ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Φορτηγό παρέσυρε πλήθος σε θρησκευτική τελετή στην Ινδία – Τουλάχιστον οκτώ νεκροί

· Κατοχικά Νέα

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο απολογισμός δυστυχήματος στην Ινδία, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος κατά τη διάρκεια θρησκευτικής πομπής προς τιμήν του Γκανέσα, θεού της σοφίας, των τεχνών και των γραμμάτων. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 12/09 στην περιοχή Χασάν, στο χωριό Μοσάλε Χοσαχάλι, κατά την τελευταία ημέρα των εορτασμών του Γκανέσα Τσατούρτι.

Αστυνομικές πηγές που επικαλούνται τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το τραγικό συμβάν συνέβη περίπου στις 8:45 μ.μ. (τοπική ώρα). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι νεαρά αγόρια». Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το όχημα έπεσε πάνω σε πιστούς την ώρα που συμμετείχαν σε τελετή βύθισης του αγάλματος του Γκανέσα και προερχόταν από το Αρακαλαγκούντου.

Το φορτηγό φέρεται να προσπάθησε να αποφύγει μια μοτοσικλέτα που ερχόταν από απέναντι, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο. Ο οδηγός τραυματίστηκε, νοσηλεύεται και έχει τεθεί υπό κράτηση, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Χασάν, Μοχάμεντ Σουτζέτα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ άλλοι τρεις υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Από τους 25 τραυματίες, οι 18 διακομίστηκαν στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών του Χασάν (HIMS), ενώ οι υπόλοιποι επτά μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός της Καρνατάκα, Σινταραμάια, εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στο Χ τη «βαθιά του θλίψη» για την τραγωδία, ανακοινώνοντας οικονομική ενίσχυση 500.000 ρουπιών για τις οικογένειες των θυμάτων.

«Είναι βαθιά λυπηρό να μαθαίνω την είδηση ότι αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 20 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα φορτηγό συγκρούστηκε με μια πομπή προς τιμήν του Γκανέσα στο Χασάν. Προσεύχομαι οι ψυχές των νεκρών να βρουν γαλήνη και οι τραυματίες να αναρρώσουν το συντομότερο δυνατό», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε δεύτερο μήνυμά του, υπογράμμισε: «Εκ μέρους της κυβέρνησης, θα δοθεί αποζημίωση 500.000 ρουπίες σε κάθε οικογένεια των θυμάτων. Η κυβέρνηση θα αναλάβει επίσης τα ιατρικά έξοδα για τη θεραπεία των τραυματιών του ατυχήματος. Είναι μια βαθιά οδυνηρή στιγμή. Ας σταθούμε όλοι στο πλευρό των οικογενειών που έχουν πληγεί από αυτή την τραγωδία».

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πόλη και τοπίο στο ΣουδάνΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: Νέοι βομβαρδισμοί σε Νιάλα και Ουάντ Μαντάνι – Drone χτύπησε μεγάλη εγκατάσταση καυσίμων

Εκτόξευση πυραύλου SpaceXTech

SpaceX: Το Starship μπήκε για πρώτη φορά σε τροχιά – Ιστορικό ορόσημο για το πρόγραμμα Artemis

Νυχτερινός φωτισμός ευρωπαϊκής πόλης και ενεργειακή κρίσηΔΙΕΘΝΗ

«Σβήστε τα φώτα»: Η Κομισιόν επαναφέρει μέτρα τύπου 2022 ενόψει χειμώνα – Πίεση σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *