ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Φονικές κατολισθήσεις και βροχοπτώσεις στο Nεπάλ – 11 νεκροί, 8 αγνοούμενοι

· Κατοχικά Νέα

Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και ξαφνικές πλημμύρες στο Νεπάλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι τις τελευταίες 36 ώρες, ενώ αποκλείστηκαν τομείς-κλειδιά του οδικού δικτύου, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

Ακόμη οκτώ άνθρωποι αγνοούνται, καθώς είτε παρασύρθηκαν από τα νερά πλημμυρών ή θάφτηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων, ενώ ακόμη 12 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Νταν Μπαχαντούρ Καρκί, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους και να απομακρύνουν συντρίμμια που έφεραν οι κατολισθήσεις χρησιμοποιώντας βαριά μηχανήματα έργου, πρόσθεσε.

Στο νοτιοανατολικό Νεπάλ ο ποταμός Κόσι, που προκαλεί πολύνεκρες πλημμύρες στην ανατολική ινδική πολιτεία Μπιχάρ σχεδόν κάθε χρόνο, έχει φθάσει πάνω από το επίπεδο κινδύνου κι οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους «να παραμείνουν σε επαγρύπνηση» καθώς υπάρχει κίνδυνος «πιθανών πλημμυρών», είπε ο Μπεντ Ρατζ Φουγιάλ, τοπικός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επίπεδο των υδάτων ανεβαίνει σε αρκετούς ακόμη ποταμούς, ενώ στην πρωτεύουσα Κατμαντού, που περιβάλλεται από λόφους, ποτάμια υπερχείλισαν, δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα με ανθρώπους μέσα στα νερά μέχρι τη μέση κι άλλους που προσπαθούσαν να απομακρύνουν νερά από τα σπίτια τους με κουβάδες.

Οι νεκροί σε όλο το Νεπάλ από τα μέσα Ιουνίου, όταν άρχισαν οι βροχές του μουσώνα, έχουν ξεπεράσει τους 50. Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων, πλημμυρών και κεραυνών κάθε χρόνο στην κυρίως ορεινή χώρα την περίοδο του μουσώνα, που συνήθως αρχίζει στα μέσα Ιουνίου και διαρκεί ως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι εκτοπίστηκαν εξαιτίας πλημμυρών στη βορειοανατολική ινδική πολιτεία Ασάμ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Το USS Abraham Lincoln φτάνει στην Ταϊλάνδη μετά από πάνω από 250 ημέρες στη θάλασσαΔΙΕΘΝΗ

Το USS Abraham Lincoln φτάνει στην Ταϊλάνδη μετά από πάνω από 250 ημέρες στη θάλασσα

Κύπρος: Τουρκικό βαθυσκάφος στη μάχη για τους 20 αγνοουμένους του Filo JetΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Τουρκικό βαθυσκάφος στη μάχη για τους 20 αγνοουμένους του Filo Jet

Αλγερία: Ο πρόεδρος ζητά θανατική ποινή για εμπρηστές δασικών πυρκαγιώνΔΙΕΘΝΗ

Αλγερία: Οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο, ενώ ο Τεμπουν ζητά θανατική ποινή «με εκτέλεση» για εμπρηστές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά