ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Φόβοι για νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Πρόσφυγες δηλώνουν ότι βυθίστηκε σκάφος με 400 άτομα

· Κατοχικά Νέα

Φόβοι για νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: Πρόσφυγες δηλώνουν ότι βυθίστηκε σκάφος με 400 άτομα

Ανησυχία για μία ακόμη τραγωδία στη Μεσόγειο προκαλούν τα όσα αποκαλύπτουν πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν από δύο πλεούμενα αυτή την εβδομάδα.

Οπως είπαν σε εθελοντές, είδαν ένα άλλο σκάφος, με περίπου 400 άτομα, να βυθίζεται, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children. Ηδη έχει επιβεβαιωθεί ότι αυτή την εβδομάδα βυθίστηκαν ή ανατράπηκαν τρία σκάφη με πρόσφυγες στη Μεσόγειο και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 60 σοροί, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών. Εκατοντάδες άνθρωποι ακόμη θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η πιθανότητα τέταρτου ναυαγίου, την Πέμπτη δεν έχει καν αναφερθεί, δήλωσε η Τζοβάνα ντι Μπενεντέτο, εκπρόσωπος της συγκεκριμένης οργάνωσης στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλεούμενο αυτό, μαζί με ένα αλιευτικό κι ένα φουσκωτό, απέπλευσαν από τη Σαμπράτα της Λιβύης αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τα όσα είπαν διασωθέντες πρόσφυγες από άλλο ναυάγιο. Το φουσκωτό είχε δική του μηχανή, αλλά το μικρότερο αλιευτικό, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί περίπου 400 μετανάστες, δεν είχε. Το ρυμουλκούσε το μεγαλύτερο αλιευτικό, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί περίπου 500 άνθρωποι.

Σταδιακά το μικρότερο πλεούμενο άρχισε να βάζει νερό και, όταν ο καπετάνιος του μεγαλύτερου σκάφους έδωσε εντολή στο πλήρωμα να κόψει το σχοινί με το οποίο το ρυμουλκούσε, βυθίστηκε με αποτέλεσμα να χαθούν οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων. Οι επιβαίνοντες στα άλλα δύο πλεούμενα δεν διασώθηκαν παρά ώρες αργότερα.

«Υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά», είπαν οι διασωθέντες, σύμφωνα με τη Ντι Μπενεντέτο. «Συγκεντρώσαμε μαρτυρίες από πολλούς ανθρώπους που διασώθηκαν κι από τα δύο σκάφη (σ.σ. το φουσκωτό και το αλιευτικό). Όλοι λένε ότι είδαν το ίδιο πράγμα».

Κατόπιν εντολής του δικαστηρίου της Ραγκούζα η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που υποπτεύεται ότι είναι ο πλοίαρχος του μεγαλύτερου πλεούμενου, μετέδωσε το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Η αστυνομία παίρνει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες σχετικά με την πιθανή τραγωδία, ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα la Repubblica.

iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Χρηματιστηριακές τιμές σε οθόνη, ενδεικτική φωτογραφία αρχείου, όχι γράφημα του δείκτη STAR50ΔΙΕΘΝΗ

ΚΙΝΑ: «ΕΞΑΫΛΩΘΗΚΑΝ» 480 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – Έσκασε η φούσκα της τεχνητής νοημοσύνης;

Το Μονακό, ενδεικτική φωτογραφία αρχείου, όχι ο τόπος του θανάτου του Αντουάν ντε ΜασίΔΙΕΘΝΗ

ΜΟΝΑΚΟ: Νεκρός στα 29 του συγγενής του πρίγκιπα Αλβέρτου – Το βίντεο, η κράτηση και τα αναπάντητα ερωτήματα

Ασθενοφόρο σε κίνηση – ενδεικτική φωτογραφία αρχείου, όχι από την αεροδιακομιδή της ασθενούς με Έμπολα. Φωτογραφία camilo jimenez / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

ΕΜΠΟΛΑ: Αεροδιακομιδή ασθενούς στην Ελβετία – Το μυστήριο της μόλυνσης και οι 52 επαφές στη Νιγηρία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *