20:19 - 21/01/2023

Επίσημα εγκεκριμένο από την ΕΕ: Τέσσερα είδη εντόμων επεξεργάζονται στο φαγητό σας

Διαφημίσεις

Επίσημα εγκεκριμένο από την ΕΕ: Τέσσερα είδη εντόμων επεξεργάζονται στο φαγητό σας

Οι πολίτες της ΕΕ που δεν θέλουν να τρώνε άθελά τους έντομα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: Η Επιτροπή της ΕΕ έχει ήδη εγκρίνει τέσσερα είδη εντόμων σε διάφορες μορφές ως «βρώσιμα έντομα».
Η πιο πρόσφατη έγκριση χρονολογείται από τις 5 Ιανουαρίου: Μετά από σκουλήκια γεύματος, ακρίδες και γρύλους, το σκαθάρι μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό σε τρόφιμα όπως ψωμί, σούπες, ζυμαρικά, σνακ, φυστικοβούτυρο και προϊόντα σοκολάτας, αναφέρει η Free West Media.

Το αλευροσκουλήκι έλαβε την πρώτη έγκριση για το λεγόμενο «βρώσιμο έντομο» τον Ιούνιο του 2021: ο εκτελεστικός κανονισμός 2021/822 της Επιτροπής της ΕΕ ενέκρινε τη διάθεση στην αγορά αποξηραμένων προνυμφών Tenebrio molitor (σκαθάρι αλευριού) ως «νέο τρόφιμο».

Ο όμιλος SAS EAP από τη Γαλλία υπέβαλε την αίτηση και επιτρέπεται να εμπορεύεται το αλευροσκουλήκι στην Ένωση. Μπορεί να πωληθεί μόνο του ή με μέγιστη περιεκτικότητα 10 γραμμαρίων σε προϊόντα πρωτεΐνης, μπισκότα, σε πιάτα με βάση τα όσπρια και ζυμαρικά.

Εάν χρησιμοποιούνται έντομα, η συσκευασία του τροφίμου πρέπει να υποδεικνύει ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα με γνωστές αλλεργίες στα μαλάκια και στα υποπροϊόντα.

Τον Νοέμβριο του 2021, το δεύτερο «βρώσιμο έντομο» εγκρίθηκε με τον Εκτελεστικό Κανονισμό 2021/1975: Το «Fair Insects BV» από την Ολλανδία και έκτοτε επιτρέπεται να εμπορεύεται κατεψυγμένο, αποξηραμένο και κονιοποιημένο Locusta migratoria (μεταναστευτικές ακρίδες) στην ΕΕ.

Ανάλογα με τη μορφή επεξεργασίας, οι ακρίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά σε διαφορετικές μέγιστες ποσότητες σε προϊόντα όπως τα επεξεργασμένα προϊόντα πατάτας. Πιάτα με βάση τα όσπρια και προϊόντα με βάση τα ζυμαρικά, υποκατάστατα κρέατος, σούπες και συμπυκνώματα σούπας, όσπρια και λαχανικά σε κονσέρβες/κατσαρόλες, σαλάτες, ποτά τύπου μπύρας, μείγματα αλκοολούχων ποτών, προϊόντα σοκολάτας, κατεψυγμένα προϊόντα με βάση το γάλα που έχουν υποστεί ζύμωση, αλλαντικά.

Από το 2022 και το 2023 αντίστοιχα, ο σπιτικός γρύλος το Acheta domesticus έχει επιτραπεί σε διάφορες μορφές επεξεργασίας. Ο εκτελεστικός κανονισμός 2022/188 επιτρέπει τη χρήση σε κατεψυγμένη, αποξηραμένη και σκόνη. Το αίτημα ήρθε και πάλι από την “Fair Insects BV”. Ο σπιτικός γρύλος, όπως και οι ακρίδες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρόμοια τρόφιμα.

korakas-news.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Πρόσφατα μια φίλη στη Γερμανία, αγόρασε την αγαπημένη της Σοκολάτα, και πρόσεξε ότι είχε επάνω το πράσινο Σημα από ένα βατραχακι; Έτσι μου φάνηκε εμένα τουλάχιστον. Μην ξεχνουμε ότι το ΑΠΘ, καιρό τώρα μελετά την γεύση μπισκότων από Σκουλήκια με βάση τα Ελληνικά ΜΜΕ. Δυστυχως. Ο Θεός Βοηθός.

  2. Scientists are researching how to transform components of plastic into protein and other nutrients like fats and sugars. Steve Techtmann at Michigan Technological University and Ting Lu at University of Illinois Urbana-Champaign just received a “prize” that will help them delve deeper into their work on a process that uses microbes to “break down the plastic completely.”

    Follow @zeeemedia

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*