ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Για πολυήμερο κύμα καύσωνα σε Ευρώπη και Βαλκάνια προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, κόκκινος συναγερμός στη Γαλλία

· Κατοχικά Νέα

Η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύτηκε στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε «κόκκινο συναγερμό» για τον καύσωνα στη Γαλλία, οι υπαίθριες συναθροίσεις φιλάθλων ματαιώθηκαν στην Ισπανία, η Βρετανία προειδοποιεί τους πολίτες για «τροπικές νύχτες»:
H Ευρώπη  και τα Βαλκάνια ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν ένα κύμα καύσωνα που μπορεί να σπάσει κάθε ρεκόρ για Ιούνιο μήνα.

Αυτός είναι ο δεύτερος καύσωνας που βιώνει η Δυτική Ευρώπη μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα καθιστά εντονότερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ιδίως τα κύματα ζέστης.

Στη Γαλλία, τα θερμόμετρα δείχνουν σήμερα θερμοκρασίες γύρω στους 40°C και 35 διαμερίσματα έχουν τεθεί σε μέγιστο συναγερμό. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους πολίτες «να προσέχουν ο ένας τον άλλον» και ιδίως τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τους ευάλωτους ανθρώπους.

Λόγω της ακραίας ζέστης πολλές πόλεις ακύρωσαν τις συναυλίες που επρόκειτο να δοθούν σήμερα σε πλατείες, δρόμους και μπαρ, στο πλαίσιο της δημοφιλούς Γιορτής της Μουσικής. Στο Παρίσι, τη Λιόν και το Στρασβούργο, οι εκδηλώσεις έγιναν κανονικά, ωστόσο η συναυλία που επρόκειτο να δοθεί κάτω από την πυραμίδα του Λούβρου ματαιώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να περιοριστεί ο κίνδυνος για τους πολίτες, η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύτηκε στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε «κόκκινο συναγερμό» αλλά και σε ορισμένα από τα διαμερίσματα που έχουν τεθεί σε «πορτοκαλί συναγερμό» από τη μετεωρολογική υπηρεσία. Η κατάσταση αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί αύριο Δευτέρα και εκατοντάδες σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ματιέ Λεφέβρ.

Στην Ισπανία, δεν θα υπάρχει «ζώνη φιλάθλων» στη Μαδρίτη

Η αναμετάδοση του αγώνα μεταξύ της Ισπανίας και της Σαουδικής Αραβίας σε γιγαντοοθόνη στο κέντρο της Μαδρίτης ακυρώθηκε λόγω του καύσωνα.

Ο δήμος και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία πήραν αυτήν την απόφαση μετά το έκτακτο καιρικό δελτίο που εξέδωσε η AEMET για την περιοχή της Μαδρίτης, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου. Δεκατρείς περιφέρειες της χώρας είναι σε «πορτοκαλί συναγερμό» και η Χώρα των Βάσκων σε «κόκκινο», στο υψηλότερο επίπεδο.

Πηγή: www.protothema.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική εικόνα Φρανκφούρτης, όχι από τις διαδηλώσειςΔΙΕΘΝΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: Οι διαδηλώσεις της Gen Z εξαπλώνονται σε δεκάδες πόλεις

Ενδεικτική εικόνα πλοίου, όχι από την κινεζική περιπολία στην ΤαϊβάνΔΙΕΘΝΗ

ΤΑΪΒΑΝ – ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ: Η Ταϊπέι φοβάται πρόβα ναυτικού αποκλεισμού

Βιομηχανική εγκατάσταση, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από το ΚστόβοΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΣΙΑ – ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ DRONES ΣΤΟ ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ: Σοβαρές ζημιές σε βιομηχανική εγκατάσταση, αναφορές για πλήγμα σε διυλιστήριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *