Επίσημα εγκεκριμένο από την ΕΕ: Τέσσερα είδη εντόμων επεξεργάζονται στο φαγητό σας
Οι πολίτες της ΕΕ που δεν θέλουν να τρώνε άθελά τους έντομα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: Η Επιτροπή της ΕΕ έχει ήδη εγκρίνει τέσσερα είδη εντόμων σε διάφορες μορφές ως «βρώσιμα έντομα».
Η πιο πρόσφατη έγκριση χρονολογείται από τις 5 Ιανουαρίου: Μετά από σκουλήκια γεύματος, ακρίδες και γρύλους, το σκαθάρι μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό σε τρόφιμα όπως ψωμί, σούπες, ζυμαρικά, σνακ, φυστικοβούτυρο και προϊόντα σοκολάτας, αναφέρει η Free West Media.
Το αλευροσκουλήκι έλαβε την πρώτη έγκριση για το λεγόμενο «βρώσιμο έντομο» τον Ιούνιο του 2021: ο εκτελεστικός κανονισμός 2021/822 της Επιτροπής της ΕΕ ενέκρινε τη διάθεση στην αγορά αποξηραμένων προνυμφών Tenebrio molitor (σκαθάρι αλευριού) ως «νέο τρόφιμο».
Ο όμιλος SAS EAP από τη Γαλλία υπέβαλε την αίτηση και επιτρέπεται να εμπορεύεται το αλευροσκουλήκι στην Ένωση. Μπορεί να πωληθεί μόνο του ή με μέγιστη περιεκτικότητα 10 γραμμαρίων σε προϊόντα πρωτεΐνης, μπισκότα, σε πιάτα με βάση τα όσπρια και ζυμαρικά.
Εάν χρησιμοποιούνται έντομα, η συσκευασία του τροφίμου πρέπει να υποδεικνύει ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα με γνωστές αλλεργίες στα μαλάκια και στα υποπροϊόντα.
Τον Νοέμβριο του 2021, το δεύτερο «βρώσιμο έντομο» εγκρίθηκε με τον Εκτελεστικό Κανονισμό 2021/1975: Το «Fair Insects BV» από την Ολλανδία και έκτοτε επιτρέπεται να εμπορεύεται κατεψυγμένο, αποξηραμένο και κονιοποιημένο Locusta migratoria (μεταναστευτικές ακρίδες) στην ΕΕ.
Starting to slip the bugz in!! pic.twitter.com/UNRvOrajmV
— Dr Shawn Baker 🥩 (@SBakerMD) August 15, 2022
Ανάλογα με τη μορφή επεξεργασίας, οι ακρίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά σε διαφορετικές μέγιστες ποσότητες σε προϊόντα όπως τα επεξεργασμένα προϊόντα πατάτας. Πιάτα με βάση τα όσπρια και προϊόντα με βάση τα ζυμαρικά, υποκατάστατα κρέατος, σούπες και συμπυκνώματα σούπας, όσπρια και λαχανικά σε κονσέρβες/κατσαρόλες, σαλάτες, ποτά τύπου μπύρας, μείγματα αλκοολούχων ποτών, προϊόντα σοκολάτας, κατεψυγμένα προϊόντα με βάση το γάλα που έχουν υποστεί ζύμωση, αλλαντικά.
Each loaf of @RobertsBakeryUK cricket bread contains c336 crickets, which are dried, ground, mixed with wheat flour & grains and then baked to become a lovely tasty loaf with a crunchy finish. More about how we helped our client tell the innovative story https://t.co/ZIqr7VM34l pic.twitter.com/lZtUKHt4SK
— Souter PR (@SouterPR) January 30, 2020
Από το 2022 και το 2023 αντίστοιχα, ο σπιτικός γρύλος το Acheta domesticus έχει επιτραπεί σε διάφορες μορφές επεξεργασίας. Ο εκτελεστικός κανονισμός 2022/188 επιτρέπει τη χρήση σε κατεψυγμένη, αποξηραμένη και σκόνη. Το αίτημα ήρθε και πάλι από την “Fair Insects BV”. Ο σπιτικός γρύλος, όπως και οι ακρίδες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρόμοια τρόφιμα.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Πρόσφατα μια φίλη στη Γερμανία, αγόρασε την αγαπημένη της Σοκολάτα, και πρόσεξε ότι είχε επάνω το πράσινο Σημα από ένα βατραχακι; Έτσι μου φάνηκε εμένα τουλάχιστον. Μην ξεχνουμε ότι το ΑΠΘ, καιρό τώρα μελετά την γεύση μπισκότων από Σκουλήκια με βάση τα Ελληνικά ΜΜΕ. Δυστυχως. Ο Θεός Βοηθός.
Scientists are researching how to transform components of plastic into protein and other nutrients like fats and sugars. Steve Techtmann at Michigan Technological University and Ting Lu at University of Illinois Urbana-Champaign just received a “prize” that will help them delve deeper into their work on a process that uses microbes to “break down the plastic completely.”
Follow @zeeemedia