Διάβολος και οι Δαίμονες επλήγησαν ανεπανόρθωτα με την Έλευση του Θεανθρώπου Σωτήρα Χριστού που προορίστηκε να γεννηθεί στην Χώρα των Εβραίων όπου ο δαιμονισμός είχε την πιο μεγάλη επίπτωση. Ο Θεάνθρωπος προφανώς ήταν ο Μόνος Αναμάρτητος που μπορούσε να διώξει τους δαίμονες ο Ίδιος και έκτοτε όσοι έχουν τα εχέγγυα (Άγιοι…) να τον επικαλούνται ως Αγία Τριάδα των Ελληνορθόδοξων Χριστιανών.
  Με την ελευθέρωση από του Δαίμονες στην Δευτέρα Παρουσία του Θεανθρώπου Χριστού θα ακολουθήσει Ενσάρκωση και Ανάσταση όλων των Ανθρώπων και η Ελπίδα για Έλεος Του Σωτήρα Χριστού για περαιτέρω Θέωση. Ο Χριστός μετά την Σταύρωσή του πήγε και στον Άδη για να σώσει και τους κοιμώμενους Ανθρώπους.
  Η κοινή ψυχοπροσωπική «Ουραλοαλταϊκή Ελεγχόμενη Συνείδηση» σήμερα δυστυχώς έχει επεκταθεί σε όλο τον μη ελληνορθόδοξο Χριστιανικό Δυτικό Κόσμο και εντοπίζεται πρωτίστως σε μέλη λαών που ελέγχουν α) Γερμανούς και Γερμανογενείς (Φράγκους, Αγγλοσάξονες και άλλους) απογόνους Ουραλοαλταϊκών Βάνδαλων, Ούννων και άλλων β) Τούρκους και Τουρανογενείς απόγονους Σελτζούκων, Οσμανληδών, Βούλγαρων και άλλων και γ) Άραβες -Εβραίους και Αραβογενείς απογόνους Ουραλοαλταϊκών Αιθιόπων Ιβηρίας Καυκάσου με Αιθίοπες Αιθιοπίας Κέρατου Αφρικής καθώς και “νεογενείς” Εβραίους απόγονους Ουραλοαλταϊκών Χαζάρων και δ) Κινέζους και άλλους Ασιάτες και Ερυθρόδερμους.
  Μόνο δια του Θεανθρώπου Σωτήρα μας Χριστού μπορούν να εκδιωχθούν τα «δαιμόνια» από δαιμονισμένους και να ελευθερωθούν τα δύστυχα πρόσωπα «Ουραλοαλταϊκής ελεγχόμενης Συνείδησης», αν και συνήθως δεν το επιθυμούν γιατί αρέσκονται στις ηδονικές, αρχηγικές και επεκτατικές επιδιώξεις που τους προσφέρουν πλουσιοπάροχα ως επήρειες, ο Διάβολος και τα δαιμόνια του … γεγονός που επιπρόσθετα συμβάλει και στις αντιπαραθέσεις των λαών καθώς και στους εμφυλίους πολέμους.
  Φυσικά η «Ουραλοαλταϊκή Ελεγχόμενη Συνείδηση» είναι αυτονόητο ότι στοχεύει σε μια Παγκόσμια Πλανητική Αρχή και Τάξη εξάλειψης της Ελεύθερης Ελληνικής Συνείδησης για να εξασφαλισθεί η παγκόσμια πλανητική κυριαρχία τους με από «γέννα» ένα κάθε φορά προορισμένο Εκλεκτό Περιούσιο …. Βασιλέα που θα εξασφαλίζει την Κυριαρχία του Αντιχρίστου (Διαβόλου).
  Αγαπάτε Αλλήλους και Ζητήστε Ειλικρινά το Έλεος του Θεανθρώπου Χριστού ….

  • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

   Δόξα τω Θεώ……….ΑΕΡΑΚΗΣ…..

   «Δόξα σοι ο Θεός» θα πη «να γίνη γνωστός ο Θεός στους ανθρώπους». Βλέπεις και εκείνο που είπε ο Χριστός: «Εγώ σε εδόξασα επί της γης …και νυν δόξασόν με σύ, Πάτερ», μερικοί το παρεξηγούν και λένε: «Εγώ Πατέρα, Σε έκανα γνωστό επί της γης, κάνε με γνωστό κι Εσύ, για να πιστέψουν οι άνθρωποι».

   • ΑΕΡΑΚΗΣ says:

    Χρήστος (Χ) Δόξα τῷ Θεῷ.
    Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο κεφ. 12 § 20-25
    «20 ῏Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ. 21 οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν λέγοντες· κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν. 22 ἔρχεται Φίλιππος καὶ λέγει τῷ ᾿Ανδρέᾳ, καὶ πάλιν ᾿Ανδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ ᾿Ιησοῦ· 23 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου. 24 ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν μὴ ὁ κόκκος τοῦ σίτου πεσὼν εἰς τὴν γῆν ἀποθάνῃ, αὐτὸς μόνος μένει· ἐὰν δὲ ἀποθάνῃ, πολὺν καρπὸν φέρει. 25 ὁ φιλῶν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἀπολέσει αὐτήν, καὶ ὁ μισῶν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἐν τῷ κόσμῳ τούτῳ, εἰς ζωὴν αἰώνιον φυλάξει αὐτήν».

  • GIOVANNI says:

   ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ” ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ” ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ.ΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΙΘΕΡΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ (ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΠΗ ΠΟΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ) ΤΟΤΕ Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ “ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ,ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΛΕΟΣ. . .” .ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ,ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΝΑΛΥΘΕΙ Η ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ.ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ” ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ” ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΤΗ ΤΑΞΗ, ΜΙΧΑΗΛ.

   • ΑΕΡΑΚΗΣ says:

    Η «Ελεύθερη Ελληνική Συνείδηση» προέκυψε όταν Έλληνες φιλόσοφοι (πχ Επικούρειοι) στους προ Χριστού αιώνες αμφισβήτησαν τους «θεούς». Οι θεοί –δαίμονες κάτω από την Εωσφορική καθοδήγησή τους, ως επήρειες ανθρώπων, φέρνουν «δώρα» χρήματα, ηδονή και άλλα αγαθά για να οδηγήσουν τους ανθρώπους στις διαφοροποιήσεις που αναπτύσσει το μίσος μεταξύ των Προσώπων των Ανθρώπων που οδηγεί στον αλληλοσπαραγμό των Ανθρώπων και την χαρά των Δαιμόνων. Στο μίσος αντίδοτο είναι η Αγάπη … χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να οδηγηθούμε στο … «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» αφού «κοντά στον νου και η γνώση». Οι Άγγελοι χρειάζονται μόνο να επιλέξουμε με την ελεύθερη μας συνείδηση, την Αγάπη προς τον Πλησίον και να ζητήσουμε το Έλεος του Σωτήρα μας Χριστού. Επιπλέον στις Στέπες, οι Ουραλοαλταϊκοί “δαιμονικοί-σαμάνων) λαοί που εκχριστιανίστηκαν από Ορθόδοξους Ρώσους, ελευθερώθηκαν από τα Δαιμόνια και γλύτωσαν από την Τυραννία τους. Τέλος λογικό είναι τα ακατανόητα να είναι «μυστικιστικής φύσης» έως ότου πάψουν να είναι ακατανόητα .. Όσο για την Αγάπη μας απλώς αναφέρομαι στην γνωστή Προς Κορινθίους Α Επιστολή Παύλου περί Αγάπης:
    ΙΓ´\ΕΑΝ ταῖς γλώσσαις τῶν ἀνθρώπων λαλῶ καὶ τῶν ἀγγέλων, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, γέγονα χαλκὸς ἠχῶν ἢ κύμβαλον ἀλαλάζον. 2 καὶ ἐὰν ἔχω προφητείαν καὶ εἰδῶ τὰ μυστήρια πάντα καὶ πᾶσαν τὴν γνῶσιν, καὶ ἐὰν ἔχω πᾶσαν τὴν πίστιν, ὥστε ὄρη μεθιστάνειν, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδέν εἰμι. 3 καὶ ἐὰν ψωμίσω πάντα τὰ ὑπάρχοντά μου, καὶ ἐὰν παραδῶ τὸ σῶμά μου ἵνα καυθήσωμαι, ἀγάπην δὲ μὴ ἔχω, οὐδὲν ὠφελοῦμαι. 4 ῾Η ἀγάπη μακροθυμεῖ, χρηστεύεται, ἡ ἀγάπη οὐ ζηλοῖ, ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται, 5 οὐκ ἀσχημονεῖ, οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς, οὐ παροξύνεται, οὐ λογίζεται τὸ κακόν, 6 οὐ χαίρει ἐπὶ τῇ ἀδικίᾳ, συγχαίρει δὲ τῇ ἀληθείᾳ· 7 πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ἐλπίζει, πάντα ὑπομένει. 8 ἡ ἀγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει. εἴτε δὲ προφητεῖαι, καταργηθήσονται· εἴτε γλῶσσαι, παύσονται· εἴτε γνῶσις, καταργηθήσεται. 9 ἐκ μέρους δὲ γινώσκομεν καὶ ἐκ μέρους προφητεύομεν· 10 ὅταν δὲ ἔλθῃ τὸ τέλειον, τότε τὸ ἐκ μέρους καταργηθήσεται. 11 ὅτε ἤμην νήπιος, ὡς νήπιος ἐλάλουν, ὡς νήπιος ἐφρόνουν, ὡς νήπιος ἐλογιζόμην· ὅτε δὲ γέγονα ἀνήρ, κατήργηκα τὰ τοῦ νηπίου. 12 βλέπομεν γὰρ ἄρτι δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι, τότε δὲ πρόσωπον πρὸς πρόσωπον· ἄρτι γινώσκω ἐκ μέρους, τότε δὲ ἐπιγνώσομαι καθὼς καὶ ἐπεγνώσθην. 13 νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *