ΕΠΙΘΕΤΙΚΉ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΉ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε στον αμερικανικό διπλωμάτη Anthony Godfrey σημείωμα διαμαρτυρίας σε σχέση με την πρόθεση των αμερικανικών αρχών να διεξαγάγουν έρευνα για την εμπορική αποστολή της χώρας στην Ουάσινγκτον. Η δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η Μόσχα θεωρεί τις ενέργειες της διοίκησης του Τράμπα ως εχθρική πράξη και διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει. Την ίδια στιγμή, οι διπλωμάτες σημειώνουν ότι η ρωσική πλευρά φοβάται την πρόκληση από τις ΗΠΑ.Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει επίσης ότι οι αρχές των ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν τις σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και να αρνούνται να προσβάλλουν την ασυλία των ρωσικών διπλωματικών ιδρυμάτων.

«Διαφορετικά, διατηρούμε το δικαίωμα να ανταλλάξουμε με βάση την αμοιβαιότητα», καταλήγει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Πέμπτη, 31 Αυγούστου η αμερικανική κυβέρνηση απαίτησε ότι η Ρωσία αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2 κλείσει το Γενικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, και διέταξε την άμεση παύση των δραστηριοτήτων της ρωσικής εμπορικής αποστολής στην Ουάσιγκτον, DC και το υποκατάστημά της στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, η αμερικανική πλευρά έχει σφίξει σημαντικά τις απαιτήσεις για τη μετακίνηση ρωσικών διπλωματών και επίσημων αντιπροσωπειών.

Το κτίριο της ρωσικής εμπορικής αποστολής στην Ουάσιγκτον στη λεωφόρο Connecticut έκλεισε για επίσκεψη την 1η Σεπτεμβρίου. Στην αυλή του συγκροτήματος στάθηκαν φορτηγά με διπλωματικούς αριθμούς, και τα παράθυρα κρεμούσαν πυκνά.

Νέα Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ, σε μια συνέντευξη με το πρόγραμμα «Vesti το Σάββατο» από Sergeem Brilovym εξέφρασε την ελπίδα ότι οι περιορισμοί δεν θα παρεμβαίνει με την εργασία του.Σημείωσε ότι ήταν έτοιμος να κληρονομήσει την τοξική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης γύρω από τον προκάτοχό του, Σεργκέι Κισλάκ.

«Είναι ένας ειδικός υψηλού προφίλ που αφιέρωσε τη ζωή του στη διπλωματία με μια κεφαλαία επιστολή. Ο άνθρωπος είναι πολύ αξιοπρεπής. Αυτή είναι μια πλήρης ανοησία – να κατηγορήσουμε τον Ρώσο πρεσβευτή ότι είναι κατάσκοπος. Θα είμαι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτός. Απλά πρέπει να έρθετε ήρεμα, να εγκατασταθείτε, να κοιτάξετε γύρω. Είμαι έτοιμος για τις σκληρότερες ερωτήσεις, προσπαθεί να με τσιμπήσει. Ευχαριστώ το Θεό, βρισκόμουν εδώ και πολύ καιρό στη διπλωματία », είπε ο πρεσβευτής.Σύμφωνα με τον Αντόνοφ, είναι έτοιμος να αγωνιστεί για την ανάπτυξη των ρωσοαμερικανικών σχέσεων. Σημείωσε ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον πρέπει να οικοδομήσουν έναν διάλογο βασισμένο στον αμοιβαίο σεβασμό.»Το κυριότερο για σήμερα είναι να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβολή κυρώσεων. Δεν θα ήθελα να δω τους Αμερικανούς συναδέλφους να ακολουθήσουν αυτήν την πορεία. Δεν θα ήθελα πραγματικά μια αντιπαράθεση. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι ως άτομο που θα απαντήσει, μαζί με άλλους συναδέλφους, για τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, ενδιαφέρεται να είναι σταθερός, σεβαστός, ισότιμος και αμοιβαία επωφελής », τόνισε ο Αντόνοφ.Μέτρα καθρέφτη

Νωρίτερα, ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ράμπακοφ προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα λάβει καθρέφτη μέτρα εάν η Ουάσιγκτον προσπαθήσει να περιπλέξει το έργο των ρωσικών διπλωματών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Εάν οι Αμερικανοί συνεχίσουν να περιπλέκουν τις δραστηριότητες των πρεσβειών και των προξενείων μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε το ζήτημα των αμοιβαίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της κατοπτρικής, θα αυξηθεί στο έπακρο και θα είναι πολύ οξύ», δήλωσε ο Ryabkov δύο ημέρες πριν από την αμερικανική πλευρά νέους περιορισμούς.Η χορήγηση του 44ου Προέδρου των ΗΠΑ Baraka Obamy στο τέλος του Δεκέμβρη 2016 εξέδωσε άλλο πακέτο των αντι-ρωσική κυρώσεις, λόγω της υποτιθέμενης παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές από την πλευρά της Μόσχας και την πίεση στις ΗΠΑ διπλωμάτες εργάζονται στη Ρωσία. Η δέσμη κυρώσεων περιελάμβανε το κλείσιμο της πρεσβείας στην Ουάσινγκτον και την απαγόρευση της πρόσβασης στις διπλωματικές θητείες της μόνιμης αποστολής της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη.

Το καλοκαίρι του 2017, βλέποντας την έλλειψη προόδου στην επιστροφή των διπλωματικών διαπραγματεύσεων περιουσίας, Μόσχα διέταξε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη μείωση του αριθμού των μελών των διπλωματικών αποστολών στη Ρωσία, με 755 άτομα, ισοπέδωση με τον αριθμό των Ρώσων dipsotrudnikov στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, την 1η Αυγούστου, η Ρωσία ανέστειλε τη χρήση από την αμερικανική πρεσβεία όλων των εγκαταστάσεων αποθήκευσης στην οδό Road στη Μόσχα και μια θερινή κατοικία στο Serebryany Bor.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών παραιτήθηκε από τη διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων μη μεταναστών σε ολόκληρη τη Ρωσία. Από την 1η Σεπτεμβρίου, η έκδοση θεωρήσεων συνεχίστηκε, αλλά μόνο στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα. Πριν από αυτό, οι αμερικανικές θεωρήσεις μπορούσαν να αποκτηθούν από αμερικανικά προξενεία στην Αγία Πετρούπολη, το Εκατερίνιμπουργκ και το Βλαδιβοστόκ. Η Ουάσιγκτον εξήγησε τις καινοτομίες μειώνοντας τον αριθμό των διπλωματικών αποστολών στη Ρωσία.Τα τελευταία νέα από τη Ρωσία και τον κόσμο.

ΑΠΟ RUSSIA TUDAY.https://russian.rt.com/world/article/425615-rossiya-diplomaty-amerika-nota

Loading...

2 thoughts on “ΕΠΙΘΕΤΙΚΉ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΉ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *