in

Επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την εξαφάνιση ενός γιγαντιαίου άστρου

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ένα γιγαντιαίο άστρο στον γαλαξία Kinman Dwarf έχει βάλει δύσκολα στους αστρονόμους καθώς ενώ το είχαν εντοπίσει, εκείνο εξαφανίστηκε.

Οι αστρονόμοι του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου απορούν με την εξαφάνιση ενός άστρου που είχαν εντοπίσει στον γαλαξία Kinman Dwarf, ο οποίος βρίσκεται περίπου 75 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Σύμφωνα με το «Science Daily», ενώ ο γαλαξίας Kinman Dwarf είναι απλά πολύ μακριά για να δουν οι επιστήμονες μεμονωμένα αστέρια που βρίσκονται εκεί, από το 2001 έως το 2011 το φως που εκπέμπεται, «έδειξε σταθερά στοιχεία για το ότι φιλοξενούσε μια φωτεινή μπλε μεταβλητή, δηλαδή «αστέρι περίπου 2,5 εκατομμύρια φορές πιο φωτεινό από τον Ήλιο».

Τον Αύγουστο του 2019, ωστόσο, οι αστρονόμοι που χρησιμοποίησαν το VLT τηλεσκόπιο, δεν μπόρεσαν να βρουν τα σημάδια που προηγουμένως έδειχναν την ύπαρξη αυτού του αστεριού. Μάλιστα, επανέλαβαν τον έλεγχο, αρκετούς μήνες μετά, με ακτίνες Χ, αλλά έλαβαν παρόμοια αποτελέσματα.

Ο Τζος Γκρο του Trinity College Dublin και μέλος της επιστημονικής ομάδας υποστήριξε το εξής:

«Μπορεί να έχουμε εντοπίσει ένα από τα πιο τεράστια αστέρια του τοπικού Σύμπαντος».
Προς το παρόν, οι ερευνητές εξετάζουν δύο πιθανές εξηγήσεις για την φαινομενική εξαφάνιση του αστεριού: Είτε το αστέρι έγινε λιγότερο φωτεινό, ίσως εν μέρει να επισκιάστηκε από σκόνη, είτε συνετρίβη σε μια μαύρη τρύπα χωρίς έκρηξη τύπου supernova.

sputniknews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι» – Τι είπε ο Στεφανής, το «άγνωστο» περιστατικό στο Καστελόριζο (ΒΙΝΤΕΟ)

GEWKWN : Έλληνες η ώρα η μεγάλη πλησιάζει…… ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ