in

Γερμανία: Η Αστυνομία παραποιεί τα στατιστικά των εγκλημάτων από μετανάστες

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η γερμανική Αστυνομία φέρεται να παραποιεί τα στατιστικά των εγκλημάτων που γίνονται από μετανάστες ώστε να διατηρηθεί η ηρεμία στη χώρα. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη η Γερμανική εφημερίδα Hannoversche Allgemeine ενώ και η Γερμανική τηλεόραση ARD προχώρησε σε ρεπορτάζ για το θέμα.

Ακολουθεί το video του ARD: «Οι στατιστικές για τα εγκλήματα δείχνουν πως οι πρόσφυγες, κατά μέσο όρο, έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να διαπράξουν κάποιο έγκλημα σε σχέση με τους ντόπιους» υποστήριζε ο Thomas De Maiziere το 2015. Το 37% όσων αιτούνται άσυλο παραβιάζουν τους κανόνες των καταλυμάτων που φιλοξενούνται, ή παραβιάζουν τη νομοθεσία για όσους αιτούνται άσυλο, το 30% κλέβουν και το 19% κάνουν απάτες.

Το ποσοστό των εγκληματιών προσφύγων που διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα είναι λιγότερο από 1% (σύμφωνα με τα στατιστικά του 2014). Αυτά, σύμφωνα με τους αριθμούς της στατιστικής, που συγκεντρώνονται από ανθρώπους. Η εφημερίδα Hannoversche Allgemeine έθεσε την ερώτηση, εάν τα στατιστικά στοιχεία για τη βία είναι παραποιημένα.

Ο αστυνομικός που μίλησε με τον δημοσιογράφο δήλωσε πως «δεν υπάρχει ψέμα, τίποτα δεν είναι σιωπηλό, αλλά τα πράγματα εσκεμμένα αποκρύπτονται. Υπάρχουν εντολές να ερμηνεύουμε τα περιστατικά για να διατηρήσουμε την ειρήνη μεταξύ των πολιτών».

Ο δημοσιογράφος Ντίττερ Βόνκα συναντήθηκε με τον αστυνομικό και τώρα ξέρει πως ακριβώς παραποιούνται τα στατιστικά στοιχεία. «Δεν υπάρχει γραπτή οδηγία για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων. Υπάρχουν ορισμένοι όροι, όπως για παράδειγμα οι δολοφονίες τιμής ή τα σεξουαλικά αδικήματα, που, αν είναι δυνατόν, δεν πρέπει να εμφανίζονται στις αναφορές.

Στην περίπτωση που αυτοί οι όροι εμφανίζονται στις αστυνομικές αναφορές, από ό, τι έχω καταλάβει, ο επικεφαλής της αστυνομίας σημειώνει στην έκθεση: «Παρακαλούμε να επανεξεταστεί». Αυτό είναι το σήμα προς τον αστυνομικό που συνέταξε την έκθεση, να μην χρησιμοποιεί συγκεκριμένους όρους που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προκλητικοί και να επηρεάσουν αρνητικά τα στατιστικά στοιχεία.

Στις στατιστικές υπάρχει ο όρος «επίθεση» αντί για «σεξουαλική επίθεση» χωρίς περαιτέρω εξειδίκευση. Αυτό σημαίνει ότι τα στατιστικά στοιχεία ζυγίζονται διαφορετικά και παρουσιάζονται διαφορετικά, σε σχέση με τις λεπτομέρειες που θα έπρεπε να αποκαλυφθούν». Εάν αυτή είναι η πραγματικότητα, τότε η Γερμανία και η Ευρώπη αναμένεται να βιώσουν πολύ δύσκολες περιόδους τα προσεχή χρόνια.

ΠΗΓΗ: Cosmostatus,defence-point.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τραμπ σε Ευρώπη: Πάρτε πίσω τους τζιχαντιστές που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Συρία

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019