ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Η Άγκυρα ζητά από τις ΗΠΑ να “πείσουν” Κούρδους να φύγουν από τη ΒΑ Συρία

· Κατοχικά Νέα

Η Τουρκία κάλεσε την Ουάσινγκτον να ασκήσει την “επιρροή” της στις κουρδικές δυνάμεις ώστε να αποσυρθούν “χωρίς επεισόδια” από τη βορειοανατολική Συρία, όπως προβλέπεται στη συμφωνία με την οποία σταμάτησαν οι τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή, ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

“Εμείς τηρούμε αυτήν τη συμφωνία. Προβλέπει την αποχώρηση (των Κούρδων) μέσα σε διάστημα πέντε ημερών και ζητήσαμε από τους Αμερικανούς συναδέλφους μας να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους και τις διασυνδέσεις τους ώστε να διασφαλιστεί ότι (οι Κούρδοι μαχητές) θα φύγουν χωρίς επεισόδια”, είπε ο Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκτός από την αποχώρηση των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG, η κουρδική πολιτοφυλακή) η συμφωνία Τουρκίας-ΗΠΑ προβλέπει επίσης την εφαρμογή μιας “ζώνης ασφαλείας” πλάτους 32 χιλιομέτρων εντός του συριακού εδάφους. Το μήκος της ωστόσο δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να φτάσει εντέλει τα 450 χιλιόμετρα.

Οι Κούρδοι της Συρίας κατηγορούν την Τουρκία ότι παραβιάζει τη συμφωνία, συνεχίζοντας τους βομβαρδισμούς, όμως ο Καλίν επέρριψε την ευθύνη για “όλα τα επεισόδια” στις YPG. “Οι στρατιωτικοί μας είναι σε επαφή με τους (Αμερικανούς) ομολόγους τους για να διασφαλίσουν ότι οι YPG θα αποχωρήσουν χωρίς μάχες”, κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *