ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Φλέγεται η Μ.Ανατολή: Ο ISIS ξεκινά τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου – Σε πολεμική ετοιμότητα Χεζμπολάχ και Ισραήλ (βίντεο)

· Κατοχικά Νέα

Η «φωτιά» του πολέμου της Συρίας έχει ήδη διαχυθεί στις ακτές της Μεσογείου και στο κράτος του Λιβάνου  και για αυτό εργάζονται οι τζιχαντιστές εδώ και δύο χρόνια, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους  έχουν καταφύγει στα βουνά Qalamoun στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, επιδιώκοντας  να αποκτήσουν τον έλεγχο των γύρω χωριών του Λιβάνου, για να υποστηρίξουν τις θέσεις μάχης τους, δήλωσε ο επικεφαλής του «κυρίου μηχανισμού» ασφαλείας του Λιβάνου.

Ο Λιβανέζος υποστράτηγος Αμπάς Ιμπραήμ επικεφαλής των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας, έθεσε τις δυνάμεις του  σε ύψιστη υψηλή επιφυλακή για την αντιμετώπιση των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών μαχητών  από  το λιβανικό έδαφος, κοντά στα βουνά Qalamoun, που οριοθετούν τα ανατολικά σύνορα του Λιβάνου με την Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε τις μικρές στρατιωτικές δυνατότητες, που διαθέτει ο λιβανικός στρατός, για να αντικρούσει τους καλά εκπαιδευμένους, εξοπλισμένους και ιδεολογικά φανατισμένους τζιχαντιστές.

Φλέγεται η Μ.Ανατολή: Ο ISIS ξεκινά τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου – Σε πολεμική ετοιμότητα Χεζμπολάχ και Ισραήλ (βίντεο) - Εικόνα0

Ο υποστράτηγος Ιμπραήμ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του γραφείου του Γενικής Ασφαλείας του Λιβάνου, δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος, έχει  πρόσφατα ενισχυθεί με μεγάλους αριθμούς εκπαιδευμένων  μαχητών  στον τομέα Qalamoun με στόχο τη διασφάλιση των  διασυνοριακών περασμάτων  για την υποστήριξη των πολεμικών  δραστηριοτήτων του στην Συρία .

« Το Ισλαμικό Κράτος δεν θέλει να κυριαρχήσει Qalamoun … αλλά θέλει να το χρησιμοποιήσει  για να εξασφαλίσει τα μετόπισθεν του  στην περιοχή μέσω του ελέγχου των χωριών του Λιβάνου, που βρίσκονται  σε επαφή με την περιοχή Qalamoun», είπε ο λιβανέζος υποστράτηγος.

Από την άλλη πλευρά το Ισραήλ είναι πανέτοιμο με την δημιουργία της αεράμυνας με την επωνυμία «Ασπίδα του Δαυίδ» αναμένοντας τους ισλαμιστές να κατηφορίσουν προς Μεσόγειο.

Δυστυχώς όμως η παρουσία των Τζιχαντιστών απέναντι σχεδόν  στην Ελλάδα κτυπάει καμπανάκι για την λήψη μέτρων , σε συνδυασμό με την παρουσία ισλαμιστών στην Λιβύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «ισλαμική μέγγενη» στην ΝΑ Μεσόγειο σε συνδυασμό με την παρουσία και στο Σινά ακραίων ισλαμικών στοιχείων σημαίνει ότι «κάποιοι» έχουν βάλει στο μάτι αυτήν την πλούσια παγκοσμίως σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων περιοχή της Μεσογείου.  Ο νοών…νοείτω

pentapostagma

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Κατάρ: Βουτιά 96% στις εξαγωγές LNG μέσα στον πόλεμο – Η Ευρώπη χάνει έναν κρίσιμο προμηθευτή

Σημαία του ΝΑΤΟ για άρθρο σχετικά με την αναθεώρηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην ΕυρώπηΔΙΕΘΝΗ

Πεντάγωνο: Τέσσερα σενάρια για τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη – Τι μπορεί να αλλάξει στο ΝΑΤΟ

ΔΙΕΘΝΗ

Νεπάλ–Θιβέτ: Σχεδόν 1.500 αγνοούμενοι μετά τις καταστροφικές πλημμύρες – Πάνω από 800 είναι ξένοι

Μία απάντηση στο “Φλέγεται η Μ.Ανατολή: Ο ISIS ξεκινά τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου – Σε πολεμική ετοιμότητα Χεζμπολάχ και Ισραήλ (βίντεο)”

  1. ελα ρε φιλε!!!
    το γα***νε και ψωφισε!!
    να “πεσει” ληξη λεμε!!!!!!
    δεν τραβαει αλλο πια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά