12:25 - 22/02/2023

Η αποποινικοποίηση της κτηνοβασίας στην Ισπανία αποδεικνύει ότι ο αριστερισμός είναι η «μάστιγα του 21ου αιώνα»

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Διαμάχη ξέσπασε στην Ισπανία αφού το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον «Νόμο για την Ευημερία των Ζώων», ο οποίος, σύμφωνα με τους επικριτές, αποποινικοποίησε την κτηνοβασία εφόσον το εν λόγω ζώο δεν υφίσταται «τραυματισμό που απαιτεί κτηνιατρική θεραπεία». Ο νόμος υποστηρίχθηκε από την Ione Belarra Urteaga, (των Podemos) υπουργό Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Ατζέντας 2030 και καταψηφίστηκε από το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό (για τα ΜΜΕ «ακροδεξιό») κόμμα Vox.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας Zbigniew Ziobro δήλωσε ότι αυτή η νομοθεσία είναι ένα ακόμη παράδειγμα «του ιού του αριστερισμού»—η κυβέρνηση της Ισπανίας είναι αριστερή—και έγραψε στο Twitter ότι: «Ο αριστερισμός είναι η μάστιγα του 21ου αιώνα. Οι Ισπανοί επέτρεπαν στα παιδιά να αλλάζουν φύλο κατόπιν αιτήματος. Τώρα νομιμοποιούν την κτηνωδία».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mundotoro: «Η κτηνοβασία δεν θα θεωρείται πλέον ποινικό αδίκημα εάν δεν υπάρχουν τραυματισμοί στο ζώο. Αυτό καθιερώνεται από τον νέο Ποινικό Κώδικα μέσω του νέου νόμου για την καλή διαβίωση των ζώων που προωθήθηκε από την υπουργό Ione Belarra που εγκρίθηκε στο Κογκρέσο στις 9 Φεβρουαρίου».

Το άρθρο 337.1 του Ισπανικού Ποινικού Κώδικα ανέφερε προηγουμένως ότι: «Τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών και μίας ημέρας έως ενός έτους και ειδικό αποκλεισμό από ένα έτος και μία ημέρα έως τρία χρόνια για άσκηση επαγγέλματος ή εμπορικής δραστηριότητας που σχετίζεται με ζώα και κατοχή ζώων, αυτός που με οποιοδήποτε μέσο ή διαδικασία κακομεταχειρίζεται αδικαιολόγητα, προκαλώντας τραυματισμούς που βλάπτουν σοβαρά την υγεία τους ή υποβάλλοντάς τα σε σεξουαλική εκμετάλλευση, οικόσιτο ή εξημερωμένο ζώο, ζώο που συνήθως εξημερώνεται, ζώο που ζει προσωρινά ή μόνιμα υπό τον έλεγχο του ανθρώπου ή οποιοδήποτε ζώο που δεν ζει στη φύση».

Η τροποποίηση του νόμος καταργεί το άρθρο 337 και τη φράση «σεξουαλική εκμετάλλευση», με τον τίτλο XVI να αναφέρει: «Τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από τρεις έως δεκαοκτώ μήνες ή με χρηματική ποινή από έξι έως δώδεκα μήνες και με την ποινή του ειδικού αποκλεισμού από ένα έως πέντε έτη για την άσκηση επαγγέλματος ή εμπορικής δραστηριότητας που σχετίζεται με ζώα και για την κατοχή ζώων εκείνος που, εκτός νομικά ρυθμιζόμενων δραστηριοτήτων και με οποιοδήποτε μέσο ή διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων πράξεων σεξουαλικής φύσης, προκαλεί σε ζώο που είναι οικόσιτο, εξημερωμένο ή που ζει προσωρινά ή μόνιμα υπό τον έλεγχο του ανθρώπου, τραυματισμό που απαιτεί κτηνιατρική θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας του».

Υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με το εάν αυτό το νομοσχέδιο αποποινικοποιεί επισήμως την κτηνοβασία, όπως ισχυρίζονται οι επικριτές. Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο, στην πραγματικότητα, αλλάζει τον ποινικό κώδικα από την ποινικοποίηση της «υποβολής [των ζώων] σε σεξουαλική εκμετάλλευση» σε ποινικοποίηση μόνο «πράξεων σεξουαλικής φύσης…[που] προκαλούν τραυματισμό ζώων που απαιτεί θεραπεία», τα φιλοαριστερά μέσα ενημέρωσης όπως το elDiario.es ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο είναι στην πραγματικότητα μια επέκταση της προστασίας επειδή καλύπτει όλες τις «σεξουαλικές πράξεις» που προκαλούν βλάβη και υποστηρίζουν περαιτέρω ότι η κτηνοβασία δεν έχει ποινικοποιηθεί ποτέ στην Ισπανία εξαρχής. Αυτό φαίνεται αμφίβολο, ειδικά λόγω του γεγονότος ότι ακόμη και η ιστοσελίδα fact-checking που χαρακτήρισε αυτές τις κριτικές “hoax” – το Newtral- επικαλείται τα δικαιώματα των ζώων και τους νομικούς εμπειρογνώμονες που συμφωνούν ότι η διατύπωση της νομοθεσίας πρέπει να διευκρινιστεί για να ποινικοποιηθούν οποιεσδήποτε πράξεις κτηνοβασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το είπαν “ειδύλλιο μεταξύ διαφορετικών ειδών” για να απενοχοποιήσουν την κτηνοβασία

Σίγουρα μια τέτοια διευκρίνιση δεν θα χρειαζόταν εάν ο «Νόμος για την Ευημερία των Ζώων» αποτελούσε επέκταση της προστασίας των ζώων – και σίγουρα δεν θα είχε ορίσει την περίεργη προδιαγραφή ότι μόνο πράξεις που προκαλούν βλάβη απαιτούν θεραπεία από κτηνίατρο, εάν η πρόθεση ήταν να ποινικοποιηθούν όλα αυτά πράξεις. Μια γενική απαγόρευση, τελικά, μπορεί να διατυπωθεί πολύ απλά. Η αριστερή κυβέρνηση της Ισπανίας, όπως φαίνεται, επέλεξε να μην το κάνει – και νομικοί εμπειρογνώμονες και ειδικοί στα δικαιώματα των ζώων συμφωνούν.

ΚΟ / πηγή

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*