15:59 - 11/01/2021

ΕΡΧΕΤΑΙ το ψηφιακό Ευρώ! Ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ:Ελπιζουμε μια μερα ο Ελληνας να μαθει και αυτοι που γνωρισαν να θυμηθουν ποιος προσπασθησε να εμποδισει αυτη την εξελιξη ρισκαρωντας τα παντα , η φαντασια μονο φτανει πλεον να κατανοησουν ολοι τους λογους του κρυφου πολεμου και αποδομησης μας με ολα τα μεσα σε οποια προσπαθεια μας …και τοτε αλλα και μεχρι σημερα ..μηπως και αυτοι που ειναι επικινδυνοι δυναμωσουν και ξανα σταθουν μπροστα ! !

Ανέπαφες πληρωμές για να μην… κολλήσουμε κορωνοϊό. Στην Ιταλία ξεκίνησαν.!!!

Λέτε σε λίγο να πληρώνουμε κάποιον με μετρητά σε ευρώ και να παίρνουμε ψηφιακά ρέστα;;;

Μην σας κάνει εντύπωση!!!

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκπονεί τεχνική μελέτη σε σχέση με την έκδοση του ψηφιακού ευρώ.

Μάλιστα η ΕΚΤ ζητά γνώμες στο θέμα, δημοσιεύοντας στο Twitter:

Όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες «νοῖ» του εγχειρήματος στόχος της εισαγωγής του ψηφιακού ευρώ είναι:

η ευκολότερη χρηματοδότηση επιχειρήσεων αλλά και τραπεζών κατά την διάρκεια κρίσεων
η μείωση του κόστους των συναλλαγών
η ταχύτητα
η διαθεσιμότητα μέσου πληρωμών σε φυσικές καταστροφές, πολέμους, πανδημίες
η ευκολία
η πρόληψη οικονομικών εγκλημάτων.

Όπως ισχυρίζονται, με βάση πάντα την μελέτη, το ψηφιακό ευρώ δεν θα υποκαταστήσει το φυσικό ευρώ και τα μετρητά. Δεν θα είναι ένα παράλληλο νόμισμα σε κυκλοφορία, ενώ έχει μεν την ίδια ισοτιμία, ωστόσο δύναται να έχει διαφορετικό επιτόκιο, με στόχο να αποθαρρυνθούν, όπως διατείνονται, κερδοσκοπικά παιχνίδια, τεράστιες αναλήψεις μετρητών από τις τράπεζες κτλ.

Εκτός του επιτοκίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι σε θέση να παίρνει αποφάσεις σε σχέση με την ποσότητα του ψηφιακού ευρώ. Τουτέστιν θα ορίζει την νομισματική του κυκλοφορία. Θα αποφασίζει πόσα ψηφιακά ευρώ θα κυκλοφορούν. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως κατά αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να ελέγξουν για… κακούς σκοπούς την κυκλοφορία του χρήματος, όπως συμβαίνει και με τα μετρητά.

Αναφορικά με την έκδοση του ψηφιακού ευρώ, η τεχνική μελέτη της ΕΚΤ είναι της άποψης πως πρέπει να γίνεται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες. Αυτό γιατί οι πολίτες μιας χώρας είναι ευκολότερο να εμπιστευτούν τις δικές τους εθνικές τράπεζες από ότι μια ξένη. Ουσιαστικά όμως οι εθνικές τράπεζες θα είναι παρακλάδια της Κεντρικής, η οποία θα ορίζει την κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ.

Και τώρα το σημαντικότερο!!! ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ!!! Εξαιτίας της ψηφιακής φύσης του ψηφιακού ευρώ, ο εκδότης του νομίσματος (π.χ. ΕΚΤ, η εθνική κεντρική τράπεζα ή αργότερα μία νέα παγκόσμια τράπεζα) θα μπορεί να γνωρίζει ποιος κατέχει, πόσα και ποια ψηφιακά ευρώ. Επιπλέον η Κεντρική Αρχή θα παρακολουθεί την πορεία των συναλλαγών, κάτι που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να συμβεί με το ευρώ σε μετρητά. Τα πάντα θα παρακολουθούνται και αν κάποιος δεν είναι «καλό παιδί», θα του αφαιρούνται ψηφιακά ευρώ, αντί να του κοπεί απλά ένα πρόστιμο.

Για να μην υπάρχει όμως αυτός ο φόβος, οι ιθύνοντες αναφέρουν πως γίνεται εισήγηση, με σκοπό οι συναλλαγές σε ψηφιακό ευρώ, από την πρώτη κίνηση μέχρι την τελευταία, να γίνονται ανώνυμα! Σας έπεισαν;;; Θα διατηρηθεί η ανωνυμία. Δεν θα ανιχνεύει κανείς τα ψηφιακά μας ίχνη;;;

ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προς το δημόσιο συμφέρον και κατόπιν δικαστικής εντολής σε περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων, θα μπορεί να εντοπίζεται η ταυτότητα του κατόχου του ψηφιακού ευρώ. Άρα η εξουσία μπορεί να παρακολουθεί ποιος πήρε τι και γιατί!

Έρχεται λοιπόν το ψηφιακό ευρώ, το οποίο αργότερα, ενδεχομένως, συνενωθεί με άλλα ψηφιακά νομίσματα σε ένα ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα. Οι ψηφιακές συναλλαγές έχουν, ούτως ή άλλως, αυξηθεί μέσω κινητών τηλεφώνων, tablet και υπολογιστών. Σύντομα ίσως γίνονται μέσω ψηφιακών ταυτοτήτων-πορτοφολιών ή εμφυτευμάτων. Η τεχνολογία «καλπάζει« στις μέρες μας. Η κίνηση της ΕΚΤ στοχεύει σε μία “αχρήματη” οικονομία και στη χρήση ψηφιακών νομισμάτων.

Πάντα υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος της χρήσης μη ρυθμιζόμενων και ελεγχόμενων από κεντρικές τράπεζες ψηφιακών νομισμάτων, όπως του bitcoin, που παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις και μπορεί να οδηγήσουν σε απώλειες περιουσίας και σε οικονομική και χρηματοπιστωτική αστάθεια. Ως εκ τούτου, στόχος των Κεντρικών Αρχών είναι να θέσουν σε έλεγχο όλα τα ψηφιακά νομίσματα και να υπάρχει μόνο ένα, με το οποίο θα γίνονται οι όποιες συναλλαγές.

Για να επιταχυνθούν μάλιστα τα πράγματα, η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι, εάν δεν αποφασιστεί η κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να κινηθούν οι καταναλωτές και οι επενδυτές σε μη ρυθμιζόμενα και ελεγχόμενα από κεντρικές τράπεζες νομίσματα.

Σκέφτονται βέβαια πως αν αποφασιστεί η πλήρης αντικατάσταση του φυσικού ευρώ με ψηφιακό, υπάρχει ο κίνδυνος αποκλεισμού κοινωνικών ομάδων, όπως μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, αλλοδαποί κ.ά., που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα ή δεν έχουν καν τραπεζικό λογαριασμό. Η «λύση» είναι να εφοδιαστούν οι πάντες με ψηφιακή ταυτότητα.

Τέλος, η ΕΚΤ υπόσχεται άμεσες πληρωμές, σε πραγματικό χρόνο με μικρό ή σε κάποιες περιπτώσεις με μηδενικό κόστος. Αυτό, όπως διατείνονται, θα διασφαλίζεται μέσω της άμεσης πρόσβασης του καταναλωτή στο πανευρωπαϊκό διατραπεζικό σύστημα ή το πολύ με την μεσολάβηση ενός παρόχου.

Να ετοιμαζόμαστε λοιπόν! Το ψηφιακό ευρώ πλησιάζει για «ανέπαφες και ασφαλείς πληρωμές», υπό τον… «κίνδυνο» του κορωνοϊού. Ήδη μάλιστα στην Ιταλία, o Ιταλικός Σύνδεσμος Τραπεζών έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα, ένα ερευνητικό πρόγραμμα ψηφιακού ευρώ. Τα πάντα επί θύραις!

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. δειτε εδω τα πακια που καλοπερνανε οταν εμεις δε τολμαμε να ξεμυτήσουμε

    https://www.facebook.com/groups/Lathro/permalink/1674779486015061/

  2. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 01/11/2021 @ 6:09 ΜΜ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh