ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Επείγον SOS από τους επιστήμονες

· Κατοχικά Νέα

Επείγον SOS από τους επιστήμονες

Για πρώτη φορά κορυφαίοι επιστήμονες και γιατροί από τις ΗΠΑ, καθώς και επιστημονικοί – ιατρικοί φορείς, με κοινή ανακοίνωσή τους, προειδοποιούν πως υπάρχει πλέον επιστημονική ομοφωνία ότι η έκθεση των παιδιών σε διάφορες τοξικές χημικές ουσίες στον αέρα, στο νερό, στις τροφές και σε προϊόντα της καθημερινότητας (πλαστικά κ.α.) αποτελεί κίνδυνο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, ιδίως όσο ακόμη αυτά βρίσκονται στην κοιλιά της μητέρας τους.

Αυξάνει έτσι η πιθανότητα εκδήλωσης διαφόρων νευροαναπτυξιακών διαταραχών (φάσμα αυτισμού, διανοητική καθυστέρηση, ελλειμματική προσοχή-υπερκινητικότητα, μαθησιακές δυσκολίες κ.α.).

Η επιστημονική «συμμαχία», γνωστή με το όνομα TENDR (Targeting Environmental Neuro-Developmental Risks), που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικής υγείας «Environmental Health Perspectives», ζητά να υπάρξει άμεση δράση, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά η έκθεση των σημερινών παιδιών και των επόμενων γενεών στα δυνητικά επικίνδυνα χημικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατ’ εξοχήν επικίνδυνα θεωρούνται τα οργανοφωσφορικά παρασιτοκτόνα για τα φυτά, οι πολυβρωμοδιφαινυλαιθέρες (PBDE), οι φθαλικές ενώσεις, οι ρυπαντές που σχετίζονται με τις καύσεις (πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, οξείδια αζώτου, σωματίδια), ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB).

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από αναθυμιάσεις σε παράνομη άντληση πετρελαίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τοξικές αναθυμιάσεις σε περιστατικό κλοπής πετρελαίου

Αυγά - έξαρση σαλμονέλας στη ΒρετανίαΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Βρετανία: Πάνω από 500 κρούσματα σαλμονέλας και δύο νεκροί – Στο μικροσκόπιο εισαγόμενα αυγά

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσειςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά