Διαφημίσεις

Η προώθηση της φυσιολογικής κατανάλωσης εντόμων συνεχίζεται εδώ και χρόνια, με τους επιστήμονες να προβάλλουν το γάλα κατσαρίδας  ότι είναι «πιο θρεπτικό» από το αντίστοιχο αγελαδινό.

Το 2016, μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Βιολογίας Βλαστοκυττάρων και Αναγεννητικής Ιατρικής (InStem) στην Ινδία ανέλυσε την αλληλουχία ενός κρυστάλλου πρωτεΐνης που βρέθηκε στο μέσο του εντέρου της κατσαρίδας, είδος σκαθαριού του Ειρηνικού Diploptera punctata ). Ο κρύσταλλος που βρέθηκε στο γάλα που εκκρίνει το έντομο για να ταΐσει τα μικρά του ήταν πάνω από τρεις φορές πιο θρεπτικό από το αγελαδινό γάλα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του InStemαυτός ο κρύσταλλος που βρέθηκε στο D. punctata θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη διατροφή του πληθυσμού στο μέλλον. Ένας κρύσταλλος πρωτεΐνης περιέχει περισσότερο από το τριπλάσιο ποσό ενέργειας που βρίσκεται σε ισοδύναμη ποσότητα βουβαλίσιου γάλακτος.

Βλέποντας ότι η απόκτηση του κρυστάλλου από τα έντομα δεν είναι μια εφικτή προσπάθεια, οι επιστήμονες αποφάσισαν να προσδιορίσουν την αλληλουχία των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των κρυστάλλων πρωτεΐνης γάλακτος – κάτι που κατάφεραν με επιτυχία. Τώρα, ελπίζουν να αποκτήσουν την μαγιά που θα τους επιτρέψει να παράγουν τον κρύσταλλο πρωτεΐνης γάλακτος σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.

Η Shanchari Banerjee, μια ερευνητής και μέλος της ομάδας που συνέθεσε τους κρυστάλλους πρωτεΐνης γάλακτος, περιέγραψε το υποτιθέμενο γάλα κατσαρίδας. Είπε στους Times of India το 2016«[Είναι] σαν ένα πλήρες φαγητό… [με] πρωτεΐνες, λίπη και σάκχαρα. Αν κοιτάξετε τις πρωτεϊνικές αλληλουχίες, έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα».

Ο επικεφαλής επιστήμονας Subramanian Ramaswamy, εν τω μεταξύ, ανέδειξε το γάλα κατσαρίδας ως «τρόφιμο που απελευθερώνεται από το χρόνο» με πλούσιες θερμίδες σε θρεπτικά συστατικά. Καθώς η πρωτεΐνη στο γάλα της κατσαρίδας αφομοιώνεται, οι κρύσταλλοι γάλακτος από το D. punctata απελευθερώνουν περισσότερη πρωτεΐνη με ισοδύναμο ρυθμό για να συνεχιστεί η πέψη.

Σχετικῶς μέ τό γάλα κατσαρίδας ἄρθρο τοῦ 2018,ἐδῶ

«Αν χρειάζεστε φαγητό που είναι θερμιδικά υψηλό, έχει απελευθερωθεί [και είναι] πλήρες, αυτό είναι που θέλετε », είπε. Ο Ramaswamy τόνισε επίσης ότι το γάλα κατσαρίδας είναι «πολύ σταθερό» και «μπορεί να είναι ένα φανταστικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης».

 

Το WEF σχεδιάζει να καταργήσει την κτηνοτροφία

Η εισαγωγή του γάλακτος κατσαρίδας ως πιο θρεπτικής πηγής πρωτεΐνης από τα βοοειδή προοιωνίζεται καλά με το σχέδιο του παγκοσμιοποιητικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την εξάλειψη της εκτροφής βοοειδών στο όνομα της «ανακούφισης της κλιματικής αλλαγής».

Ένα άρθρο του Ιουλίου 2021 στον ιστότοπο του WEF που έγραψε ο Antoine Hubert, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πρωτεΐνης εντόμων Ynsect, θεωρούσε την κατανάλωση εντόμων ως καλύτερη επιλογή.

«Τα έντομα είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης που απαιτεί λιγότερους πόρους από τη συμβατική αναπαραγωγή», έγραψε.

 

«Μελέτες υποδεικνύουν ότι για την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης που παράγεται, τα έντομα –ειδικά οι αλευροσκώληκες– απαιτούν πολύ λιγότερη γη από άλλες πηγές ζωικών πρωτεϊνών. Μια [ξεχωριστή] μελέτη για τους γρύλους δείχνει ότι είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικοί στη μετατροπή των ζωοτροφών σε κρέας από το κοτόπουλο, τουλάχιστον τέσσερις φορές πιο αποτελεσματικοί από τους χοίρους και 12 φορές πιο αποτελεσματικοί από τα βοοειδή».

 

Ένα βίντεο από το Business Insider που παρουσίαζε μια φάρμα γρύλων στον Καναδά υπερασπίστηκε επίσης τα έντομα ως πηγή πρωτεΐνης . «Οι γρύλοι περιέχουν στην πραγματικότητα περισσότερη πρωτεΐνη από το βόειο κρέας – χωρίς καμία περιβαλλοντική ζημιά», είπε ο αφηγητής του βίντεο. Στελέχη της Entomo Farms στο Οντάριο που φορούσαν μάσκες το επιβεβαίωσαν, λέγοντας ότι η χρήση γρύλων ως τροφή αντιμετωπίζει τα περιβαλλοντικά ζητήματα που υποτίθεται ότι προέρχονται από την κατανάλωση κρέατος.

Η εγκατάσταση συγκομίζει περίπου 50 εκατομμύρια γρύλους την εβδομάδα για χρήση ως ανθρώπινη τροφή. Μετά τη συγκομιδή, τα τριζόνια είτε αλέθονται σε σκόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αλεύρι, είτε αφήνονται ως έχουν για να τα «τσιμπολογήσουν ολόκληρα σαν πατατάκια». (Σχετικό: Πλάνα από φάρμα κρίκετ στον Καναδά υπογραμμίζει την παγκοσμιοποίηση της προσπάθειας για την αντικατάσταση του βοείου κρέατος με ζωύφια. )

 

Είναι αλήθεια ότι η Entomo Farms – μέσω του banner της Actually Foods – έχει αρχίσει να πουλά σνακ εμπλουτισμένα με αλεύρι γρύλων . Το Cheddar Jalapeno Puffs με βάση το καλαμπόκι, το οποίο αναφέρει το “βιολογικό αλεύρι γρύλων” ως συστατικό, πωλείται τώρα στα καναδικά σούπερ μάρκετ.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο που μιλά για την προώθηση για την φυσιολογική κατανάλωση εντόμων, όπως το  γάλα κατσαρίδας και το αλεύρι από γρύλους.

Ἀπό : newstargetcom

Μᾶς λένε,λοιπόν  :

 

Τί γνωρίζατε περί γάλακτος μέχρι σήμερα ; 

Ξεχᾶστε το. 

Τώρα ἦρθε τό « γάλα κατσαρίδας» μεγαλώνει,μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά ἑρπετά ! 

Νά τό πιεῖτε καί νά πεῖτε καί τό ἄσμα,βρωμερά ἑρπετά. Καμπαλάκια…

Ἐμεῖς συνεχίζουμε νά μεγαλώνουμε τά παιδιά μας ὅπως ἡ Ἀνθρώπινη παράδοσις ἐπιβάλει ! 

τρέξε,τρέξε μικρούλη,γῖνε ΑΝΔΡΑΣ μικρούλη,ΑΝΔΡΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΓΕΡΟΣ ! 

 

Ἡ Πελασγική
sxolianews



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Γάλα κατσαρίδας μεγαλώνει,μεγαλώνει,μεγαλώνει γερά ἑρπετά !”
  1. Γάλα κατσαρίδας, αλεύρι από τζιτζίκια, παϊδάκια από ….κουνούπια !!!! καί μπουτάκια από ψύλλους!!! Άντε καλά πάμε!!!

  2. Αγαπητέ αδελφέ Σωτήριε, έχουν κατά πολύ υπερβή τά όρια τής τρέλας καί παρανοίας καί κυμαίνονται εις εδάφη πλέον γνήσιου δαιμονισμού.

  3. Η κυριαρχία του αρνητικού στην γη, εξαπλώνεται όπως οι ιοί. Πέφτουν σε ύφεση όταν καταλάβουν πλήρως έναν χώρο. Αυτό συμβαίνει τώρα, στίφη κανίβαλων και και κοπροφαγων αναπαράγονται και πολλαπλασιαζονται, καταλαμβανοντας τον πλανήτη με γεωμετρική πρόοδο. Μείνετε υπομονετικά συνδεδεμένοι με την συνείδηση σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek