«Βιαστές», «γ** το Ισλάμ», έγραψαν οι δράστες στον εξωτερικό τοίχο τζαμιού στο Ελσίνκι. «Είναι πολύ μικρή η απόσταση από τη ρητορική μίσους έως τα εγκλήματα μίσους», δήλωσε ο ιμάμης του τζαμιού.
Στόχος βανδαλιστών έγινε για μια ακόμη φορά από τα μεγαλύτερα τζαμιά στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.
«Βιαστές», «γ** το Ισλάμ», έγραψαν οι δράστες στον εξωτερικό τοίχο του τζαμιού.
Ο δράστης φέρεται να έχει καταγραφεί από κάμερα την ώρα του βανδαλισμού, ωστόσο το πρόσωπό του είναι καλυμμένο με κουκούλα.
Helsinki, Finland : Islamophobic graffiti defaces wall of Mellunmäki mosque https://t.co/6gj0VLPScr #Muslim
— LlanFrancisco (@Welshbeard) 17 Μαρτίου 2019
Το τζαμί στην περιοχή Mellunmäki είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Φινλανδίας.
«Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια πράγματα στο παρελθόν, ωστόσο τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος», δήλωσε η Paula Kemell, πρόεδρος της μεγαλύτερης μουσουλμανικής οργάνωσης στη Φινλανδία.
Η ίδια πρόσθεσε ότι καμιά φορά μπορεί να γίνονται βανδαλισμοί ακόμη και δυο φορές την εβδομάδα, ενώ στόχος χάκερς έχει πέσει η ιστοσελίδα τους και δέχονται απειλητικά μηνύματα.
«Δεν σταματά ποτέ», δήλωσε η Kemell κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τη ρητορική μίσους στην Φινλανδία.
Helsingin Mellunmäen shiiamoskeija on joutunut ilkivallan kohteeksi. #Moskeija’n seinä on tällä viikolla sotkettu kahdesti solvauksin. Seinät putsattiin talkoovoimin.
– Tämä oli ystävyyden ja solidaarisuuden teko, sanoo #pappi Heidi Rautionmaa. #islam https://t.co/AgJwLuq9t7— Sirpa Patronen (@SirpaPatronen) 15 Μαρτίου 2019
Η μουσουλμανική κοινότητα στο Ελσίνκι, είναι θορυβημένη καθώς ο βανδαλισμός, έγινε λίγες ημέρες μετά το μακελειό σε δυο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία, μεταδίδουν οι Helsinki Times.
«Τα περιστατικά στη Νέα Ζηλανδία, δείχνουν ότι είναι πολύ μικρή η απόσταση από τη ρητορική μίσους έως τα εγκλήματα μίσους», δήλωσε ο ιμάμης του τζαμιού στην Mellunmäki. Πρόσθεσε ότι προσεύχεται στο Θεό να μην γίνει τίποτα χειρότερο πέρα από μερικές μπογιές στους τοίχους.
sputniknews.gr

ο ημαμης
προσευχεται στον θεο να μην γινει τιποτα χειροτερο περαν απο μερικες ΜΠΟΓΕΣ!!!εγω εγω λεω
ο δρομος ειχε την δικη του ιστορια
καποιοι την εγραψαν στον τοιχο με ΜΠΟΓΙΕΣ
κι’ ηταν μια λεξη μοναχα…ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ….
θα πουνε ομως ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΑΙΔΙΑ!!!
Υ.Γ παραφρασμενο[ απο τον υποφενομενο] αποσπασμα απο το γνωστο σε ολους τραγουδακι
να ειμαστε ολοι καλα ευχομαι!!
O θεος της ερημου γεμισε την Ακροπολι ακομη δε και την Σκανδιναυια !!!! με μωαμεθανους και Μακαβαιους , δεν ξαναγινε , ρε πουστη μου , τα βλεπει ο Δαρειος ο γυφτος και λιγοθυμαει και ο Ξερξης ο αθιγγανος χτυπιεται καταης!!!!!!!