ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

«Εργοστάσιο» μωρών στη Νιγηρία – Απελευθερώθηκαν 19 έγκυες

· Κατοχικά Νέα

Οι έγκυες ήταν ηλικίας 15-28 ετών

Η αστυνομία του Λάγος ανακοίνωσε σήμερα ότι διέσωσε 19 νεαρά κορίτσια, που ήταν έγκυες και ήταν ηλικίας 15-28 ετών, από ένα «εργοστάσιο μωρών», τα οποία σκόπευαν να πουλήσουν στη Νιγηρία.

«Ενημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες ορισμένων προσώπων που κρατούσαν αιχμάλωτες έγκυες γυναίκες και μωρά για να τα πουλήσουν μετά τον τοκετό» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της πολιτείας του Λάγος Μπάλα Ελκάνα.

«Έπειτα από έρευνα, μπορέσαμε να διασώσουμε 19 έγκυες γυναίκες (ηλικίας 15-28 ετών) και τέσσερα μωρά» πρόσθεσε ο αξιωματικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ορισμένες τις είχαν ξεγελάσει, πίστευαν ότι θα πάνε στο Λάγος για να βρουν δουλειά και βρέθηκαν παγιδευμένες» περιέγραψε ο Ελκάνα, επιβεβαιώνοντας ότι άλλες «γνώριζαν πολύ καλά το τι θα έκαναν» και ήλπιζαν να κερδίσουν χρήματα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, που διεξήχθη τη 19η Σεπτεμβρίου, αφορούσε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες, τρεις κατοικίες και ένα ξενοδοχείο στο Ισέρι Όσουν, στα περίχωρα της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας με πληθυσμό 20 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας ανέφερε, επίσης, ότι δύο ύποπτοι έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ ένας τρίτος διέφυγε και αναζητείται από τις αρχές.

Τα παιδιά πωλήθηκαν έναντι 300.000 νάιρα (760 ευρώ) για τα κορίτσια και 500.000 νάιρα (1.265 ευρώ) για τα αγόρια, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Δεν έχουμε αποσαφηνίσει σε ποιον και για ποιον σκοπό πουλήθηκαν» τόνισε ο Ελκάνα.

Η διακίνηση ανθρώπων, που περιλαμβάνει την πώληση παιδιών, είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο έγκλημα στη Νιγηρία, πίσω από τη διαφθορά και τη διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Lucia Sisic, Miss Austria 2024ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε στα 22 της η Lucia Sisic, Miss Austria 2024 – Η μάχη με το συγγενές καρδιολογικό πρόβλημα

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία απέλασε 10 Ρώσους διπλωμάτες – Η Μόσχα προαναγγέλλει σκληρή απάντηση

Πετρελαιοφόρο στις φλόγες ανοικτά της Σαουδικής ΑραβίαςΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι χτύπησαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία – 73 τραυματίες και νέος φόβος για την παγκόσμια ενέργεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά