08:23 - 23/09/2018

Επίθεση πειρατών σε ελβετικό πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας -Απήγαγαν 12 μέλη του πληρώματος

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Επίθεση από πειρατές δέχθηκε φορτηγό πλοίο, υπό σημαία Ελβετίας, ανοιχτά της Νιγηρίας, ενώ απήχθησαν 12 μέλη του πληρώματός του.

Το Glarus μετέφερε σιτάρι από το Λάγκος στο Πορτ Χάρκορτ, στη νότια Νιγηρία, σύμφωνα με τα ελβετικά ΜΜΕ. Η Massoel Shipping, η ναυτιλιακή στην οποία ανήκει το Glarus, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «συνεργάζεται με τις αρχές και ειδικούς για να εξασφαλίσει την ταχεία και ασφαλή απελευθέρωση αυτών που απήχθησαν», δίχως να δώσει στοιχεία για την εθνικότητα των μελών του πληρώματος.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι είναι σε επαφή με τον εφοπλιστή στον οποίο ανήκει το πλοίο, το οποίο είχε συνολικά 19 μέλη πληρώματος.

Οι απαγωγές για λύτρα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία. Πέρυσι ανοιχτά της χώρας έγιναν δέκα απαγωγές συνολικά 65 μελών πληρωμάτων πλοίων.

Οι πειρατές που δρουν στα ανοικτά της Νιγηρίας, του Τόγκο και του Μπενίν είναι γενικά βαριά οπλισμένοι και εξαιρετικά βίαιοι. Καταλαμβάνουν πλοία, συχνά για πολλές μέρες, λεηλατούν τα φορτία τους και κακομεταχειρίζονται τα πληρώματά τους, που είναι όλο και λιγότερο πρόθυμα να ταξιδεύουν σε αυτή την περιοχή. Άλλοι απαγάγουν ναυτικούς και απαιτούν λύτρα για να τους απελευθερώσουν.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Πηγή:iefimerida.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*