ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε σε πιγκουίνους κοντά στην Ανταρκτική – Πέθαναν 200 νεοσσοί

· Κατοχικά Νέα

Οι αποδημητικοί είναι απίθανο να μεταφέρουν τη διασπορά στο νότιο τμήμα της ηπείρου

Ένας θανατηφόρος τύπος του ιού της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε πιγκουίνους γκεντού για πρώτη φορά, σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή στην Έρευνα της Ανταρκτικής (SCAR), τροφοδοτώντας την ανησυχία ότι ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί μεταξύ των τεράστιων αποικιών των πιγκουίνων στην Ανταρκτική.

Οι ερευνητές βρήκαν περίπου 35 πιγκουίνους νεκρούς στις Νήσους Φόκλαντ, στο νότιο Ατλαντικό, στις 19 Ιανουαρίου. Δείγματα που ελήφθησαν από δύο από τους νεκρούς πιγκουίνους βγήκαν θετικά στον ιό H5N1 της γρίπης των πτηνών, δήλωσε ο Ραλφ Βάντστριλς, ένας κτηνίατρος που εργάζεται στη SCAR.

Η κυβέρνηση των Νήσων Φόκλαντ είπε στο Ρόιτερς πως πολλοί περισσότεροι πιγκουίνοι γκεντού πέθαναν υπό παρόμοιες συνθήκες. Έως την 30η Ιανουαρίου, «υπάρχουν πάνω από 200 νεοσσοί που πέθαναν μαζί με μερικούς ενήλικες» πιγκουίνους, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σάλι Χίθμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι θάνατοι επιβεβαιώνουν πως οι πιγκουίνοι γκεντού είναι επιρρεπείς στη θανατηφόρο νόσο, η οποία έχει αποδεκατίσει πληθυσμούς πτηνών σε ολόκληρο τον κόσμο τους τελευταίους μήνες. Εντούτοις, οι γκεντού σπανίως ταξιδεύουν μεταξύ των Φόκλαντ στα ανοικτά των ακτών της Αργεντινής και στη Χερσόνησο της Ανταρκτικής.

Αυτό σημαίνει πως οι αποδημητικοί πιγκουίνοι είναι απίθανο να μεταφέρουν τη διασπορά στο νότιο τμήμα της ηπείρου, δήλωσε ο Βάνστριλς.

«Ο ρόλος των πιγκουίνων γκεντού θα μπορούσε, αντιθέτως, να αποτελέσει τοπική πηγή μόλυνσης», επισήμανε. «Δηλαδή, να διατηρηθεί μια δεξαμενή επιρρεπών ξενιστών που δεν θα φεύγει ποτέ από τα νησιά».

newsbeast.gr

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ιδιωτικό jet, θεματική εικόνα για την επιχείρηση έρευνας στον ΑτλαντικόΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ στον Ατλαντικό: Gulfstream με 6 επιβαίνοντες χάθηκε από την επαφή Βερμούδες–Βοστώνη – Έρευνες ανοιχτά του Nantucket

Ριάντ, θεματική εικόνα για την έκτακτη σύσκεψηΔΙΕΘΝΗ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ · Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Πακιστάν σε έκτακτη σύσκεψη για τους Χούθι – Πολιτική λύση ή νέα μεγάλη επιχείρηση;

Εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, θεματική εικόναΔΙΕΘΝΗ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ · Ρωσικό πλήγμα σε εμπορικό πλοίο στην Οδησσό – Τι σημαίνει για τη Μαύρη Θάλασσα και τις ουκρανικές εξαγωγές

Μία απάντηση στο “Γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε σε πιγκουίνους κοντά στην Ανταρκτική – Πέθαναν 200 νεοσσοί”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *