Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:47 - 30/11/2022

«Η επιστήμη έχει κάνει μια στροφή προς το σκοτάδι»

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μια συγκλονιστική ομολογία του διευθυντή του παγκοσμίως γνωστού ιατρικού περιοδικού, The Lancet, έχει κυριολεκτικά αγνοηθεί από τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από την παλιά AllNewz, 2015

Ο Δρ Ρίτσαρντ Χόρτον, Editor-in-Chief του Lancet δημοσίευσε πρόσφατα μια δήλωση ότι ένα συγκλονιστικά μεγάλο ποσοστό της δημοσιευμένης έρευνας είναι -στην καλύτερη περίπτωση- αναξιόπιστο, αν δεν είναι εντελώς ψευδές, δηλαδή απάτη.

Ο Horton δηλώνει, «Το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας, ίσως και το ήμισυ, μπορεί να είναι απλά αναληθές. Επηρεασμένο από μελέτες δειγμάτων μικρού μεγέθους, μικροσκοπικά αποτελέσματα, άκυρες διερευνητικές αναλύσεις και κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων, μαζί με μια εμμονή για την επιδίωξη μοντέρνων τάσεων αμφίβολης σημασίας, η επιστήμη έχει πάρει μια στροφή προς το σκοτάδι».

Το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας, ίσως και το ήμισυ, μπορεί να είναι απλά αναληθές. Επηρεασμένο από μελέτες δειγμάτων μικρού μεγέθους, μικροσκοπικά αποτελέσματα, άκυρες διερευνητικές αναλύσεις και κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων, μαζί με μια εμμονή για την επιδίωξη μοντέρνων τάσεων αμφίβολης σημασίας, η επιστήμη έχει πάρει μια στροφή προς το σκοτάδι.

Με άλλα λόγια, ο Horton δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες παραποιούν ή να χειραγωγούν τις δοκιμές σχετικά με την υγεία, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των διαφόρων φαρμάκων τους με τη λήψη δειγμάτων να είναι πολύ μικρή για να είναι στατιστικά σημαντική ή με μίσθωση σε εργαστήρια δοκιμών και επιστήμονες, όπου υπάρχει διαπλοκή συμφερόντων, όπως την ανάγκη της φαρμακευτικής εταιρείας για περαιτέρω επιδοτήσεις.

Τουλάχιστον το ήμισυ όλων των δοκιμών είναι άχρηστα ή κάτι χειρότερο ισχυρίζεται ο ίδιος. Καθώς τα φάρμακα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία εκατομμυρίων καταναλωτών, η χειραγώγηση ανέρχεται σε εγκληματική εγκατάλειψη και κακοδιαχείριση.

Οι μελέτες που χρηματοδοτούνται από τις βιομηχανίες φαρμάκων, τονίζει ο Horton, αφορούν στην ανάπτυξη εμπορικών φαρμάκων ή εμβολίων για να βοηθήσουν δήθεν τους ανθρώπους, και χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού και των φοιτητών ιατρικής.

Ο Horton έγραψε τα συγκλονιστικά σχόλιά του μετά από τη συμμετοχή του σε συμπόσιο για την επαναληψιμότητα και την αξιοπιστία της βιοϊατρικής έρευνας στο Wellcome Trust στο Λονδίνο.

Σημείωσε την εμπιστευτικότητα ή τους κανόνες «Chatham House», όπου απαγορεύεται στους συμμετέχοντες να αναφέρουν τα ονόματα: « «Πολλά από αυτά που δημοσιεύονται είναι εσφαλμένα».

Δεν μου επιτρέπεται να πω ποιος έκανε αυτήν την παρατήρηση, διότι μας ζητήθηκε να τηρηθούν οι κανόνες του Chatham House. Μας ζήτησαν, επίσης, να μην πάρουμε φωτογραφίες των διαφανειών.

Άλλες φωνές

Η Δρ Marcia Angell είναι γιατρός και για πολλά χρόνια Editor-in-Chief του New England Medical Journal (NEMJ), θεωρείται άλλο ένα από τα πιο αναγνωρισμένου κύρους ιατρικά περιοδικά στον κόσμο. Η Angell δήλωσε, «Είναι απλά αδύνατον να πιστέψουμε ένα μεγάλο μέρος της κλινικής έρευνας που δημοσιεύεται, ή να επαναπαυτούμε στις απόψεις γιατρών ή τις έγκυρες ιατρικές οδηγίες. Δεν νιώθω καμία ευχαρίστηση γι’ αυτό το συμπέρασμα, στο οποίο έφθασα αργά και διστακτικά στις πάνω δύο δεκαετίες μου ως εκδότης του New England Journal of Medicine.

Drug Companies & Doctors: A Story of Corruption

της Marcia Angell

Ο Ηarvey Marcovitch, ο οποίος έχει μελετήσει και γράψει για τη διαφθορά των ιατρικών εξετάσεων και της δημοσίευσης σε ιατρικά περιοδικά, γράφει, «οι μελέτες δείχνουν θετικά αποτελέσματα για ένα φάρμακο ή μια συσκευή υπό εξέταση, έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημοσιεύονται από εκείνες με «αρνητική» μελέτες.

Οι συντάκτες ευθύνονται εν μέρει για αυτό, αλλά έτσι είναι οι εμπορικοί χορηγοί, των οποίων οι μεθοδολογικά καλά διεξαγόμενες μελέτες με δυσμενή αποτελέσματα δεν έχουν την τάση να βλέπουν το φως της ημέρας … »

Στο πανεπιστήμιο British Columbia’s Neural Dynamics Research Group in the Department of Ophthalmology and Visual Sciences, η δρ Lucija Tomljenovic έλαβε έγγραφα που έδειχναν ότι,

«οι κατασκευαστές εμβολίων, φαρμακευτικές εταιρείες και οι υγειονομικές αρχές έχουν γνώση για πολλαπλούς κινδύνους που συνδέονται με τα εμβόλια, αλλά επέλεξαν να την κρύψουν από το κοινό. Αυτή είναι επιστημονική απάτη και η συνενοχή τους δείχνει ότι η πρακτική αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα»

Ο Δρ Horton καταλήγει, «Εκείνοι που έχουν την εξουσία να ενεργούν φαίνεται να πιστεύουν κάποιος άλλος θα πρέπει να ενεργήσει πρώτος. Και κάθε θετική δράση (π.χ. τη χρηματοδότηση σωστών επαναλήψεων) έχει ένα αντεπιχείρημα (η επιστήμη θα γίνει λιγότερο δημιουργική).

Τα καλά νέα είναι ότι η επιστήμη έχει αρχίσει να αναγνωρίζει ορισμένες από τις χειρότερες αδυναμίες της πολύ σοβαρά. Τα κακά νέα είναι ότι κανείς δεν είναι έτοιμος να κάνει το πρώτο βήμα για να καθαρίσει το σύστημα».

Η διαφθορά του ιατρικού κλάδου παγκοσμίως είναι ένα τεράστιο θέμα, ίσως πιο επικίνδυνο από την απειλή όλων των πολέμων σε συνδυασμό. Μήπως έχουμε τέτοια ύπνωση και την τυφλή πίστη στους γιατρούς μας, μόνο και μόνο επειδή φορούν τις λευκές στολές τους, που πιστεύουμε ότι είναι αλάθητοι;

Και, με τη σειρά τους, έχουν τέτοια τυφλή πίστη σε ιατρικά περιοδικά συνιστώντας ένα συγκεκριμένο νέο φάρμακο θαύμα ή εμβόλιο που σπεύδουν να δώσουν χωρίς να ληφθούν υπόψη αυτά τα βαθύτερα ζητήματα;

Του William Engdahl, στρατηγικός σύμβουλος κινδύνου και λέκτορας, με πτυχίο στην πολιτική από το Πανεπιστήμιο του Princeton και συγγραφέας βιβλίων best-seller με θέματα από το πετρέλαιο και τη γεωπολιτική, αποκλειστικά για το online περιοδικό“New Eastern Outlook”.

antimedia.gr

ΠΗΓΗ

Σας Ενδιαφερουν:

Μέθοδος για τη θεραπεία των κιρσών χωρίς χειρουργική επέμβαση και λαϊκές θεραπείες
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Δεν ξερω πως το κανει ..αλλα το κανει ..!
STRANGER-VOICE
Έχετε πλακουτσωτή μύτη; Πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές πριν καταλήξετε στην πλαστική χειρου...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Απελευθέρωση από τη γυναικομαστία: Gynetrex μπορεί να βοηθήσει
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ένα στα τρία άτομα στον πλανήτη πεθαίνει από παρασιτικές ασθένειες!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πως βελτιωνεις την αρτηριακη σου πιεση με αποδειξη απο την τεχνιτη νοημοσυνη !
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Knee Bandage - Επιδεσμος γονατου-αγκωνα , μειωστε τον πονο και την αποθεραπεια του τραυματος!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Η μάχη με την αρθρίτιδα: 1: 0 υπέρ της επιστήμης
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Επαναφορά της όρασης με 1 κύκλο θεραπείας χωρίς χειρουργική επέμβαση και ραντεβού με γιατρούς
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μια ασθένεια που εμφανίζεται πάντα, όταν δεν την περιμένεις - είναι η κυστίτιδα. Πώς και με τι να τη...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 12/01/2022 @ 3:33 ΠΜ

    ΜΠΛΑΚ ΧΙΟΥΜΟΡ…..χαχα..(Για να μην παρεξηγηθώ)
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΜΕ ΝΕΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ Made In Greece

    Μαριονέτα της Νέας Ταξης ο Μητσοτάκης κτυπά την Κτηνοτροφία και φέρνει στο Τραπέζι του Έλληνα Σκουλήκια & Έντομα..(Video)

    https://amazonios.net/marioneta-tis-neas-taxis-o-mitsotakis-ktypa-tin-ktinotrofia-kai-fernei-sto-trapezi-toy-ellina-skoylikia-amp-entoma-video/

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*