00:17 - 19/02/2020

Η δυστοπία* της Κίνας! Οι μηχανές αναλαμβάνουν τον έλεγχο των μολυσμένων περιοχών -Δείτε τηλεκατευθυνόμενα μίνι τανκ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ένα στόλο τηλεκατευθυνόμενων μίνι τανκ επιστράτευσε μια πόλη στην Κίνα για την απολύμανση κατοικημένων περιοχών, όπου εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Την ώρα που οι νεκροί στη χώρα έχουν ξεπεράσει τους 1.800 και τα κρούσματα του κοροναϊού έφθασαν τα 72.436 σε όλη την Κίνα (πλην Χονγκ Κονγκ και Μακάο)οι Αρχές της πόλης Ταϊγιουάν στην κεντρική επαρχία Σανξί χρησιμοποιούν τα μη επανδρωμένα μηχανήματα για να θέσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση της επιδημίας.

Τα μίνι τανκ κινούνται με ταχύτητα περίπου 4,3 χλμ/ώρα και μπορούν να απολυμάνουν έκταση έως και 48 στρεμμάτων στο ίδιο διάστημα. Μπορούν να μεταφέρουν 200 κιλά απολυμαντικού και να ψεκάζουν το υγρό σε ακτίνα οκτώ μέτρων, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Τα μίνι τανκ επέτρεψαν σε εργαζόμενους στον τομέα Υγείας να απολυμάνουν περιοχές που επλήγησαν από τον κοροναϊό, χωρίς να διατρέξουν οι ίδιοι τον κίνδυνο μόλυνσης από την φονική νόσο.

Την ίδια ώρα στις επαρχίες Τζιλίν, Σαντόνγκ και Ζεζιάνγκ της Κίνας οι Αρχές επιστράτευσαν drones για να ψεκάζουν απολυμαντικό. Στις εικόνες διακρίνονται τα μη επανδρωμένα σκάφη να ίπτανται αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος και να ψεκάζουν μολυσμένες από τον κοροναϊό περιοχές.

*Δυστοπία (από το ελληνικό δυς- και τόπος) ονομάζεται η κοινότητα ή κοινωνία που είναι ανεπιθύμητη ή τρομακτική. Θεωρείται ως ένα κακό μέρος, και πρόκειται για το αντίθετο της ουτοπίας, η οποία είναι το υπόδειγμα για μία ιδανική κοινωνία χωρίς εγκληματικότητα ή φτώχεια. Οι δυστοπικές κοινωνίες εμφανίζονται σε πολλά καλλιτεχνικά έργα, αλλά και σε ιστορίες που εξελίσσονται στο μέλλον. Συχνά χαρακτηρίζονται από τον απανθρωπισμό, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, την περιβαλλοντική καταστροφή, ή άλλα χαρακτηριστικά συσχετισμένα με την κατακλυσμική πτώση της κοινωνίας. Οι δυστοπικές κοινωνίες εμφανίζονται σε πολλά υποείδη στη φαντασία και συχνά χρησιμοποιούνται για να τραβήξουν την προσοχή στα προβλήματα του πραγματικού κόσμου σχετικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, την πολιτική, την οικονομία, τη θρησκεία, την ψυχολογία, την ηθική, την επιστήμη ή/και την τεχνολογία, τα οποία αν χάσουν την κατεύθυνσή τους θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μία δυστοπική κατάσταση. -Πληροφορίες από Wikipedia

medicalland.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*