ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Γιατί η Ρωσία από πριν ξεκινήσει τον πόλεμο είχε το κεφάλι της ήσυχο ;

· ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ

Η Ρωσία του Πούτιν είχε πάρει ένα σκληρό μάθημα από τις διεθνείς κυρώσεις που ακολούθησαν το επεισόδιο της Κριμαίας. Φαίνεται όμως ότι το πάθημα έγινε μάθημα.

Η κρίση στην Κριμαία το 2014 πυροδότησε ένα μπαράζ διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας που βρήκαν τον Πούτιν και τους επιτελείς του αδιάβαστους.

Οι Αμερικανοί κατάφεραν να χειραγωγήσουν τις τιμές του πετρελαίου εις βάρος των Ρώσων ενώ το πάντοτε «επεκτατικό» νόμισμα, το δολάριο έχοντας ισχυρή παρουσία στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές του Ρωσικού κράτους αποδείχτηκε πρόβλημα που επιδείνωσε περαιτέρω την ύφεση της οικονομίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Ρωσία που είχε μπροστά της το Ουκρανικό ζήτημα και γνώριζε ότι πιθανότατα δεν θα το έλυνε με τα χάδια της διπλωματίας, πήρε τα μέτρα της. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια έντονη και συστηματική αποδολαριοποίηση των συναλλαγών έτσι ώστε το δολάριο να εξοβελιστεί σε μεγάλο βαθμό από την ρωσική πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα ο Πούτιν και οι συν αυτώ προσπάθησαν και κατάφεραν να ενταχθούν στο διευρυμένο σχήμα του ΟΠΕΚ αποκτώντας στρατηγικό πλεονέκτημα στον καθορισμό της τιμής του πετρελαίου.

Σήμερα οι Αμερικανοί κρούουν επί ματαίω τις πόρτες των Αράβων πετρελαιοπαραγωγών παρακαλώντας για μείωση των τιμών αλλά οι Άραβες δεν έχουν καμία πρόθεση να πουλήσουν τον στρατηγικό τους εταίρο, τη Ρωσία στο παγκόσμιο πετρελαϊκό παιχνίδι.

Στοιχεία αντλήθηκαν από το σχετικό άρθρο του Γιώργου Ηλιόπουλου στο προσεχές τεύχος του περιοδικού «Τρίτο Μάτι».

Fosonline.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αεροδρόμιο, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από περιστατικό στη Σαουδική ΑραβίαΔΙΕΘΝΗ

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ – ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Φόβοι για νέες επιθέσεις σε αεροδρόμια

Διεθνής συνάντηση, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από τη G20 στην ΑτλάνταΔΙΕΘΝΗ

G20 ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: Ρήγμα για Ουκρανία, Ιράν και Κίνα – Ακυρώθηκε η κοινή φωτογραφία

Υγειονομικό προσωπικό με προστατευτικό εξοπλισμό, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από το ΚονγκόΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΝΓΚΟ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΠΟΛΑ: Ο ιός εξαπλώνεται σε άλλες αφρικανικές χώρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *